Delen en samenwerken met Google Drive

Inhoudsopgave:

Delen en samenwerken met Google Drive
Delen en samenwerken met Google Drive
Anonim

Wat te weten

  • Upload: Selecteer in Google Drive New > Upload Files/Folder > selecteer bestand of map om te uploaden.
  • Delen: document openen in Drive > selecteer Share > selecteer gebruikers > stel machtigingen in > Get/Kopieer link> stuur link.
  • Kijkers en commentatoren kunnen lezen/kopiëren/printen/downloaden. Editors kunnen permissies delen/wijzigen/document bewerken.

Dit artikel legt uit hoe je documenten kunt delen en samenwerken met andere gebruikers met Google Drive.

Hoe u uw documenten kunt uploaden naar Google Drive

Als je documenten op je computer hebt staan, kun je ze gemakkelijk uploaden naar Google Drive.

  1. Log in een browser op uw computer in op uw Google-account.
  2. Tik op het pictogram met meerdere vakken bovenaan het scherm en selecteer Drive uit de services in de lijst die verschijnt.

    Image
    Image

    Je kunt ook rechtstreeks naar het Google Drive-scherm gaan.

  3. Open je bestaande Mijn schijf map of maak een nieuwe map door de Nieuw knop bovenaan het linkerdeelvenster te selecteren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bestanden uploaden of Map uploaden en navigeer vervolgens naar de locatie van het document of de map op uw computer.

    Image
    Image

    Wanneer u een document maakt in Google Docs, Spreadsheets of Presentaties, selecteert u File > Add to My Drive om het document weer te geven in Google Drive. Nadat het document in Google Drive staat, kun je het met anderen delen en gaan samenwerken.

Hoe documenten te delen in Google Drive

Nadat je een document in Google Drive hebt staan, kun je het delen met specifieke personen of een link genereren om te kopiëren en naar potentiële bijdragers te sturen.

  1. Ga naar Google Drive en log in met je Google-account.
  2. Zoek het document dat u wilt delen. Blader in de map My Drive of selecteer Recent in het linkerdeelvenster om alleen recente documenten weer te geven. U kunt ook door alle documenten zoeken met behulp van de zoekbalk bovenaan. Dit is tenslotte Google.
  3. Dubbelklik op de naam van het bestand om het in een eigen venster te openen.
  4. Selecteer Delen in de rechterbovenhoek van het venster om het scherm Delen met anderen te openen.

    Image
    Image
  5. Als u wilt delen via specifieke e-mailadressen, typt u het e-mailadres en kiest u of u wilt dat de persoon een Bekijker, Commentaar is, of Editor.

    Image
    Image
  6. Tik op Instellingen (tandwielpictogram) om beperkingen voor delen toe te voegen.

    Image
    Image
  7. Controleer Bewerkers kunnen machtigingen wijzigen en delen zodat medewerkers meer controle hebben. Vink Kijkers en reageerders kunnen de optie zien om te downloaden, af te drukken en te kopiëren om deze rechten toe te staan.

    Image
    Image
  8. Als je liever een link naar het document naar bijdragers stuurt, klik dan onder Get Link op Copy Link om de link om naar anderen te e-mailen.

    Image
    Image
  9. Om machtigingen in te stellen, klikt u op de vervolgkeuzepijl hieronder en kiest u Viewer, Commentor of Editor.

    Image
    Image
  10. Of selecteer Restricted zodat alleen mensen die u toevoegt toegang hebben tot de link.

    Image
    Image
  11. Plak de link in een e-mail en stuur deze naar uw potentiële medewerkers.

Om de wijzigingen die uw medewerkers aanbrengen bij te houden, selecteert u een tekstbereik, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Show Editors. Je ziet je mede-editors samen met hun wijzigingen met tijdstempels.

Tips

  • Bewaar een kopie van je document voordat je het deelt om een referentiekopie te hebben of voor het geval je een paar wijzigingen moet terugdraaien.
  • Onthoud dat mensen met toegang tot delen de bevoegdheid hebben om anderen uit te nodigen om het document te bekijken of te bewerken, tenzij u anders aangeeft.
  • Als iemand buiten uw domein een verdacht document of bestand met u deelt, kunt u deze persoon blokkeren door met de rechtermuisknop op de bestandsnaam te klikken in het hoofdscherm van Drive en Block [e-mailadres] te selecteren. Klik op Block in het bevestigingsvenster om het blok te voltooien.

Aanbevolen: