Chrome krijgt betere bescherming tegen phishing en malware op iOS

Chrome krijgt betere bescherming tegen phishing en malware op iOS
Chrome krijgt betere bescherming tegen phishing en malware op iOS
Anonim

Er zijn verschillende nieuwe functies voor de iOS-versie van Chrome, waaronder verhoogde beveiligingsmaatregelen tegen malware en phishing-aanvallen.

Een nieuwe aankondiging van Google beschrijft vijf nieuwe functies die gepland zijn voor de volgende versie-update voor Chrome op iOS. Het begint met Enhanced Safe Browsing, dat sinds 2020 elders beschikbaar is voor Chrome, en komt naar de mobiele platforms van Apple. Indien ingeschakeld, zal het u preventief waarschuwen als een webpagina onveilig is en u op de hoogte stellen als uw inloggegevens (d.w.z. gebruikersnamen, wachtwoorden) zijn gecompromitteerd.

Image
Image

Naast de nieuwe beveiligingslaag, zal de volgende iteratie ook de optie toevoegen om automatisch wachtwoord in te stellen via je iPhone. Iets dat een beetje soepeler lijkt te zijn dan de huidige methode om wachtwoorden op te slaan in Chrome op iOS.

Browsen krijgt ook een aanpassing, met de toevoeging van nieuwe Discover-suggesties en gemakkelijkere toegang tot favorieten, bladwijzers en recente tabbladen. Dit alles is toegankelijk vanaf een nieuwe pagina in de browser.

Om mee te gaan met de veranderingen in het browsen, krijgen vertalingen ook een update. Volgens Google kan een bijgewerkt taal-ID-model de taal bepalen die op een webpagina wordt gebruikt en deze vervolgens automatisch voor u vertalen op basis van uw taalvoorkeuren.

Image
Image

Ten slotte zijn er Chrome-acties, die toegankelijk zijn via de adresbalk van Chrome. Deze acties dienen als opdrachten die u rechtstreeks in de adresbalk kunt typen, in plaats van door menu's en instellingen te hoeven graven. Momenteel omvatten de aanvankelijk geplande Chrome-acties 'browsegegevens wissen', 'incognitotabblad openen' en 'Chrome instellen als standaardbrowser'.

De nieuwste Chrome iOS-update is nog niet uitgebracht, maar Google zegt dat er nog meer gepland is voor 'de komende weken', dus we kunnen de volgende update relatief snel zien.

Aanbevolen: