6 manieren om uw computer op uw tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

6 manieren om uw computer op uw tv aan te sluiten
6 manieren om uw computer op uw tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je tv en computer aan met een HDMI-, DVI-, VGA-, S-Video- of Thunderbolt-kabel en schakel over naar de overeenkomstige ingang op je tv.
  • Verbind je computer draadloos via Miracast op Windows of een eeuwig apparaat zoals een draadloze dongle of een Google Chromecast.
  • PC's met Windows Media Center Edition (MCE) kunnen streamen naar een tv en kunnen zelfs televisie ontvangen via een tv-tunerkaart.

Dit artikel legt uit hoe je een computer draadloos of met een kabel op een tv kunt aansluiten.

Gebruik kabels om een tv op een computer aan te sluiten

HDMI is een type kabel dat HD-video en audio rechtstreeks van de computer naar de tv overbrengt. Zowel je tv als je computer moeten een HDMI-poort hebben.

Als uw desktopcomputer geen HDMI ondersteunt, kunt u de videokaart vervangen door een die dat wel doet.

Hoewel HDMI de beste optie is, kunt u ook verbinding maken met uw tv en computer via DVI-, VGA-, S-Video- of Thunderbolt-verbindingen. Als je een Ethernet-kabel hebt die je computer met een modem verbindt, heb je niet eens wifi nodig om op je tv op internet te surfen. Op die manier krijg je ook snellere streaming. Het enige nadeel is dat je je laptop dicht bij de tv moet plaatsen.

Sluit de kabel aan op de tv voordat je de laptop aanzet. Anders wordt het externe beeldscherm mogelijk niet herkend.

Gebruik een scanconverter om een laptop op een tv aan te sluiten

Een scanconverter is een apparaat dat het videosignaal van de computer omzet in het standaard tv-formaat. Mogelijk moet u een scanconverter instellen om uw computer en tv aan te sluiten als deze geen compatibele combinatie van AV-kabeltechnologieën ondersteunen.

Image
Image

Verbind de computer draadloos met de tv

De beste optie voor jou hangt af van het type tv dat je hebt, de bandbreedte waarvoor je beta alt en hoeveel je wilt uitgeven om van je tv een draadloze ontvanger te maken.

Sluit een computer aan op een Smart TV

Er zijn veel smart-tv's om uit te kiezen, en ze werken niet allemaal op dezelfde manier. Met de meeste kunt u uw mediabestanden of het scherm rechtstreeks vanaf uw laptop of desktop delen.

Verbind een tv en een computer via Miracast

Scherm delen via Miracast is een functie die is ingebouwd in Windows 10- en Windows 8-computers waarmee u het computerscherm draadloos op de tv kunt weergeven. Met deze functie kun je zelfs je Surface-tablet op de tv aansluiten. Als u Miracast wilt, maar uw tv ondersteunt dit niet, dan verkoopt Microsoft de Microsoft Wireless Display Adapter die uw HDTV verandert in een die werkt met Miracast-computers.

Verbind een computer en een tv met draadloze dongles

Voor televisies die geen wifi ondersteunen, kun je een aparte unit tussen de computer en de tv installeren. Draadloze dongles, ook wel digitale media-ontvangers of draadloze pc-naar-tv-systemen genoemd, worden aangesloten op de HDMI-poort van een tv om er een smart-tv van te maken.

Ze werken net als HDMI-kabels, maar in plaats van dat je een kabel door de kamer van je computer naar je tv moet leggen, sluit je zowel de tv als de computer aan op kleine HDMI-apparaten die draadloos communiceren. Chromecast is een voorbeeld van dergelijke connectoren waarmee u vanaf uw bureaublad kunt streamen.

Image
Image

Een computer aansluiten op een tv met Windows Media Center Edition

Oudere pc's waarop Windows Media Center Edition (MCE) is geïnstalleerd, kunnen naar een tv streamen. Ze kunnen zelfs televisie ontvangen via een tv-tunerkaart en Media Center Extender-producten zoals de Linksys DMA2100.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn computer aan op een Roku-apparaat?

    Installeer de Miracast-app en open Action Center > Project > Verbind met een draadloos beeldscherm. Wacht tot de scan het Roku-apparaat heeft gevonden en selecteer het om het scherm te delen.

    Hoe sluit ik externe luidsprekers aan op mijn tv?

    U kunt uw tv aansluiten op een extern audiosysteem met behulp van RCA-, Digital Optical-, HDMI-ARC-, Bluetooth- en WiSA-uitgangen.

Aanbevolen: