De 7 beste rekenmachine-apps

Inhoudsopgave:

De 7 beste rekenmachine-apps
De 7 beste rekenmachine-apps
Anonim

Een geweldige rekenmachine-app is een must voor iedereen die werkt met problemen die te lang zijn om met de hand uit te schrijven of te ingewikkeld om over na te denken. Of misschien wilt u een slimme rekenmachine die al het werk voor u kan doen, zodat u gaandeweg kunt leren.

Ja, de iPhone heeft een ingebouwde rekenmachine, net als Android. Maar er zijn een aantal apps van derden voor beide platforms die mogelijk beter geschikt zijn voor sommige problemen; ze ondersteunen alles, van elementaire wiskunde tot algebra, calculus, aflossing van leningen en meer. Het kiezen van de perfecte hangt echt af van wat je de app nodig hebt om te doen.

Als je het probleem liever zelf met de hand uitschrijft, maar de app het antwoord laat vinden, dan is daar een oplossing voor. Of misschien heb je te maken met een heel lange en complexe vergelijking en wil je liever dat de app het voor je schrijft; download er gewoon een die een foto van de vraag kan maken. Er zijn ook andere gebruiksscenario's, zoals u in deze lijst zult zien.

Photomath: beste automatische wiskundige probleemoplosser

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Herkent handgeschreven en gedrukte problemen
  • Werkt snel en is niet opgeblazen met extra, onnodige functies

  • Lost elementaire en geavanceerde wiskunde op
  • Laat je het probleem bewerken als de app het verkeerd leest

Wat we niet leuk vinden

Het vertalen van een foto naar tekst is niet altijd nauwkeurig

In tegenstelling tot een standaard rekenmachine-app waarmee je het hele wiskundige probleem handmatig moet typen, doet deze het automatisch - maak gewoon een foto van het probleem om het antwoord te krijgen.

Nog beter, Photomath laat je precies zien hoe het aan het antwoord is gekomen, en toont elke stap die nodig is om het probleem op te lossen. Dit is perfect als je worstelt met een wiskundig probleem.

Nadat je een foto van het probleem hebt gemaakt, kun je het met de app bewerken voor het geval het niet goed is gelezen. Van daaruit kun je elke stap zien die nodig is om het op te lossen.

Er wordt een geschiedenis opgeslagen van elke vergelijking die u door deze app uitvoert, zodat u er op elk moment naar kunt terugkeren. Je kunt ze ook favoriet maken om ze snel terug te vinden.

Oplossingen kunnen met anderen worden gedeeld, dus ze hoeven alleen maar een link naar de Photomath-website te openen om het probleem en het antwoord te zien.

Het is gratis voor iPhone, iPad en Android.

Download voor

Desmos: beste gratis grafische rekenmachine

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Plot lijnen, parabolen, afgeleiden, Fourier-reeksen en meer
  • Uitdrukkingen kunnen worden georganiseerd in mappen
  • Bevat tientallen voorbeeldgrafieken
  • Geen advertenties

Wat we niet leuk vinden

Het kleine toetsenbord kan soms moeilijk te gebruiken zijn

Desmos is absoluut de beste gratis grafische rekenmachine voor Android, iPad en iPhone, en omdat het ook online werkt, kun je je grafieken opslaan en overal bewerken.

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze grafische rekenmachine-app en sommige andere die je zou kunnen vinden, is dat het het aantal uitdrukkingen dat je tegelijk kunt tekenen niet beperkt.

Het ondersteunt ook functietransformaties via schuifknoppen, dus in plaats van de uitdrukkingen handmatig aan te passen, kunt u de balk gewoon naar links of rechts schuiven om de waarde snel te verlagen of te verhogen.

Als u op een gebied van de grafiek tikt, wordt de uitdrukking gemarkeerd om u precies te laten zien wie verantwoordelijk is voor dat specifieke gebied van de grafiek, wat geweldig is om te leren.

Aantekeningen kunnen naast elk van de uitdrukkingen worden toegevoegd om jezelf eraan te herinneren waarom je iets aan de grafiek hebt toegevoegd of om je te helpen bij het studeren. Ze verschijnen niet in de grafiek.

Desmos kan ook afbeeldingen in de grafiek opslaan, gegevenspunten plotten via tabellen, de rasterlijnen uitschakelen, de x- en y-as labelen en snel alle wijzigingen die aan de uitdrukkingen zijn aangebracht ongedaan maken en opnieuw uitvoeren.

Als je het vanaf een computer gebruikt, kun je een grafiek delen via een speciale link en een afbeeldingsversie downloaden.

Je kunt deze gratis rekenmachine-app gebruiken vanaf een Android, iPhone of iPad, maar ook rechtstreeks vanaf de Desmos-website.

Download voor

Leningscalculator: het beste voor het berekenen van leningbetalingen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Heel gemakkelijk te begrijpen
  • Meerdere weergaven om te zien hoe de lening in de loop van de tijd wordt afbetaald
  • U kunt kiezen uit drie verschillende betaalfrequenties

Wat we niet leuk vinden

  • Vol advertenties
  • Er kan slechts één lening gratis worden gespaard

Deze rekenmachine-app voor iPhone is speciaal gemaakt om te bepalen wat uw betalingen zijn voor elke vorm van lening. Voer gewoon het geleende bedrag, het rentepercentage, de duur van de lening en de betalingsfrequentie in.

Er is ook een tekstvak voor het invoeren van een extra betalingsbedrag dat u per periode beta alt, maar dit is optioneel.

Nadat het betalingsbedrag per periode is berekend, ziet u de totale rente die u gedurende de leenperiode beta alt en hoeveel u in totaal beta alt (rente plus hoofdsom).

Wat deze leningcalculator anders maakt dan sommige andere in de App Store, is dat hij een volledig schema heeft om u elke betaling te laten zien die nodig is om de lening af te betalen, inclusief hoeveel van de betaling naar de hoofdsom en hoeveel wordt gereserveerd voor het afbetalen van de rente.

Een andere manier om te visualiseren hoe uw lening in de loop van de tijd zal worden afbetaald, is via de grafiekfunctie die een visuele weergave geeft van het saldo, de rente en het totale betaalde bedrag gedurende de looptijd van de lening.

Deze rekenmachine-app is gratis te downloaden voor iPadOS en iOS 11 en nieuwere apparaten, maar je moet een paar dollar betalen om meerdere leningen te sparen of om advertenties te verwijderen.

Download voor

Mathway: de beste alles-in-één rekenmachine-app

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer uitgebreid
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Kan het probleem importeren via een foto

Wat we niet leuk vinden

  • De mogelijkheden om foto's te maken zijn niet zo geweldig als vergelijkbare apps
  • Slaat grafiekinformatie niet op wanneer u afsluit

Mathway is misschien wel de enige rekenmachine die je nodig hebt… voor alles. Het omvat alle volgende gebieden: elementaire wiskunde, pre-algebra, algebra, trigonometrie, precalculus, calculus, statistiek, eindige wiskunde, lineaire algebra, scheikunde en grafieken.

Het is gratis om antwoorden te zien, termen te definiëren en punten in een grafiek te plotten, maar als je stapsgewijs werk en gedetailleerde uitleg wilt, moet je je abonneren op de Premium-versie.

De app zit boordevol functies voor verschillende wiskundegebieden, dus het is geweldig dat elke categorie zijn eigen sectie heeft, zoals een voor elementaire wiskunde en een andere voor lineaire algebra. Het wordt verwarrend als meerdere gebieden worden gemengd in één grote rekenmachine, zoals hoe sommige rekenmachine-apps werken.

De app houdt een geschiedenis bij van elke sectie in de respectievelijke categorieën, zodat je bijvoorbeeld altijd kunt terugkeren naar Trigonometrie om die problemen en antwoorden te zien, zelfs nadat je een ander gedeelte van de app hebt geopend.

De enige uitzondering is dat er geen geschiedenis is van eerdere grafische problemen. Sterker nog, als je aan een grafiekprobleem begint, maar het niet plot en vervolgens naar een andere categorie gaat, verlies je die voortgang.

Mathway werkt op internet en is gratis voor iPad, iPhone en Android. Premium is $ 9,99 /maand, of $ 3,33 /maand als je voor een heel jaar in één keer beta alt ($ 39,99).

Download voor

Tipcalculator: het beste voor het splitsen van rekeningen en het vinden van tips

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Kan de totale rekening met één tik omhoog of omlaag afronden
  • Berekent gesplitste factuurbedragen

Wat we niet leuk vinden

  • Gratis versie bevat advertenties
  • Het fooipercentage is maximaal 30 procent

Het berekenen van het fooibedrag in een restaurant, kapper, casino, enz., moet een snel en logisch proces zijn. De app Tipcalculator maakt dit gemakkelijk.

Wat deze app opv alt, is dat je de Tip % optie naar links en rechts kunt slepen om in re altime te zien hoe dit het totale factuurbedrag beïnvloedt.

Nadat je het totale bedrag van de rekening hebt ingevoerd, kun je het fooibedrag en de totale prijs onmiddellijk zien. Om te verfijnen wat u beta alt, past u de optie voor het fooipercentage aan en kiest u voor hoeveel personen de rekening is (u kunt 1-30 kiezen).

De afrondingsoptie rondt het totale factuurbedrag naar boven of beneden af op het dichtstbijzijnde dollarbedrag, in welke richting u ook kiest.

Deze app is gratis bij advertenties, maar je kunt de Pro-versie kopen om ze te verwijderen.

Download voor

Uren en minuten Calculator: beste app voor het omgaan met tijd

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zelfverklarend
  • Geen extra functies die in de weg zitten

Wat we niet leuk vinden

  • Inclusief advertenties
  • Geeft geen geschiedenis van berekeningen weer
  • Geen update sinds 2016

Als je ooit tijd naar decimaal moest converteren voordat je tijdberekeningen uitvoerde, dan heb je deze gratis rekenmachine-app nodig. Het maakt het optellen en aftrekken van tijd net zo eenvoudig als elke andere berekening.

Een goed voorbeeld waar deze rekenmachine-app handig is, is bij het aftrekken van pauzes van een werkschema, of bij het optellen van meerdere tijdsblokken om de totale gewerkte tijd te krijgen.

Je kunt bijvoorbeeld 7:20 van 11:00 aftrekken om erachter te komen hoeveel tijd je hebt gewerkt van 07:20 uur tot 11:00 uur.

Of, om te zien hoeveel uur u de hele dag hebt gewerkt, minus uw lunchpauze, kunt u 16:00 – 19:20 uur nemen om te zien hoeveel tijd er tussen 07:20 en 16:00 uur is verstreken (16:00). Trek de lunch van 40 minuten af (00:40) om het totale aantal uren (8 uur) te krijgen.

Android-, iPhone- en iPad-gebruikers kunnen deze app gratis downloaden. Er is een volledige versie die je kunt krijgen om de advertenties te verwijderen.

Download voor

MyScript-calculator: het beste voor het oplossen van handgeschreven problemen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Herkent schrijven vrij goed
  • Kan antwoorden automatisch of handmatig tonen
  • Kan worden geoptimaliseerd voor linkshandige of rechtshandige mensen

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt niet goed als je heel groot schrijft
  • Lezen letters vaak verkeerd als tekens
  • Kan niet worden gebruikt voor echt lange problemen
  • Moet ervoor betalen

MyScript Calculator is de perfecte rekenmachine-app als je wiskundige berekeningen liever met de hand doet. Teken gewoon op het scherm aan welk probleem je ook werkt, en je ziet het resultaat meteen verschijnen.

Sommige ondersteunde bewerkingen omvatten basisbewerkingen zoals plus, min, delen, enz., evenals machten, wortels, exponentiëlen, haakjes, trigonometrie, inverse trigonometrie, constanten en meer.

Om iets te wissen of ongedaan te maken, kun je de ongedaan maken-knop gebruiken of gewoon het gedeelte wegkrabbelen dat je wilt verwijderen. De app herkent uw krabbels als een gum en verwijdert deze onmiddellijk uit de vergelijking. Er is ook een knop Opnieuw uitvoeren.

In de instellingen is een optie om automatische berekeningen uit te schakelen, zodat je meer tijd hebt om te typen voordat je het antwoord ziet. Anders krijg je, als je deze optie hebt ingeschakeld, antwoorden halverwege het schrijven van het probleem.

Je kunt ook het aantal decimalen in antwoorden aanpassen en ervoor kiezen om benaderingen af te ronden of af te kappen.

Deze app kan het beste worden gebruikt als een tablet- of iPad-rekenmachine omdat het scherm zo groot is. Het is moeilijk om op kleinere apparaten te gebruiken, tenzij je het bij korte problemen houdt.

Het kost $ 2,99 voor Android, iPhone en iPad.

Aanbevolen: