Hoe de iPhone-rekenmachine te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de iPhone-rekenmachine te gebruiken
Hoe de iPhone-rekenmachine te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open: Kies uit Startscherm. Open Control Center > selecteer Calculator. Zeg " Hé Siri, open Calculator."
  • Wetenschappelijke rekenmachine gebruiken: Open de Calculator-app > kantel de telefoon naar de liggende (horizontale) oriëntatie.

In dit artikel wordt uitgelegd waar u de iPhone-rekenmachine kunt vinden, hoe u deze kunt gebruiken en enkele leuke tips en trucs om de functies ervan te gebruiken.

Waar is de iPhone Calculator-app?

Je kunt de rekenmachine op drie plaatsen vinden:

  • Home Screen: Ten eerste komt het als een voorgeladen app op je iPhone en op je startscherm. Mogelijk moet je door een of twee pagina's vegen om het te vinden.
  • Control Center: Open het Control Center en er is een speciaal pictogram om de rekenmachine te openen, naast het camerapictogram. Een voordeel van deze methode is dat je de rekenmachine kunt gebruiken, of je telefoon aan iemand anders kunt geven om hem te gebruiken, zonder je iPhone te ontgrendelen.
  • Siri: Als je handen vol zijn op dit moment, zeg dan gewoon "Hé, Siri, open de Calculator-app." Je kunt er ook naar zoeken.
Image
Image

Siri kan ook de meeste basisberekeningen doen, zoals percentages. Het is het proberen waard als je snel een antwoord op een wiskundige vraag nodig hebt.

Waar is de iPhone wetenschappelijke rekenmachine?

Image
Image

Moet je een paar radialen vinden? Open gewoon de Calculator-app, draai je iPhone naar de liggende stand en er verschijnt een wetenschappelijke rekenmachine.

Image
Image

Als je je scherm draait en de rekenmachine verschijnt niet, is je iPhone vergrendeld in de portretmodus. Veeg vanaf de onderkant omhoog en druk op de rode vergrendelknop om schermrotatie in te schakelen.

Bottom Line

Met de iPhone krijg je wat je krijgt; er zijn geen instellingen om mee te spelen, zelfs niet om de kleuren van de knoppen te veranderen. U kunt apps van derden downloaden die het uiterlijk van de iPhone-rekenmachine zullen veranderen, maar voor alles wat geavanceerder is, of voor functies zoals grafieken, moet u op zoek naar een geheel nieuwe rekenmachine-app.

Tips en trucs voor de rekenmachine-app

Hoe handig de rekenmachine-app ook is, er zijn een paar functies waar je nooit over wordt verteld, waaronder:

  • Cijfers verwijderen: Als u iets moet verwijderen dat u hebt ingevoerd, veegt u naar links of rechts bovenaan, waarna de rekenmachine het betreffende cijfer verwijdert. Merk op dat dit gebaar alleen verwijdert, het herstelt niet; als je naar links veegt om iets te herstellen, verwijder je gewoon nog een cijfer.
  • Resultaten opslaan: Als u moet schakelen tussen de standaardcalculator en de wetenschappelijke, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw resultaat verliest; de Calculator-app houdt je cijfers bovenaan terwijl je tussen modi wisselt (of als je je telefoon laat vallen). In de standaardmodus worden echter minder cijfers weergegeven, dus als je precisie nodig hebt, moet je je aan wetenschappelijk houden.
  • Kopiëren en plakken: U kunt uw resultaten kopiëren en plakken. Houd het nummer lang ingedrukt en het resultaat wordt op het klembord van je iPhone geplaatst.
  • Rekenmachine en schermspiegeling: als je snel wat moet rekenen in een groepsvergadering, gebruik dan de schermspiegeling-tools van de iPhone om de rekenmachine op het scherm te zetten en voer de wiskunde in re altime.

Aanbevolen: