Streaming-apps werken graag tegen je

Inhoudsopgave:

Streaming-apps werken graag tegen je
Streaming-apps werken graag tegen je
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon heeft zijn Prime Video-app geüpdatet om meer op Netflix te lijken.
  • Streaming-apps geven prioriteit aan betrokkenheid en het ontdekken van nieuwe shows, boven gebruiksgemak.
  • Weet je hoe moeilijk het is om naar de volgende aflevering van een show te kijken? Dat is opzettelijk.

Image
Image

Streaming-apps zijn bijna allemaal moeilijk te gebruiken en duwen nieuwe tv-programma's in je gezicht in plaats van je door te laten gaan met degene die je al aan het kijken bent.

Amazon is bezig met het uitrollen van een grote update voor zijn Prime Video-app, en het lijkt veel op Netflix. Het probleem is dat de gebruikersinterface van Netflix zijn eigen problemen heeft. In feite zijn er misschien geen streaming-apps voor video of muziek die de gebruiker geven wat ze willen. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom streaming-apps zo moeilijk te gebruiken waren, is dat omdat ze zo bedoeld zijn.

"Streaming-apps zijn meestal ontworpen om gebruikers zo snel mogelijk te laten kijken", vertelde Stephen Lovely, hoofdredacteur bij CordCutting.com, via e-mail aan Lifewire. "Hier zijn veel redenen voor: ze willen hun statistieken van 'gestreamde uren' aanvullen; ze willen voorkomen dat gefrustreerde gebruikers het opgeven van de perfecte film; ze willen een gebruiker verslaafd maken aan een nieuwe show; ze willen verdoezelen de grenzen van hun eigen catalogus, enz.

"Diensten zoals Amazon hebben veel prikkels om gebruikers zo snel mogelijk iets te laten bekijken, dus ik denk niet dat dit soort 'opdringerige' benadering van het ontdekken van inhoud snel zal gaan."

Streaming-apps zijn niet gemaakt voor wat je denkt

Wat wil je bijna altijd doen als je een video-app op je tv, tablet of telefoon start? Je wilt die serie blijven kijken die je bent begonnen. Misschien wil je gewoon op play drukken op een miniatuur van die serie en de volgende aflevering laten afspelen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk? Hoogstwaarschijnlijk ziet u een lijst met programma's die Netflix, Amazon, Apple TV +, enz. U wilt laten kijken. Afhankelijk van de app kun je je recente shows misschien op de hoofdpagina vinden, of je moet gaan graven om ze te vinden.

Dit komt omdat streamingdiensten een heel andere agenda hebben dan jij. Als je je aanmeldt voor Apple TV+ om bijvoorbeeld Ted Lasso of Severance te kijken, kijk je ze en meld je je af tot de volgende seizoenen verschijnen. Deze apps zijn ontworpen om je verslaafd te maken aan nieuwe shows; ze weten dat je de laatste Lasso-aflevering uiteindelijk zult vinden, maar ze zullen het je niet gemakkelijk maken.

“Een vaak over het hoofd gezien onderdeel dat het succes van elk streamingplatform bepa alt, is de kwaliteit van hun aanbevelingen. Van Netflix tot YouTube tot Spotify, het lot van alle streamingplatforms (muziek en video) wordt grotendeels bepaald door hun aanbevelingsalgoritme”, vertelde ontwerpconsulent en UX-ontwerper Vip Sitaraman via e-mail aan Lifewire.

Het is het virtuele equivalent van snoep verzamelen naast de kassa van de supermarkt. En de kicker is dat de aanbevelingen vaak verschrikkelijk zijn.

En dan zijn er nog de "papiersnij"-problemen met deze apps. Hoe vaak heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om door te gaan met een serie en werd je teruggebracht naar de aftiteling van de aflevering die je gisteren hebt bekeken? De app zou toch moeten beseffen dat als je stopt met kijken tijdens de aftiteling, die aflevering als bekeken moet worden gemarkeerd.

“Eindelijk was er een lange reeks klachten over gebruiksvriendelijkheid: te kleine tekst; tekst die is afgekapt, zonder manier om meer te zien; niet voor de hand liggende navigatie; ondoorgrondelijke pictogrammen en bedieningselementen; en een algemeen gebrek aan voorkeuren of instellingen, waardoor iedereen overgeleverd is aan de standaardinstellingen”, schrijft softwareontwerper en bruikbaarheidscriticus John Siracusa op zijn Hypercritical-blog.

Verloving

Streamingbedrijven houden van engagement. Ze zijn er zo dol op dat ze bereid zijn de hele gebruikerservaring te verwoesten om het te krijgen. En toch, moet dit ten koste gaan van een geweldige gebruikerservaring? Ik vermijd alle streaming-apps en gebruik in plaats daarvan een videostreaming-app van derden genaamd Infuse. U beta alt voor deze app en u kunt uw eigen gedownloade programma's bekijken of verbinding maken met veel online services.

Image
Image

En het is uitstekend. Het is ontworpen om de best mogelijke video-kijkervaring te bieden. Je veegt omhoog en omlaag op het iPad-scherm om het volume en de helderheid aan te passen. Het synchroniseert je afspeelpositie tussen je iPhone, Mac, iPad of Apple TV, en raad eens wat daar bovenaan staat wanneer je de app start? Een rij met je recente shows, met afspeelknoppen direct op de miniaturen.

Het trieste nieuws is dat het streamen van apps waarschijnlijk niet beter zal worden, omdat het in het belang van deze bedrijven is om ze erger te maken.

Aanbevolen: