6 Beste weer-apps voor je telefoon in 2022

Inhoudsopgave:

6 Beste weer-apps voor je telefoon in 2022
6 Beste weer-apps voor je telefoon in 2022
Anonim

Weer-apps zijn in veel situaties handig, maar ze zijn niet allemaal voor hetzelfde doel gemaakt. Waar de ene het beste is om u te waarschuwen voor orkanen of tornado's in de buurt, kan een andere gespecialiseerd zijn in het volgen van het weer voor piloten, surfers, wandelaars of fietsers.

Hieronder staan uw beste opties voor verschillende situaties en weersomstandigheden. Sommige van deze apps zijn ook multifunctioneel en tonen bijvoorbeeld niet alleen regen- of sneeuwkaarten, maar ook uur- en dagvoorspellingen, windsnelheden, allergie-informatie, gedetailleerde radarkaarten en meer. Je hebt geen weerstation in huis nodig om te weten wat het weer van morgen kan brengen.

We houden ook bijgewerkte lijsten bij van de beste iPhone-weer-apps, de beste weer-apps voor Android en de beste volledig gratis weer-apps met enkele opties voor Windows, macOS en Linux!

AccuWeather: het beste voor voorspellingen op korte en lange termijn

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De langetermijnprognose bevat evenveel details als die van vandaag.
  • Toont allergie-informatie een week van tevoren.
  • Inclusief weerwaarschuwingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Makkelijk om overweldigd te raken door alle details.

  • Extra functies (zoals geen advertenties) vereisen een premium account.

AccuWeather is een beest en staat vaak in de top 10 van meest gedownloade weer-apps in app-stores. Het is perfect voor iedereen die van plan is om binnenkort te reizen, buiten te werken, te gaan hardlopen, te picknicken, enz. Daar zijn twee redenen voor: het toont een lange voorspelling voor 15 dagen plus een voorspelling van 4 uur per minuut.

Je weet precies wanneer het gaat regenen, sneeuwen, ijzel en hagel voordat je eropuit trekt. Bovendien geeft de kaart radar weer van een uur geleden tot maximaal twee uur in de toekomst, dus vooruit plannen is eenvoudig.

Het primaire scherm toont alles wat je nu moet weten: de temperatuur, hoe het voelt, de hoogte en laag voor vandaag en of er de komende uren neerslag zal vallen.

Het menu onderaan heeft knoppen voor de radar, uur- en dagvoorspelling, en soms orkaaninformatie als dat een actuele dreiging is. Bij sommige apps moet je door verschillende menu's scrollen om deze dingen te vinden, dus het is leuk dat deze ze vooraan plaatst. Plus, gewoon een snelle scroll later, en je kunt zien wat er later vandaag zal gebeuren, met de uur- en dagelijkse voorspellingen ingebouwd in een lange schuifbare lijst, met een grafiek van de hoogte- en dieptepunten om snel te zien hoe de temperatuur zal in de loop van de tijd veranderen.

AccuWeather laat ook zien wanneer de zon opkomt en ondergaat; geeft aan of allergieën zoals boompollen, stof en huidschilfers, graspollen en schimmels een hoog risico vormen; laat je een weersomstandigheid indienen; laat je meerdere locaties over de hele wereld volgen; en heeft trending weergerelateerd nieuws ingebouwd in de app.

Als dat echter te veel is om in één keer te verwerken, kun je altijd de manier waarop dingen worden weergegeven bewerken, door elementen aan de app te verwijderen of toe te voegen die je wel of niet wilt zien.

De app is gratis voor Android en iOS, maar je kunt upgraden/betalen om meer functies te krijgen, zoals geen advertenties en langere voorspellingen.

Download voor

Weer ondergronds: het beste voor het volgen van specifieke omstandigheden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Elke slimme voorspelling is aanpasbaar.
  • Bevat een schat aan andere weersdetails.
  • Heel eenvoudig te begrijpen.

Wat we niet leuk vinden

Inclusief advertenties.

Hoewel Weather Underground overal een geweldige optie is, zijn de slimme voorspellingen wat het onderscheidt. Kies meerdere weersomstandigheden, zoals regen, wind, temperatuur en luchtvervuiling, die u als ideaal beschouwt voor een specifieke buitentaak, en deze app laat u zien wanneer het de beste tijd is om naar buiten te gaan en het te doen.

Dit is de perfecte app als je wilt weten wanneer je precies dingen kunt doen zoals fietsen, hardlopen, sterrenkijken, wandelen, buitenfoto's maken, wandelen, vliegeren, enz..

Als je bijvoorbeeld graag fietst maar harde wind, regen en 80+ temperaturen wilt vermijden, kun je je eigen voorspellingsrecept maken met die specifieke omstandigheden. Je weet precies de uren van de dag en welke inkomende dagen het beste zijn om te fietsen.

WU wordt aangeprezen als 's werelds meest nauwkeurige weerdienst en verzamelt zijn gegevens van honderdduizenden persoonlijke weerstations over de hele wereld. Het bevat een interactieve kaart met verschillende weergaven voor het weergeven van temperatuur, radar, satelliet, waarschuwingen voor zwaar weer, hittekaarten, webcams, orkanen en meer.

Helemaal bovenaan de app staat de huidige locatie met een voorbeeld van de radar en een vooruitblik op het weer van vandaag: de huidige hoge en lage temperatuur en "voelt als" temperatuur.

Terwijl je door de app scrolt, zie je de 10-daagse voorspelling per dag en per uur, een temperatuurgrafiek voor een snelle blik op hoe de dag zal verlopen, gevolgd door de luchtkwaliteitsindex van vandaag, slimme voorspellingen, weervideo's, gezondheidsinformatie (UV-index en grieprisico), webcams en ten slotte informatie over orkanen en tropische cyclonen.

Je kunt al die tegels bewerken om te verbergen wat je niet interesseert. Met Weather Underground kun je de tegels ook verplaatsen om ze te positioneren zoals je wilt, zoals belangrijkere dichter bij de top.

Dit is een gratis app voor iOS- en Android-gebruikers, maar je kunt betalen om de advertenties te verwijderen en extra functies te krijgen, zoals slimme voorspellingen en uitgebreide uurvoorspellingen.

Download voor

Stormradar: het beste voor tornado- en orkaanwaarschuwingen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide details over stormen.
  • Verschillende laagopties op de interactieve kaart.
  • Loopt soepel.
  • Gratis 15-daagse voorspellingen.

Wat we niet leuk vinden

Toont advertenties.

Het is belangrijk om een app van hoge kwaliteit te hebben voor het bijhouden van de kleinste details over sterke stormen, en de Storm Radar van The Weather Channel is daar precies de app voor. De kaarten zijn zeer gedetailleerd en laten precies zien waar en wanneer een storm zal gaan.

Zelfs als je de kaart niet live bekijkt, stuurt Storm Radar je op het juiste moment pushmeldingen om je te waarschuwen voor aanstaande gevaarlijke stormen.

De weerkaart in Storm Radar is extreem aanpasbaar, zodat je precies kunt kiezen welke elementen je wilt weergeven. U kunt kiezen uit radar, satelliet, waarschuwingen voor zwaar weer, temperatuur, lokale stormrapporten, stormtracks, temperatuurverandering, orkaan/tropische storm, aardbevingen en/of wegweer.

Als je op een storm tikt om te volgen, krijg je een volledige analyse met veel informatie die je normaal niet ziet in een weer-app. U kunt de hete stormindex, tornado-impact, hagelimpact, windimpact, overstromingsimpact, mixed-layer CAPE, mixed-layer CIN, mixed-layer lifted index, verandering in windsnelheid, vriesniveauhoogte, reflectiviteit, kans op hagel zien, en verschillende andere specifieke details.

De kaart in Storm Radar kan je niet alleen de storm van een paar uur geleden laten zien, en hoe hij zich verplaatste naar waar hij nu is, hij toont zelfs zijn geprojecteerde pad in de komende zes uur.

Deze weer-app is overal heel gemakkelijk te gebruiken, ondanks de enorme hoeveelheid details. Tik gewoon ergens op de kaart en je krijgt meteen een pop-upvenster met de weersinformatie daar; tik op de ster en deze wordt toegevoegd aan uw lijst met favoriete locaties waar u waarschuwingen voor zwaar weer en/of meldingen voor neerslagwaarschuwingen en bliksemwaarschuwingen kunt krijgen.

Storm Radar is gratis voor iOS, maar wordt geleverd met advertenties. Om ze te verwijderen en andere functies te krijgen, zoals volledig scherm, bliksemtracking en premium radarlagen, kun je elke maand een paar dollar betalen.

De Storm Android-app is stopgezet. De vervangende die TWC aanbeveelt, is hun andere app, Weather Radar.

Download voor

Getijden bij mij in de buurt: beste voor het volgen van oceaangetijden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Echt eenvoudig te gebruiken en toch informatief.
  • Ondersteunt tientallen landen.

Wat we niet leuk vinden

  • De gratis versie bevat advertenties.
  • Onregelmatige updates.

Of je nu graag boot, surft of gewoon op het strand rondhangt, Tides Near Me is de beste app om van tevoren te weten wanneer er eb en vloed zal zijn.

Kies een land, stad en getijdenstation en je krijgt actuele informatie over het laatste getij en het volgende getij, plus een blik op getijden gedurende de rest van de week, en een kaart met getijdenstations door de stad om informatie tussen hen te vergelijken.

In tegenstelling tot sommige weer-apps die meerdere doelen hebben, is deze eigenlijk alleen ideaal voor het controleren van eb en vloed. Verder kun je voor elke dag van de week de tijd van zonsondergang en maansopgang zien.

Tides Near Me is gratis voor iOS en Android, maar is ook beschikbaar als advertentievrije app voor een paar dollar in zowel de App Store voor iPhone en iPad als Google Play voor Android.

Download voor

ForeFlight Mobile EFB: handigst voor piloten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer uitgebreid.
  • Niet moeilijk te gebruiken.
  • Een maand gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist veel opslagruimte.
  • Abonnementen zijn duur.
  • Werkt niet met Android-telefoons.

ForeFlight is de perfecte weer-app voor piloten omdat de hele focus op vluchten ligt. Plan een route en je zult meteen zien of de vlucht wordt beïnvloed door weersbedreigingen of tijdelijke vluchtbeperkingen.

Voor nauwkeurige resultaten kunt u het exacte vliegtuig beschrijven dat voor uw vluchten is gebruikt. Wanneer u dat doet, downloadt de app automatisch informatie over gewicht en balans van de FAA, wat handig is als u meer wilt weten over gewichtslimieten.

Je kunt ook aangepaste KML-bestanden in deze weer-app importeren om op de kaart te leggen, plus waypoints voor gebruikers maken, een pre-flight checklist maken en toegang krijgen tot een logboek voor het opslaan en delen van vluchten, valuta-informatie, uren, ervaring rapporten en meer.

Deze app biedt ook terminalprocedurekaarten, een live bewegende kaart met veel laagopties, gevaarherkenning, Jeppesen-kaarten, ondersteuning voor avionica en draagbare ADS-B- en GPS-ontvangers, en gedecodeerde METAR's, TAF's en MOS-voorspellingen.

Het werkt alleen op iPhone en iPad. Het is 30 dagen gratis, maar om het te blijven gebruiken, moet je je abonneren op ForeFlight; prijzen voor individuen variëren van $120-$360 /year.

Download voor

OpenSummit: beste weer-app voor wandelaars

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Omvat elke 14.000 ft piek in Colorado.
  • Toont elk uur weersinformatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige functies zijn alleen toegankelijk als u beta alt.
  • Alleen locaties in de VS.

OpenSummit is de perfecte app om bij de hand te hebben voor wandelingen. Het is gratis voor de basisfuncties en toont het weer voor meer dan 1.000 locaties in de VS.

Je kunt op naam naar een piek zoeken of door de kaart bladeren. Voeg pieken toe aan je verlanglijstje om de weersomstandigheden goed in de gaten te houden.

De app bevat neerslag (regen en sneeuw), bliksem (lage, gemiddelde of hoge kans), temperatuur en windcondities (aanhoudend, windvlaag of > 30 mph) voor de huidige dag en de volgende dag.

Een andere optie is om het te verbinden met je Instagram-account, zodat het recente foto's kan tonen die in de buurt van elke locatie zijn gemaakt. Er zijn ook veiligheidstips die u in de app kunt lezen voor meer informatie over best practices voor wandelen, voeding en meer.

Vanaf nu worden alleen locaties in de VS ondersteund, maar ze zijn van plan duizenden internationale locaties toe te voegen.

Het is volledig gratis voor Android en iOS, maar voor meer functies, zoals 5-daagse voorspellingen per uur en kaartlagen, kun je je abonneren op OpenSummit All-Access. Je kunt ook kaarten bekijken op hun website.

Aanbevolen: