9 Beste gratis software-updateprogramma's (september 2022)

Inhoudsopgave:

9 Beste gratis software-updateprogramma's (september 2022)
9 Beste gratis software-updateprogramma's (september 2022)
Anonim

Een software-updater is een programma dat u op uw computer installeert om u te helpen al uw andere software up-to-date te houden naar de nieuwste versies.

Installeer een van deze freeware tools, en het zal eerst automatisch al je programma's identificeren en dan bepalen of er een update beschikbaar is. Vervolgens, afhankelijk van de app die je gebruikt, zal het je ofwel verwijzen naar de nieuwere download op de site van de ontwikkelaar of misschien zelfs het downloaden en updaten voor je doen!

Image
Image

U hoeft in geen geval een van deze programma's te gebruiken om uw software bij te werken. Zelf controleren op een nieuwe versie en vervolgens handmatig downloaden en updaten is zeker een optie. Een speciale software-updater maakt het proces echter heel eenvoudig. Het feit dat al deze uitstekende gratis zijn, is nog beter.

Patch mijn pc-updater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is gemakkelijk om te zien wat verouderd is
  • Installeert updates voor je
  • Kan volgens een schema lopen

  • Ondersteunt honderden softwareprogramma's

Wat we niet leuk vinden

De interface is niet zo schoon als de meeste software-updater-tools

Patch My PC is een andere gratis software-updater die we leuk vinden, niet alleen omdat hij volledig draagbaar is, maar ook omdat hij softwarepatches zal installeren - geen klikken en geen handmatige updatecontroles!

Het is gemakkelijk om snel het verschil te zien tussen applicaties die al zijn bijgewerkt en applicaties die verouderd zijn, omdat de groene titels up-to-date software aangeven, terwijl de rode verouderde programma's tonen. Je kunt ze allemaal tegelijk bijwerken, of degenen die je niet wilt patchen uitschakelen (of natuurlijk de geplande automatische updates het automatisch voor je laten doen).

Er zijn veel optionele instellingen die je kunt inschakelen, zoals het uitschakelen van stille installaties, het inschakelen van bèta-updates, het dwingen van programma's om af te sluiten voordat ze worden bijgewerkt en vele andere. Het kan ook werken als een eenvoudig software-verwijderprogramma.

Het enige wat we er niet leuk aan vinden, is dat de gebruikersinterface niet zo vriendelijk is, maar sla het proberen van deze tool niet alleen om die reden over.

We houden echt van het feit dat het zo snel werkt, kan worden uitgevoerd vanaf een flashstation en echt automatische updates ondersteunt. Dit zijn zeker de belangrijkste dingen die we zoeken in een software-updater.

Het zou met alle versies van Windows moeten werken. We hebben het uitgeprobeerd in Windows 11, 10 en 8, en het werkte prima.

IObit-software-updater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk te gebruiken
  • In-programma updates (geen browser nodig)
  • Bulk downloaden en bijwerken
  • Beveelt andere software aan

Wat we niet leuk vinden

  • Toont functies die alleen beschikbaar zijn als u beta alt
  • Beperkt updates tot twee per dag

IObit heeft deze echt eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken software-updater die bijna alle functies heeft die je nodig hebt in een van deze programma's.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, wordt het huidige en nieuwe programmaversienummer duidelijk vermeld, zodat je weet hoe verouderd het programma is. Misschien wil je een of twee versies overslaan als het niet veel uitmaakt, maar hoe dan ook, je kunt op dit scherm heel duidelijk zien hoeveel nieuwer de update werkelijk is.

Het programma ondersteunt afzonderlijke updates en bulkupdates. Automatisch bijwerken en bijwerken van meer dan twee programma's per dag is alleen beschikbaar als u beta alt.

In de instellingen zijn opties voor wanneer IObit Software Updater moet controleren op nieuwe updates voor zichzelf; het kan automatisch worden bijgewerkt of u alleen op de hoogte stellen wanneer er updates beschikbaar zijn. U kunt ook bepalen of herstelpunten automatisch worden gemaakt vóór elke installatie en of installatiebestanden moeten worden verwijderd nadat de installatie is voltooid.

Het werkt met nieuwe en oude Windows-versies, waaronder Windows 11 en Windows 10, en oudere versies zoals Windows 7 en XP.

Heimdal Gratis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volautomatisch (scannen, downloaden en bijwerken)
  • Instellingen kunnen naar uw voorkeur worden aangepast
  • Beveelt nieuwe programmadownloads aan

Wat we niet leuk vinden

Toont verschillende dingen waarvan alleen geüpgradede gebruikers kunnen profiteren

Heimdal Free (ook wel Thor Free genoemd) is handig als u uw beveiligingskritieke programma's up-to-date wilt houden zonder erover na te hoeven denken. Dit programma zal indien nodig automatisch en stil patches downloaden en installeren.

Het kan in de automatische modus werken om alle compatibele programma's automatisch bijgewerkt te houden, of u kunt een aangepaste installatie kiezen.

Met een aangepaste configuratie kun je kiezen welke geïnstalleerde programma's moeten worden gecontroleerd op updates en welke automatisch moeten worden bijgewerkt. Dit betekent dat u Heimdal Free sommige kunt laten controleren, maar ze niet kunt bijwerken, of andere niet kunt controleren of bijwerken - het is helemaal aan u.

Het controleert standaard om de paar uur op updates. Het bevat ook aanbevolen programma's en maakt ze slechts één klik verwijderd.

Dit programma heeft de unieke eigenschap om programma's automatisch te controleren en bij te werken, maar het is niet erg gebruiksvriendelijk. Maar nogmaals, je zou het programma niet vaak moeten openen omdat het alles op de achtergrond doet, dus je kunt het gewoon installeren en het vergeten.

Heimdal kan verschillende programma's automatisch bijwerken, maar in de gratis versie krijg je niet de functies die alleen in de pro-editie zitten, zoals malwaredetectie en websiteblokkering.

Er wordt gezegd dat het op Windows 10, Windows 8, Windows 7 en macOS draait.

Kies tijdens de installatie de gratis optie en voer vervolgens uw e-mailadres in om het te activeren.

OUTDATEfighter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voert automatisch een virusscan uit op alle updates
  • Updates zijn te vinden voor veel programma's
  • Werkt ook als een Windows Update-tool en software-verwijderprogramma van derden

Wat we niet leuk vinden

  • Kijk niet zoveel verouderde programma's te vinden als vergelijkbare tools
  • Kan geen schema voor automatisch scannen instellen om verouderde programma's automatisch te vinden

OUTDATEfighter doet precies wat de naam doet vermoeden: het beschermt je computer tegen verouderde software door op te treden als een gratis programma-updater.

Het kost slechts één klik om batchgewijs te downloaden of updates te installeren. Dit betekent dat je een vinkje kunt plaatsen naast alle programma's die moeten worden bijgewerkt om OUTDATEfighter ze allemaal een voor een te laten downloaden, en dan beginnen met het starten van de installatiebestanden. Voordat updates worden gedownload, worden de installatiebestanden zelfs gescand op virussen, wat erg handig is.

Je kunt op elk moment OUTDATEfighter openen om te controleren op software die updates vereist. U kunt ook elke update negeren om updatemeldingen voor dat specifieke programma te voorkomen.

We vinden het erg fijn dat je geen webbrowser hoeft te openen of op internet naar het bijgewerkte installatiebestand hoeft te zoeken. Alles wordt gedaan vanuit het programma en je kunt duidelijk de oude en bijgewerkte versienummers (en soms releasedatums) zien ter vergelijking.

Er is ook een programma-verwijderprogramma en een hulpprogramma voor Windows Update bij deze tool inbegrepen.

Het werkt software bij op Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Windows Server 2008 en 2003 worden ook ondersteund.

UCheck

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Draagbare versie beschikbaar.
  • Download en installeer updates in bulk.
  • Inclusief andere handige tools.

Wat we niet leuk vinden

Sommige functies die u ziet, zijn niet gratis te gebruiken.

Meer dan 200 programma's kunnen worden bijgewerkt via UCheck, dat snel scant, gebruiksvriendelijk is en ervoor zorgt dat u uw webbrowser niet één keer hoeft te openen om updates te krijgen.

Scan gewoon op verouderde software, vink het vakje bovenaan aan om alle verouderde programma's te selecteren en selecteer vervolgens de update-knop. Alle beschikbare updates worden de een na de ander gedownload en vervolgens afzonderlijk geïnstalleerd.

Je kunt updates ook afzonderlijk downloaden en installeren als je een bepaald programma om welke reden dan ook niet wilt updaten. In de instellingen is een Windows Update-optie die u kunt inschakelen om ook updates voor het Windows-besturingssysteem in UCheck te zien. Er is ook een programma-verwijderprogramma ingebouwd.

Uitsluitingen, geplande scans, het wijzigen van de cachemap en enkele andere functies zijn beschikbaar als u beta alt.

We gebruikten UCheck in Windows 11 en Windows 10, maar het zou ook net zo goed moeten werken in oudere versies van Windows.

Update Notifier

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Krijgt updates van de originele bron van het programma
  • Een scanschema instellen
  • Controleer op updates in aangepaste programma-installatiemappen
  • Draagbare versie is beschikbaar

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet de updates handmatig downloaden vanuit je webbrowser
  • Updates worden niet automatisch geïnstalleerd
  • Het programma zelf wordt niet meer bijgewerkt

Update Notifier wordt binnen enkele seconden geïnstalleerd en kan software-installaties op de achtergrond controleren om u op de hoogte te stellen wanneer een programma moet worden bijgewerkt. Er kan een schema worden ingesteld om om de zoveel dagen en uren te controleren op updates, bijvoorbeeld elke 3 uur of elke 7 dagen.

Updates moeten worden gedownload via een browser omdat Update Notifier u niet toestaat bestanden rechtstreeks via het programma te downloaden. De bestanden van de website van Update Notifier worden echter rechtstreeks van de officiële websites van de applicaties gehaald, wat helpt bij het garanderen van schone, up-to-date, originele downloads.

U kunt het ook configureren om een bepaalde map buiten de normale locatie van de programmabestanden te scannen. Dit zou ideaal zijn voor het vinden van updates voor draagbare programma's. Net als sommige van de andere programma-updaters uit deze lijst, kunt u met Update Notifier ook updates negeren.

Er kan een volglijst worden gemaakt als u zich aanmeldt met Update Notifier, zodat u per e-mail meldingen kunt ontvangen wanneer er nieuwe software-updates beschikbaar zijn.

Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000 zijn de officieel ondersteunde besturingssystemen, maar we hebben het ook prima gebruikt in Windows 10. Het kan ook als een draagbaar programma worden uitgevoerd als u die optie kiest tijdens de installatie.

Software-update van Glarysoft

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De updater kan starten met Windows
  • Hiermee kunt u bètasoftwarescans in- of uitschakelen
  • Updates kunnen worden genegeerd
  • Resultaten zijn gemakkelijk te lezen

Wat we niet leuk vinden

  • Hiermee download je de updates handmatig
  • Geen van de updates kan automatisch worden geïnstalleerd
  • Setup probeert een extra programma te installeren
  • Is niet bijgewerkt sinds 2020

Glarysoft heeft een gratis programma-updatechecker voor Windows die op zich niet echt een programma is, maar als je de checker uitvoert, worden de resultaten in je browser geopend en krijg je directe downloadlinks naar de programma-updates.

Software-update stuurt de scanresultaten naar een website voor het downloaden van bestanden, genaamd Filepuma, die eigendom is van Glarysoft. Van daaruit zijn downloadlinks naar de programma-updates.

Je kunt het updater-programma aanpassen om bètaversies te negeren en om te draaien wanneer Windows start, maar dat is het dan ook. De resultatenlijst kan ook worden aangepast, zodat u updates voor specifieke programma's kunt negeren of alleen deze bijgewerkte versie voor elk programma kunt negeren.

Het is duidelijk dat Software-update niet zo geavanceerd of nuttig is als sommige van de updaters aan het begin van deze lijst die programma's voor u kunnen downloaden en bijwerken, maar het is nog steeds een functioneel programma dat erg licht is en alle tijd zonder de prestaties te beïnvloeden.

Het werkt op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Zodra Software Update klaar is met installeren, maar voordat de installatie wordt afgesloten, wordt u gevraagd of u Glary Utilities wilt installeren. Als u niets doet, wordt het programma mogelijk automatisch geïnstalleerd, dus zorg ervoor dat u die optie uitschakelt als u dat ook niet wilt.

Avira Software Updater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De lijst met verouderde programma's wordt weergegeven in de software
  • Controleert automatisch op verouderde software
  • De interface is minimaal en gemakkelijk te gebruiken

Wat we niet leuk vinden

  • Downloadlinks openen in webbrowser
  • Kan niet meer dan één programma-update tegelijk downloaden
  • Er worden geen updates automatisch voor u geïnstalleerd
  • U kunt het scanschema niet aanpassen

U kunt stoppen met handmatig naar updates zoeken als u Avira's Software Updater-programma hebt geïnstalleerd. Met slechts één klik controleert het uw hele computer op verouderde toepassingen en vertelt u welke moeten worden bijgewerkt.

Het programma vindt snel een hele lijst met oude programma's en geeft je downloadlinks die je in je webbrowser kunt openen, zodat je de updates zelf kunt downloaden.

Vergeleken met vergelijkbare programma's lijkt deze updater een groot aantal verouderde programma's te vinden, maar helaas is het op een aantal manieren beperkt.

Avira Software Updater is slechts de gratis, beperkte versie van de betaalde editie die extra functies heeft. De gratis versie zal bijvoorbeeld geen programma-updates voor u downloaden of installeren. Gebruik in plaats daarvan de link naast de "Update"-knop van een programma om de downloadpagina online te vinden.

Dit programma laat je ook niet kiezen wanneer het je computer automatisch moet scannen op verouderde programma's, maar het lijkt dit wel regelmatig te doen. Anders moet u het openen en de knop Rescan elke keer gebruiken als u op verouderde software wilt controleren.

Je kunt het gebruiken in Windows 11, 10, 8 en 7.

Tijdens de installatie wordt u gevraagd om andere Avira-software te installeren, maar u kunt die verzoeken gewoon vermijden als u ze niet wilt; ze zullen niet installeren tenzij je erop klikt.

SUMo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vindt nieuwere versies van heel veel software
  • Maakt onderscheid tussen apps die een kleine en grote update nodig hebben
  • Hiermee kunt u de mappen kiezen waarin u naar software-updates wilt zoeken
  • Kan normaal of vanaf een draagbare locatie worden uitgevoerd
  • Er worden vaak nieuwe versies uitgebracht

Wat we niet leuk vinden

  • Toont de downloadpagina niet om de software bij te werken
  • Zoeken zijn meestal traag vanwege het grote aantal apps dat het ondersteunt
  • Zal verouderde programma's niet vinden volgens een schema; je moet het programma zelf openen

SUMo is een gratis software-updater voor Windows die absoluut geweldig is in het vinden van updates. Je kunt het op een computer installeren of draagbaar starten vanuit een aangepaste map.

Het programma heeft een behoorlijke tijd nodig om je hele computer te scannen op verouderde software, maar het heeft zeker meer programma's gevonden die updates nodig hadden dan enig ander hulpmiddel in deze lijst.

Elk programma dat het vindt, wordt vermeld, zelfs programma's die geen update nodig hebben. Degenen die wel moeten worden bijgewerkt, hebben het label dat ze een kleine update of een grote update vereisen, zodat u snel kunt beslissen welke programma's u wilt bijwerken. De versienummers zijn duidelijk zichtbaar, zodat u snel kunt kijken naar de verouderde en bijgewerkte versies. Het kan zelfs zoeken naar bètaversies.

SUMo zoekt niet alleen naar programma's die zijn geïnstalleerd in de normale installatiemap van uw computer, u kunt zelfs aangepaste mappen en bestanden toevoegen om te scannen, bijvoorbeeld als u draagbare software op een andere harde schijf hebt opgeslagen.

Een groot nadeel is dat het geen links naar de downloadpagina's voor updates biedt. In plaats van een directe link in het programma te geven, of zelfs alleen maar naar een downloadpagina te linken, laat SUMo je eenvoudig naar het programma op internet zoeken, waar je de download dan zelf handmatig moet vinden.

We hebben dit programma zonder problemen getest in Windows 10 en Windows 8, dus het zou ook in andere versies moeten werken, waaronder Windows 11.

Aanbevolen: