Wat is bestandsoverdrachtcodering?

Inhoudsopgave:

Wat is bestandsoverdrachtcodering?
Wat is bestandsoverdrachtcodering?
Anonim

Het versleutelen van gegevens terwijl het van het ene apparaat naar het andere gaat, wordt bestandsoverdrachtversleuteling genoemd.

Versleuteling van bestandsoverdracht helpt voorkomen dat iemand, die mogelijk luistert of informatie verzamelt tijdens een gegevensoverdracht, kan lezen en begrijpen wat er wordt overgedragen.

Dit soort codering wordt bereikt door de gegevens in een niet-menselijk leesbaar formaat te versleutelen en ze vervolgens terug te decoderen naar een leesbare vorm zodra ze hun bestemming hebben bereikt.

Image
Image

Versleuteling van bestandsoverdracht verschilt van versleuteling van bestandsopslag, wat de versleuteling is van bestanden die op een apparaat zijn opgeslagen, in tegenstelling tot wanneer ze tussen apparaten worden verplaatst.

Wanneer wordt versleuteling voor bestandsoverdracht gebruikt?

Encryptie voor bestandsoverdracht wordt meestal alleen gebruikt wanneer gegevens via internet van de ene computer naar de andere computer of server worden verplaatst, hoewel het ook kan worden gezien in dingen die veel minder ver weg zijn, zoals draadloze betalingssystemen.

Voorbeelden van activiteiten voor gegevensoverdracht die meestal versleuteld zijn, zijn onder meer geldoverdrachten, het verzenden/ontvangen van e-mails, online aankopen, inloggen op websites en meer en meer, zelfs tijdens uw standaard surfen op het web.

Verschillende apps voor mobiele berichten ondersteunen een vorm van versleuteling voor bestandsoverdracht, end-to-end-encryptie genaamd, waarbij berichten in de vorm van datapakketten (kleine bestanden) worden versleuteld tussen de afzender en de ontvanger.

In elk van deze gevallen kan codering voor bestandsoverdracht worden opgelegd, zodat de gegevens door niemand kunnen worden gelezen terwijl ze van de ene plaats naar de andere worden verplaatst.

Bestandsoverdracht Encryptie Bitsnelheden

Een toepassing gebruikt waarschijnlijk een coderingsalgoritme voor bestandsoverdracht dat een coderingssleutel gebruikt die 128 of 256 bits lang is. Beide zijn extreem veilig en zullen waarschijnlijk niet worden verbroken door de huidige technologieën, maar er is een verschil tussen beide dat moet worden begrepen.

Het meest opvallende verschil in deze bitsnelheden is hoe vaak ze hun algoritme herhalen om de gegevens onleesbaar te maken. De 128-bits optie voert 10 ronden uit, terwijl de 256-bits optie zijn algoritme 14 keer herha alt.

Alles bij elkaar genomen, moet u niet baseren of u de ene toepassing boven de andere wilt gebruiken, simpelweg omdat de ene 256-bits codering gebruikt en de andere niet. Beide zijn extreem veilig en vereisen een enorme hoeveelheid computerkracht en veel tijd om te worden verbroken.

Versleuteling van bestandsoverdracht met back-upsoftware

De meeste online back-upservices gebruiken codering voor bestandsoverdracht om gegevens te beveiligen terwijl ze bestanden online uploaden. Dit is belangrijk omdat de gegevens waarvan u een back-up maakt, zeer persoonlijk kunnen zijn en niet iets waartoe iedereen zich op zijn gemak zou voelen.

Zonder codering voor bestandsoverdracht kan iedereen met de technische knowhow alle gegevens die zich verplaatsen tussen uw computer en de computer waarop uw back-upgegevens worden opgeslagen, onderscheppen en voor zichzelf kopiëren.

Als versleuteling is ingeschakeld, zou het onderscheppen van uw bestanden zinloos zijn omdat de gegevens geen enkele zin zouden hebben.

Aanbevolen: