Wat is een registercomponent?

Inhoudsopgave:

Wat is een registercomponent?
Wat is een registercomponent?
Anonim

Een component in het Windows-register is de naam die wordt gegeven aan een belangrijk gedeelte van het register dat registersleutels, registersubsleutels en registerwaarden bevat.

Alle sleutels die als netelroos worden beschouwd, beginnen met "HKEY" en bevinden zich in de root, of de top van de hiërarchie in het register, daarom worden ze soms ook root-sleutels of bijenkorven genoemd.

Om een meer algemene term te gebruiken: een bijenkorf is als een startmap in het register. Alles in het register zit uiteindelijk in verschillende netelroos.

Waar bevinden zich de registerkasten?

In de Register-editor zijn de kasten de set registersleutels die als mappen aan de linkerkant van het scherm verschijnen wanneer alle andere sleutels zijn geminimaliseerd.

Hier is een lijst met veelvoorkomende registerkasten in Windows:

  • HKEY_CLASSES_ROOT
  • HKEY_CURRENT_USER
  • HKEY_LOCAL_MACHINE
  • HKEY_USERS
  • HKEY_CURRENT_CONFIG
Image
Image

HKEY_DYN_DATA is een registercomponent die werd gebruikt in Windows ME, 98 en 95. De meeste informatie die in die component is opgeslagen, is opgeslagen in HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE in latere versies van Windows.

Waarom kan ik geen registerkasten zien?

Soms, als je de Register-editor opent, zie je heel veel mappen aan de linkerkant, en misschien zelfs registerwaarden aan de rechterkant, maar geen registerkasten. Dit betekent alleen dat ze buiten het normale weergavegebied vallen.

Om alle registerkasten tegelijk te zien, scrolt u helemaal bovenaan de linkerkant van de Register-editor en vouwt u alle kasten samen, ofwel door de pijlen omlaag te selecteren of door Collapse te kiezenvanuit het rechtsklikmenu.

Hoe dan ook, hierdoor worden alle sleutels en subsleutels geminimaliseerd, zodat u alleen het handjevol registerkasten hierboven ziet.

Een andere reden waarom sommige registerkasten niet worden weergegeven, is als u het register op afstand vanaf een andere computer bekijkt.

Registry Hive versus registersleutel

Een registercomponent is een map in het Windows-register, maar dat geldt ook voor een registersleutel. Dus wat is precies het verschil tussen een registercomponent en een registersleutel?

Het enige verschil tussen de twee is dat een registercomponent de eerste map in het register is en registersleutels bevat, terwijl de registersleutels de mappen in de kasten zijn die registerwaarden en andere registersleutels bevatten.

Een map in het register een "registry hive" noemen, wordt alleen gedaan om verder te categoriseren waar we het over hebben. In plaats van elke map in het register een registercomponent of een registersleutel te noemen, noemen we de hoofdmap een component, maar gebruiken we sleutel als de naam van elke andere map in de kasten, en registersubsleutels als de term voor sleutels die bestaan binnen andere sleutels.

Een registercomponent in context

Hier is een gemakkelijke manier om te begrijpen waar een registercomponent thuishoort in het Windows-register:


HIVE\KEY\SUBKEY\SUBKEY\…\…\VALUE

Zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien, kunnen er zich meerdere registersubsleutels onder een component bevinden, maar er is altijd maar één registercomponent binnen elke locatie.


HKEY_CURRENT_USER\Configuratiescherm\Desktop\Colors\Menu

  • HIVE: HKEY_CURRENT_USER
  • KEY: Configuratiescherm
  • SUBKEY: Desktop
  • SUBKEY: Kleuren
  • WAARDE: Menu

Registerkasten bewerken en verwijderen

Registerkasten kunnen, in tegenstelling tot sleutels en waarden, niet worden gemaakt, verwijderd of hernoemd. Register-editor laat je dat niet toe, wat betekent dat je er niet eens per ongeluk een kunt bewerken.

Het niet kunnen verwijderen van registerkasten weerhoudt Microsoft u er niet van om iets geweldigs te doen met uw eigen computer - er is gewoon geen reden waarom u dat ooit zou willen. De sleutels en waarden waaruit alle registerkasten bestaan, zijn waar de echte waarde van het Windows-register is.

U kunt echter wel sleutels en waarden in het register toevoegen, wijzigen en verwijderen. Je moet toegang hebben tot de kasten om dat te doen, maar de kasten zelf zijn onveranderlijk.

Back-up maken van registerkasten

U kunt echter wel een back-up maken van registerkasten, net zoals u registersleutels kunt maken. Als u een back-up maakt van een hele hive, worden alle sleutels en waarden binnen die hive opgeslagen als een REG-bestand dat vervolgens op een later tijdstip weer in het Windows-register kan worden geïmporteerd.

Zie Hoe u een back-up kunt maken van het Windows-register en de bijbehorende Hoe u het Windows-register kunt herstellen, voor meer informatie.

FAQ

    Waar is de registercomponent in Windows 10?

    De registerbestanden bevinden zich meestal in C:\Windows\System32\Config. U kunt echter geen wijzigingen aanbrengen in de bestanden op deze locatie. Als u het register moet bewerken, opent u de Register-editor om wijzigingen aan te brengen.

    Waarom wordt het een registerbijenkorf genoemd?

    Een van de oorspronkelijke Windows NT-ontwikkelaars hield niet van bijen, dus voor de grap voegde een andere ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor het register zoveel mogelijk bij-referenties toe. Een deel van deze grappige prik omvatte het benoemen van de locatie van registergegevens als 'cellen'.

Aanbevolen: