Hoe de Windows Firewall in Windows uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Windows Firewall in Windows uit te schakelen
Hoe de Windows Firewall in Windows uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Windows 10, 8, 7: Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Firewall> Windows Firewall in- of uitschakelen.
  • Selecteer de ballon naast Schakel Windows Firewall uit (niet aanbevolen) en selecteer vervolgens OK.
  • Als u de firewall voor privé- en openbare netwerken wilt uitschakelen, selecteert u Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen) in beide secties.

De Windows Firewall is ontworpen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot bestanden en bronnen op uw computer. Toch kan de Windows Firewall soms meer kwaad dan goed doen, vooral als er een ander betaald of gratis firewallprogramma is geïnstalleerd. Het uitschakelen van de Windows Firewall is eenvoudig en duurt meestal minder dan 10 minuten.

Er zijn afzonderlijke instructies hieronder voor Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Zie ons artikel Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke stappen u moet volgen.

Schakel de firewall uit in Windows 10, 8 en 7

De stappen voor het uitschakelen van de Windows Firewall in Windows 7, 8 en 10 zijn in principe hetzelfde.

De schermafbeeldingen in dit gedeelte zijn alleen van toepassing op Windows 10. Uw scherm ziet er iets anders uit als u Windows 8 of Windows 7. gebruikt

  1. Open Configuratiescherm.

    Je kunt dit op een aantal manieren doen, maar de gemakkelijkste methode is om ernaar te zoeken of het te selecteren in het menu Start in Windows 7.

    Image
    Image
  2. Selecteer Systeem en beveiliging.

    Image
    Image

    Die link is alleen zichtbaar als je de optie "Bekijken op:" hebt ingesteld op "Categorie". Als u de applets van het Configuratiescherm in pictogramweergave bekijkt, gaat u gewoon naar de volgende stap.

  3. Kies Windows Firewall.

    Image
    Image

    Afhankelijk van hoe uw computer is ingesteld, kan deze in plaats daarvan Windows Defender Firewall heten. Als dit het geval is, behandel dan elk exemplaar van "Windows Firewall" hieronder alsof er "Windows Defender Firewall" staat.

  4. Selecteer Windows Firewall in- of uitschakelen aan de linkerkant van het scherm.

    Image
    Image

    Een heel snelle manier om naar dit scherm te gaan is via de control firewall.cpl opdrachtregelopdracht, die u kunt uitvoeren via de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren.

  5. Selecteer de ballon naast Schakel Windows Firewall uit (niet aanbevolen).

    Image
    Image

    U kunt de Windows Firewall alleen uitschakelen voor particuliere netwerken, alleen voor openbare netwerken of voor beide. Om het voor beide netwerktypes uit te schakelen, moet u ervoor zorgen dat u Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen) selecteert in zowel het privé- als het openbare gedeelte.

  6. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Nu de firewall is uitgeschakeld, herha alt u de stappen die uw probleem hebben veroorzaakt om te zien of het probleem is opgelost door deze optie uit te schakelen.

Schakel de firewall uit in Windows Vista

De Windows Firewall kan in Windows Vista worden uitgeschakeld via het Configuratiescherm, net zoals in andere versies van Windows.

  1. Selecteer Configuratiescherm in het menu Start.

    Image
    Image
  2. Kies Security uit de categorielijst.

    Image
    Image

    Als u zich in de "Klassieke weergave" van het Configuratiescherm bevindt, gaat u gewoon naar de volgende stap.

  3. Selecteer Windows Firewall.

    Image
    Image
  4. Kies Windows Firewall in- of uitschakelen aan de linkerkant van het venster.

    Image
    Image

    Als een venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, ga je gang en klik/tik er doorheen door ofwel een beheerderswachtwoord in te voeren of Doorgaan. te selecteren

    Als u dit venster in de toekomst sneller weer moet openen, kunt u de opdracht control firewall.cpl in het dialoogvenster Uitvoeren gebruiken.

  5. Open het tabblad Algemeen en selecteer de bel naast Uit (niet aanbevolen).

    Image
    Image
  6. Selecteer OK om de wijzigingen toe te passen.

Schakel de firewall uit in Windows XP

Aanwijzingen voor het uitschakelen van de Windows XP-firewall zijn aanzienlijk anders dan in nieuwere versies van Windows, maar het is nog steeds vrij eenvoudig.

  1. Ga naar Start en dan Configuratiescherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk- en internetverbindingen.

    Image
    Image

    Als u de "Klassieke weergave" van het Configuratiescherm bekijkt, opent u Netwerkverbindingen en gaat u verder met stap 4.

  3. Kies Netwerkverbindingen onder de of kies een Configuratieschermpictogram sectie.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop of houd uw netwerkverbinding ingedrukt en kies Eigenschappen.

    Image
    Image

    Als je een "snelle" internetverbinding hebt, zoals kabel of DSL, of een ander netwerk hebt, zal je netwerkverbinding waarschijnlijk de naam Local Area Connection hebben.

  5. Open het tabblad Geavanceerd en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  6. Kies het Uit (niet aanbevolen) keuzerondje.

    Image
    Image

    Windows Firewall-instellingen kunnen ook worden geopend met een eenvoudige snelkoppeling via het dialoogvenster Uitvoeren of de opdrachtprompt. Voer gewoon deze opdracht in: control firewall.cpl.

  7. Selecteer OK in dit venster en vervolgens OK opnieuw in het venster Eigenschappen van uw netwerkverbinding. U kunt ook het venster Netwerkverbindingen sluiten.

FAQ

    Hoe schakel ik de firewall in Windows 11 uit?

    Klik met de rechtermuisknop op het Windows pictogram op de taakbalk en selecteer Instellingen > Privacy en beveiliging> Windows-beveiliging > Open Windows-beveiliging Selecteer Firewall- en netwerkbeveiliging > Openbaar Netwerk en zet de schakelaar uit onder Microsoft Defender Firewall

    Hoe schakel ik de firewall voor Minecraft uit?

    Selecteer Start, zoek naar en selecteer Windows Defender Firewall Selecteer Een app of functie toestaan via Windows Defender Firewall Selecteer Instellingen wijzigen Vink onder Apps toestaan te communiceren via Windows Defender Firewall het vakje aan naast Minecraft

    Hoe schakel ik de firewall op een Mac uit?

    Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy. Als uw firewall is ingeschakeld, selecteert u Firewall uitschakelen of Firewall-opties om meer instellingen te beheren.

Aanbevolen: