Toegang tot Google Docs toestaan

Inhoudsopgave:

Toegang tot Google Docs toestaan
Toegang tot Google Docs toestaan
Anonim

Wat te weten

  • Klik op Delen. Voer de naam of het e-mailadres van de medewerker in en klik op Verzenden.
  • Als u het e-mailadres van de persoon niet weet, klikt u op Kopieer link om het document rechtstreeks met hen te delen.
  • Medewerkersrechten kunnen worden ingesteld op Kijker, Commenter of Editor.

Google Documenten is ontworpen met het oog op delen, maar u kunt verschillende toegangsniveaus instellen om het aantal bijdragers aan een bepaald document te beperken of te vergroten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bijdragers aan een document kunt toevoegen en hoe u de verschillende opties voor delen van Google Documenten kunt gebruiken om aan elke gebruiker toegangsrechten te verlenen.

Toegang geven tot Google Docs

Alle toegangsrechten worden afgehandeld via de instellingen voor het delen van Google Documenten. U kunt het deelmenu openen via uw Google Drive of rechtstreeks in het document.

  1. Open het document dat je wilt delen en klik op de blauwe Share-knop in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image

    U kunt ook Google Drive openen en het document zoeken dat u wilt delen. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur en selecteer Share.

  2. Als u een individuele bijdrager wilt toevoegen, typt u hun naam of e-mailadres in het tekstvak.

    Image
    Image

    Als de persoon met wie je het document deelt al in je contacten staat, moet het tekstvak zijn naam automatisch invullen. Anders moet u hun volledige e-mailadres invoeren om een uitnodiging voor delen te verzenden.

  3. Selecteer een toegangsniveau voor de bijdrager in het vervolgkeuzemenu. Je kunt dit op elk moment wijzigen.

    Image
    Image

    Met Google Docs kunt u drie verschillende machtigingsniveaus toewijzen:

    Viewer: de gebruiker kan het document alleen bekijken.

    Commentaar: de gebruiker kan het document bekijken en opmerkingen achterlaten.

    Editor: de gebruiker kan het document direct bewerken.

  4. Klik op Verzenden.

    Image
    Image

Algemene toegang tot Google Docs geven

Als je iemands e-mailadres niet weet of als je gewoon wilt dat je document op grotere schaal beschikbaar is, kun je ook toegang verlenen door een link naar je document te delen.

Je kunt toegang tot Google Documenten delen met maximaal 100 mensen. Als meer dan 100 mensen een document openen, kunnen alleen de eigenaar en gebruikers met bewerkingsrechten het bewerken.

  1. Open het document dat je wilt delen en klik op de blauwe Share knop in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Klik Kopieer link.

    Image
    Image
  3. Deel de link met wie je maar wilt. U kunt de link per e-mail, sms en meer verzenden.

    Standaard stelt Google Documenten de algemene toegang in op 'Beperkt'. Onder deze instelling moet je de toegang goedkeuren voor iedereen die op de link klikt.

    Image
    Image
  4. Als u de toegankelijkheid van een document wilt wijzigen, klikt u op de pijl-omlaag naast Beperkt onder Algemene toegang.

    Image
    Image
  5. Selecteer Iedereen met de link. Elke gebruiker die op de link klikt, heeft niet langer uw toestemming nodig om het document te openen.

    Image
    Image
  6. Stel algemene toegangsniveaus in door op het vervolgkeuzemenu rechts van Iedereen met de link te klikken. U kunt rollen instellen voor Kijker, Commenter of Editor.

    Image
    Image

    Aangezien iedereen op internet nu toegang heeft tot uw document als ze de link hebben, wordt u aangeraden geen persoonlijke of gevoelige informatie in het document te plaatsen.

Machtigingen wijzigen op Google Docs

Nadat je bijdragers hebt toegevoegd, kun je hun machtigingen op elk moment wijzigen in het menu Delen. Selecteer de pijl rechts van hun naam en gebruik het vervolgkeuzemenu om het toegangsniveau te wijzigen in Viewer, Commentor of Editor.

Extra opties zijn te vinden onder Instellingen voor delen:

  1. Klik op Instellingen (tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek van het menu Delen.

    Image
    Image
  2. Stel in of bijdragers machtigingen kunnen wijzigen, het document kunnen delen of downloaden, afdrukken of kopiëren door het bijbehorende selectievakje te selecteren.

    Image
    Image
  3. Google Documenten slaat uw wijzigingen op zodra u ze aanbrengt.

FAQ

    Hoe sta ik offline toegang toe op Google Documenten?

    Als u Google Drive offline wilt gebruiken, downloadt en installeert u de Google Docs Offline-extensie. Installeer Back-up en synchronisatie voor Google Drive om uw bestanden naar uw computer te downloaden om ze te bewerken.

    Hoe geef ik gedeelde toegang tot een Google Documenten-map?

    Als u een map in uw Google Drive wilt delen, maakt u een map en gaat u naar Mijn schijf > uw map > pijl omlaag > Delen. Voer de e-mails van de ontvangers in of selecteer Get link.

    Hoe geef ik Google Documenten toegang tot mijn microfoon?

    Als u spraakgestuurd typen wilt gebruiken in Google Documenten, gaat u naar Extra > Voice Typing. Selecteer het Microfoonpictogram en begin te spreken.

Aanbevolen: