Gmail gebruiken: aan de slag met uw nieuwe account

Inhoudsopgave:

Gmail gebruiken: aan de slag met uw nieuwe account
Gmail gebruiken: aan de slag met uw nieuwe account
Anonim

Je kunt berichten in Gmail ontvangen, verzenden, verwijderen en archiveren, net als bij elke andere e-mailservice. Gmail biedt ook handige methoden voor het archiveren, vinden en labelen van berichten. Leer hoe u aan de slag kunt met een nieuw Gmail-account.

Wat is Gmail?

Gmail is een gratis e-mailservice van Google. Het integreert met andere Google-services zoals Google Docs, Google Drive en YouTube.

Gmail maakt ook deel uit van de reeks productiviteitsapps van Google, bekend als Google Workspace. Iedereen met een gratis Google-account heeft toegang tot Google Workspace, waar Gmail de belangrijkste hub is. Google biedt ook aanvullende services op bedrijfsniveau met betaalde Google Workspace-abonnementen.

Er is ook een HTML-versie van Gmail genaamd Gmail Basic en een mobiele Gmail-app.

Als je nog nooit een e-mailaccount hebt gehad, is Gmail een uitstekende plek om te beginnen. Het is betrouwbaar en gratis, en het wordt geleverd met 15 GB opslagruimte voor uw berichten, hoewel deze gratis toewijzing van 15 GB ook al uw Google Foto's, Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard-bestanden omvat. Toch is 15 GB een goede hoeveelheid gratis opslagruimte en je kunt altijd meer opslagruimte kopen bij Google.

Uw e-mail wordt online opgeslagen, zodat u deze kunt openen vanaf elk apparaat dat is verbonden met internet.

Als je een ander e-mailaccount hebt bij een andere provider, kun je dit mogelijk koppelen aan Gmail, zodat je al je inkomende berichten in één inbox kunt lezen.

Een Gmail-account krijgen

Als u een nieuw Gmail-account wilt maken, moet u eerst een nieuw Google-account maken.

  1. Ga naar Gmail.com en selecteer Account aanmaken.

    Image
    Image
  2. Als er andere Google-accounts met uw browser zijn gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd een account te kiezen. Selecteer Gebruik een ander account onderaan om naar het inlogscherm te gaan.

    Image
    Image
  3. Selecteer Account aanmaken > Voor mezelf.

    Image
    Image
  4. Voer de gevraagde informatie in en selecteer vervolgens Volgende.

    Het is mogelijk om de naam te wijzigen die verschijnt in het Van: veld nadat je je Gmail-account hebt ingesteld.

    Image
    Image
  5. Voer de gevraagde informatie in en selecteer vervolgens Volgende.

    Het verstrekken van informatie over accountherstel is optioneel, maar het kan van pas komen als u per ongeluk uw wachtwoord vergeet.

    Image
    Image
  6. Lees de privacy-informatie van Google en selecteer Ik ga akkoord.

    Image
    Image

Je wordt automatisch naar je nieuwe Gmail-inbox geleid. Je ziet een bericht van Google in je inbox met belangrijke informatie over het gebruik van Gmail.

U kunt uw nieuwe Google-inloggegevens gebruiken om toegang te krijgen tot YouTube, Google Documenten en alle andere Google-services.

Gmail instellen

Na het bekijken van de inleidende informatie, kunt u uw account personaliseren. Selecteer bijvoorbeeld Voeg profielfoto toe om een foto toe te voegen die zichtbaar is voor andere Gmail-gebruikers. Als u de kleuren en lay-out van de Gmail-interface wilt wijzigen, selecteert u Instellingen > Inbox Type voor de lay-out, of Instellingen > Thema voor kleuren. Als je een ander e-mailaccount hebt, selecteer dan Instellingen > Bekijk alle instellingen > Accounts en import >E-mail en contacten importeren om deze aan je nieuwe Gmail-account te koppelen.

Gmail gebruiken

Als u een nieuw Gmail-bericht wilt verzenden, selecteert u Compose.

Image
Image

Selecteer de Ster naast een bericht om het als belangrijk te markeren.

Image
Image

Als u berichten uit uw inbox wilt verwijderen, selecteert u het selectievakje naast het bericht en selecteert u vervolgens Archiveren (de map met een pijl-omlaag) of Delete(de prullenbak).

Image
Image

Als je een bericht naar de prullenbak in Gmail stuurt, wordt het niet automatisch verwijderd. Om een bericht permanent te verwijderen, selecteert u Prullenbak in het linkerdeelvenster om uw prullenbak te openen en selecteert u vervolgens Prullenbak nu legen.

Image
Image

Als u zich wilt afmelden bij Gmail, selecteert u uw profielpictogram (of afbeelding) in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens Afmelden.

Image
Image

Etiketten maken

Gmail-labels maken het gemakkelijker om je inbox te beheren. Selecteer tijdens het bekijken van een bericht het Label pictogram en kies uit de opties, of selecteer Maak nieuwe om aangepaste labels te maken.

Image
Image

E-mails zoeken in Gmail

Naast het gebruik van labels, kun je naar het bericht zoeken met de zoekbalk boven je inbox. Je kunt ook je Gmail-contacten gebruiken om alle correspondentie met bepaalde mensen te vinden.

Aanbevolen: