The Nothing Phone (1) maakt geen kans tegen de iPhone

Inhoudsopgave:

The Nothing Phone (1) maakt geen kans tegen de iPhone
The Nothing Phone (1) maakt geen kans tegen de iPhone
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nothing's phone (1) wordt op 12 juli in Europa gelanceerd.
  • Niets oprichter Carl Pei wil het opnemen tegen de iPhone.
  • Lock-in maakt het bijna onmogelijk om een nieuw telefoonplatform te starten.
Image
Image

Niets's telefoon (1) ziet er ongelooflijk uit en lijkt het op te nemen tegen de iPhone. Maar is het uiteindelijk meer dan zomaar een Android-telefoon?

De telefoon (1), die deze maand in Europa wordt gelanceerd, is een veel gehypte en best verbazingwekkend uitziende telefoon, met een aantal echt leuke functies, zoals die gekke verlichtingsinstallatie aan de achterkant. Maar er is een probleem. De telefoon (1) lijkt gericht te zijn op Apple-gebruikers, wat, zoals we zullen zien, een bijna onmogelijke taak is.

"Het wordt steeds moeilijker voor nieuwe leveranciers om de smartphonemarkt te betreden om de eenvoudige reden dat Apple, en tot op zekere hoogte Google, zich tot het uiterste hebben ingespannen om ervoor te zorgen dat de iPhone een integraal onderdeel is van uw bredere ecosysteem van tech", vertelde Lee Essex, van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde telefoonverkoper The SIM Works, via e-mail aan Lifewire. "Waarom zou ik willen overstappen op een smartphone die niet is gesynchroniseerd met mijn MacBook en mijn iPad?"

Apple, en Android, en… Ja, nee

Er zijn twee smartphoneplatforms. iPhone en Android. En voor de meeste lezers van dit artikel betekent Android Samsung. Vroeger hadden we alternatieven, zoals Windows Phone en daarvoor Palm's Pre, maar die faalden en het is onwaarschijnlijk dat de situatie snel zal veranderen. Dat komt omdat je, om een nieuw telefoonbesturingssysteem te maken, ook een heel platform moet maken. Het moet synchroniseren met uw computer. Het moet de basis-apps hebben die mensen verwachten, zoals Spotify, of je favoriete takenlijst, enzovoort.

Ik denk dat het waarschijnlijk een veelgevraagde telefoon op de Android-markt zal worden, in plaats van een concurrent van de iPhone.

Daarom zijn vrijwel alle niet-Apple-telefoons gebaseerd op Android. U krijgt niet alleen een modern besturingssysteem, maar uw gebruikers kunnen al hun bestaande apps installeren. Het enige dat u hoeft te doen, is een goed ontwerp van de handset bedenken, een mooie skin voor het besturingssysteem om het er anders uit te laten zien, en misschien enkele eigen apps. Elke bestaande Android-gebruiker die van het uiterlijk van je telefoon houdt, kan met minimale inspanning overstappen.

Als je iPhone-gebruikers wilt aantrekken, heb je echter een veel moeilijkere taak. Geen van hun reeds gekochte apps zal werken. Als ze Apple Music gebruiken, moeten ze overstappen op een alternatief. Hun e-mail, foto's, adresboek en alles wat mogelijk alleen in iCloud bestaat. Je kunt het probleem beginnen te zien.

Je opsluiten in het ecosysteem

Apple stapelt zich alleen maar op meer van deze lock-in. De focus op diensten - tv, muziek, fitness+, iCloud+, enzovoort - gaat deels over het gemakkelijke geld dat het kan verdienen aan bestaande gebruikers. Maar het is ook een extra ketting voor zijn lock-in. Op een gegeven moment is het gewoon te veel gedoe en te duur om al die gegevens te verplaatsen, hoe geweldig een alternatieve telefoon ook mag zijn.

"Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan Android, en dus zou de Nothing-telefoon (1) me kunnen aanspreken als ik op zoek ben naar een nieuwe telefoon", vertelde Android-fan en oprichter van Rockstar Marketing Ravi Davda aan Lifewire via e-mail. "Ik denk dat het zeker een kans maakt, zij het een niche. Maar ja, ik denk dat het waarschijnlijk een veelgevraagde telefoon op de Android-markt zal worden, in plaats van een concurrent van de iPhone."

En toch, ondanks dit, wil Carl Pei, de oprichter van Nothing, wedijveren met Apple op het soort functies waarvan Apple-gebruikers alleen kunnen genieten vanwege deze lock-in. In een gesprek met The Verge zei Pei dat hij dingen wil aanbieden zoals Apple's Universal Control, waarmee je de muisaanwijzer van de zijkant van het scherm van je Mac en rechtstreeks op het scherm van je iPad kunt laten lopen, naadloos en draadloos. Dit wijst op een ambitie die de meeste Android-makers ver te boven gaat.

Image
Image

Het is mogelijk dat Nothing een high-end Android-maker kan worden met een reeks hardware. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld geen goede Android-tablets. Niets kon zijn ontwerpvaardigheden gebruiken om een systeem als Apple te integreren, alleen gebouwd op het bestaande Android-besturingssysteem. Het heeft al de Ear-oordopjes, een geloofwaardige AirPods-concurrent.

Als je eenmaal voorbij het Android-gedeelte bent, is het mogelijk om dat besturingssysteem te gebruiken als basis voor een nieuwe ervaring. Niets zou bijvoorbeeld kunnen proberen de uitstekende privacyfuncties van Apple te evenaren, wat een behoorlijk verschil zou zijn in de Android-markt.

Het zou fantastisch zijn om nog een telefoon-OS-provider in de wereld te hebben, maar naarmate deze platforms groeien, wordt dat steeds onwaarschijnlijker. Maar dat betekent niet dat een goed ontwerp en hardware-integratie niet belangrijk kunnen zijn, zelfs niet op Android.

Aanbevolen: