Mappen delen en samenwerken met Google Drive

Inhoudsopgave:

Mappen delen en samenwerken met Google Drive
Mappen delen en samenwerken met Google Drive
Anonim

Wat te weten

  • Open een Google Drive-bestand. Selecteer Delen. Voer e-mailadressen van bijdragers in.
  • Selecteer Edit en wijs een rol toe: View, Comment ofBewerken . Kies Instellingen versnelling om beperkingen toe te voegen. Selecteer Klaar.
  • Een map delen: Selecteer de map. Kies Share en voer e-mailadressen in. Wijs regels en beperkingen toe.

Dit artikel legt uit hoe je mappen deelt en samenwerkt aan bestanden met Google Drive. Het artikel bevat informatie over het aanpakken van ongewenste samenwerkingsverzoeken en een waarschuwing over de risico's van het delen van mappen.

Hoe u bijdragers kunt toevoegen aan een Google Drive-document

Google Drive is geweldig om met collega's aan een project samen te werken. Het biedt nauwkeurige controle over wie uw bestanden kan zien en wat ze ermee kunnen doen. Met Google Drive kunt u bijdragers toevoegen om uw documenten te bekijken of te bewerken. Hier is hoe:

  1. Open Google Drive en open vervolgens het bestand dat u wilt delen.
  2. Selecteer Share (deze staat in de rechterbovenhoek van het document).

    Image
    Image
  3. Voer de e-mailadressen in van de mensen die u als bijdragers wilt toevoegen.
  4. Selecteer de Bewerken vervolgkeuzepijl en kies of bijdragers het document kunnen bewerken, becommentariëren of bekijken.

    Image
    Image
  5. Klik op Instellingen (tandwielpictogram) om deelbeperkingen toe te voegen.

    Image
    Image
  6. Controleer Bewerkers kunnen machtigingen wijzigen en delen zodat uw medewerkers het document met anderen kunnen delen. Vink Kijkers en reageerders kunnen de optie zien om te downloaden, af te drukken en te kopiëren om kijkers en reageerders deze mogelijkheden te geven.

    Image
    Image
  7. Selecteer Klaar om af te sluiten.

    Om de bewerkingen van medewerkers bij te houden, markeert u een tekstbereik, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Bewerkingen weergeven. Je ziet een lijst met editors en hun wijzigingen, samen met tijdstempels.

Een map delen in Google Drive

Het delen van een hele map met bijdragers werkt op dezelfde manier als het delen van een enkel document. Selecteer de map die u wilt delen in Google Drive, open vervolgens het vervolgkeuzemenu en selecteer Share en volg de bovenstaande stappen.

Image
Image

Zodra je een map deelt, erft elk document of bestand dat in die map wordt geplaatst dezelfde deelrechten. Dat is een behoorlijk krachtige samenwerking, maar nu Google Docs ook Google Drive is, wordt het ingewikkeld. U ziet dat elk bestand maar in één map kan bestaan, maar mensen die bewerkingsrechten delen, kunnen bestanden verplaatsen.

Bestanden kunnen maar in één map voorkomen

Als je de Google Drive desktop-app gebruikt, is het verleidelijk om een gedeeld bestand naar Mijn Drive of een andere map te verplaatsen, om het te ordenen of om het te openen in de Google Drive-map op je desktop. Omdat een bestand slechts in één map kan bestaan, betekent het verplaatsen van een bestand uit een gedeelde map dat u het bestand uit de gedeelde map van alle anderen verplaatst. Als u een gedeelde map naar Mijn Drive verplaatst, betekent dit dat u deze niet meer met iedereen deelt.

Als je per ongeluk een bestand uit een gedeelde map verplaatst, verplaats het dan terug en alles wordt hersteld.

Als jij of iemand met wie je samenwerkt per ongeluk een gedeelde map naar een andere map op Mijn Drive verplaatst, krijg je een waarschuwing en krijg je een bericht waarin staat wat je hebt gedaan en waarin je de kans krijgt om het ongedaan te maken. Als u beide waarschuwingen negeert, moet u de map opnieuw delen om de instellingen te herstellen. Als je met een organisatie werkt, zorg er dan voor dat iedereen deze regels kent en dat je documenten deelt met mensen die je vertrouwt om die regels te gehoorzamen.

Ongewenste samenwerkingsverzoeken aanpakken

Je kunt ook samenwerkingsverzoeken ontvangen van mensen buiten je organisatie. Deze ongevraagde documenten kunnen gewoon vervelend zijn, maar ze kunnen ook een mogelijke poging zijn om gevoelige documentatie te verzamelen. U mag geen onbekend document of bestand openen in Google Drive; in plaats daarvan kunt u de persoon die het heeft verzonden blokkeren door met de rechtermuisknop op de bestandsnaam te klikken op de hoofdpagina van Drive en Block [e-mailadres] te selecterenKlik vervolgens opnieuw op Block in het bevestigingsvenster.

Aanbevolen: