Omgevingsweer WS-2902A Osprey Review: veel functies voor minder

Inhoudsopgave:

Omgevingsweer WS-2902A Osprey Review: veel functies voor minder
Omgevingsweer WS-2902A Osprey Review: veel functies voor minder
Anonim

Bottom Line

De Ambient Weather WS-2902A is een weerstation met veel functies voor een betaalbare prijs, maar heeft een lagere bouwkwaliteit.

Omgevingsweer WS-2902 WiFi Smart Weerstation

Image
Image

We hebben de Ambient Weather WS-2902A gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Op papier lijkt het Ambient Weather WS-2902A Osprey-weersysteem het perfecte budget alternatief voor veel duurdere weerstations. De functies omvatten een groot aantal sensoren, van regenval en windsnelheid tot zonnestraling, en het is in staat om draadloos verbinding te maken met een breed scala aan diensten en apparaten.

Voor iedereen die een paar dollar wil besparen, kan de WS-2902A een geweldige waardepropositie zijn. We hebben dit weerstation getest om te zien hoe het daadwerkelijk presteert en welke hoeken er zijn gesneden om die budgetprijs te bereiken.

Image
Image

Ontwerp: Vleugels van twijfelachtig plastic

Zoals bijna alle weerstations in zijn soort, bestaat dit model van Ambient Weather uit twee delen: een buitensensorarray en een apart "basisstation"-scherm dat de gegevens weergeeft.

Het is gemakkelijk om de inspiratie voor de naam van de WS-2902A Osprey te zien - de wit-zwarte vleugelvorm van de sensorarray lijkt zeker op zijn gevederde naamgenoot. En het uiterlijk onderscheidt zich van het bolvormige grijze ontwerp dat typerend is voor andere weerstations.

Helaas verta alt de interessante esthetiek zich niet in bouwkwaliteit, vooral niet op het gebied van materialen. Het plastic voelt erg goedkoop aan en is niet erg duurzaam. Dit is vooral zichtbaar in de windsnelheid, windrichting en regenvalsensoren. Ze lijken erg dun en het materiaal heeft een vervelende manier om elk verdwaald vuildeeltje op te rapen.

Bovendien is al het vuil dat erop komt erg moeilijk te verwijderen en plakt het als lijm aan het plastic. Als de sensorarray eenmaal is gemonteerd, moet de neerslag deze schoon houden, maar afhankelijk van de omstandigheden in uw gebied verwachten we dat er stof en ander vuil ophoopt tijdens droge perioden.

Het plastic voelt erg goedkoop aan en is niet erg duurzaam.

De rest van de carrosserie is qua materialen iets beter geconstrueerd, hoewel dit niet veel zegt. We waren bezorgd over het ontbreken van duidelijke afdichtingen op de batterijklep en rond andere verwijderbare componenten - dit creëert de duidelijke mogelijkheid dat vocht het binnenste van de sensorarray binnendringt. Gelukkig hebben we hier geen problemen mee ondervonden tijdens onze tests bij regenachtig weer.

Een ander punt van zorg is de plaatsing van het zonnepaneel. Het bevindt zich in het centrum van het station en ligt er plat bovenop. Het probleem is dat deze vlakke positionering niet ideaal is voor maximale efficiëntie van het verzamelen van energie. Andere weerstations plaatsen hun zonnepanelen op een schuin, op het zuiden gericht oppervlak, maar de WS-2902A heeft niet zo'n helling op het zuiden. Het weerstation wordt ondersteund door niet-oplaadbare batterijen, dus het is niet alleen afhankelijk van de zon voor stroom. We verwachten echter niet dat die batterijen zo lang meegaan als die in weerstations met efficiënter geplaatste zonnepanelen.

Het basisstation is gemaakt van steviger materiaal en kan aan de muur worden bevestigd of op een vlakke ondergrond op twee uitklapbare poten worden geplaatst. Deze poten zijn vrij klein en dun, maar ze lijken het basisstation voldoende te ondersteunen.

De meest in het oog springende fout in het basisstation is de luide piep die het afgeeft wanneer je op een van de knoppen drukt. Het is belachelijk luid en maakt het bedienen van het station een vervelende ervaring voor jou en iedereen in de kamer.

Ondanks deze gebreken ziet het WS-2902A-systeem er zeker beter uit dan veel van zijn concurrenten. Het is jammer dat het uitstekende uiterlijk niet wordt ondersteund door betere materialen en constructie.

Image
Image

Configuratieproces: enige montage vereist

De WS-2902A is een soort bouwpakket: hij wordt gedeeltelijk gedemonteerd geleverd en vereist gereedschap om in elkaar te zetten. Er wordt een sleutel meegeleverd, maar niet de benodigde kruiskopschroevendraaier. Het wordt ook niet geleverd met een van de vereiste batterijen.

De montage omvat het bevestigen van de windwijzer, windmeter en regencollector aan de sensorarray met behulp van een paar kleine schroeven die moeten worden vastgedraaid. De regencollector kan zonder schroeven op zijn plaats worden geklikt, maar we vonden dit een van de meest frustrerende onderdelen van het montageproces omdat het niet erg stevig vastzat.

Je moet ook twee AA-batterijen installeren (niet inbegrepen) en je kunt ervoor kiezen om de weerarray aan een paal te bevestigen (ook niet inbegrepen) met behulp van de meegeleverde metalen beugels. Afhankelijk van waar je het wilt monteren, kan het nodig zijn om extra hardware te kopen.

Zodra je de buitensensoren in elkaar hebt gezet, is het display van het basisstation eenvoudig in te stellen. Het vereist ofwel AAA-batterijen of de meegeleverde voedingsadapter. Zet hem gewoon aan en stel de datum, tijd en meeteenheden in. Vervolgens kunt u het station verbinden met uw Wi-Fi-netwerk en inloggen op de website en applicaties van Weather Underground of Ambient Weather, en desgewenst verbindingen met uw smart home-systeem instellen.

Image
Image

Weergave: teleurstellend

De weergave van het basisstation v alt enigszins tegen. De kijkhoeken zijn hopeloos en de veelzijdigheid van wat kan worden weergegeven, wordt beperkt door de verouderde technologie die wordt gebruikt. We konden het zelden duidelijk vanaf de andere kant van de kamer zien en moesten dichterbij en in het juiste gezichtsveld komen om het scherm te kunnen lezen. Onder ideale kijkomstandigheden is het redelijk duidelijk en leesbaar, maar over het algemeen vonden we dit een groot minpunt bij de WS-2902A.

Gelukkig heeft de WS-2902A Wi-Fi-connectiviteit, zodat u de gegevens van het station op afstand kunt bekijken op een mobiel apparaat of thuiscomputer met behulp van het Ambient Weather Network. Door het scherm van slechte kwaliteit te omzeilen, krijgt u toegang tot dezelfde kwaliteitservaring die beschikbaar is op veel duurdere Ambient Weather-weerstations.

Prestaties: zo nauwkeurig als de concurrentie

Tijdens onze tests hebben we vastgesteld dat de WS-2902A behoorlijk nauwkeurig is, hoewel misschien niet zo betrouwbaar als duurdere systemen. Over het algemeen deed het opmerkelijk goed werk bij het rapporteren van binnen- en buitenomstandigheden, vooral voor zo'n goedkoop systeem.

Het plaatsen van de sensoren op de juiste locatie is essentieel voor het verkrijgen van nauwkeurige statistieken van elk weerstation. Dit geldt zowel voor de buitensensorarray als voor het binnenbasisstation.

Het deed opmerkelijk goed werk bij het rapporteren van binnen- en buitenomstandigheden, vooral voor zo'n goedkoop systeem.

Image
Image

Connectiviteit: boven zijn klasse uitkomen

De WS-2902A kan via Wi-Fi worden verbonden met uw computer of mobiele apparaten waar uw weergegevens kunnen worden gedeeld en op afstand kunnen worden geopend met AmbientWeather, het eigen netwerk voor gegevensbewaking van het merk. U kunt ook gebruik maken van de gratis app en computersoftware om weerpatronen in grafieken in kaart te brengen of weergegevens te exporteren voor analyse in andere software.

Bovendien kunt u de WS-2902A aansluiten op een slimme hub (het is compatibel met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT) voor waarschuwingen en updates.

Deze reeks compatibele services is waar het meest potentiële praktische gebruik kan worden gemaakt van een weerstation. Diensten zoals het Ambient Weather Network kunnen u helpen de omstandigheden op uw locatie beter te voorspellen, wat de efficiëntie van uw bewateringsschema kan verbeteren (voor mensen met groene vingers), of u gewoon helpen om wat beter voorbereid te zijn als u in een gebied woont met onstuimig weer.

In het geval van Weather Underground, een andere compatibele dienst, kunt u met een aangesloten weerstation deelnemen aan crowdsourced weerrapportage.

Prijs: veel functies, veel waarde

De prijs van de WS-2902A varieert nogal online - hij is over het algemeen te vinden voor $ 130 tot $ 170, afhankelijk van de winkelier. Aan de onderkant van dat bereik geeft dit station je veel waar voor je geld.

Ondanks zijn problemen biedt de WS-2902A connectiviteit en functies voor bewaking op afstand die concurrerend zijn met duurdere weerstations. Waar het tekortschiet, is de bouwkwaliteit, dus een ding om te overwegen is de potentiële levensduur. Op de lange termijn zult u misschien merken dat een duurzamer systeem met een hoger prijskaartje uiteindelijk minder kost.

Biedt connectiviteit en functies voor bewaking op afstand die concurrerend zijn met duurdere weerstations.

Concurrentie: geweldige opties in overvloed

De WS-2902A heeft te maken met stevige concurrentie van het AcuRite 01036M draadloze weerstation, dat meestal in dezelfde prijsklasse wordt verkocht. De Acurite is gemakkelijker in te stellen en heeft absoluut een superieure bouwkwaliteit, maar het ontbreekt aan Wi-Fi-connectiviteit en de handige functies die daarbij horen. Ook heeft de WS-2902A een UV-/zonnestralingssensor, die de 01036M niet heeft.

Ambient Weather's eigen WS-1002-WiFi is een veel duurder systeem (in het bereik van $ 300) dat qua bouwkwaliteit en weergave beter is dan de WS-2902A. Het is ook veel robuuster en het scherm is een modern LCD-scherm dat helder is, uitstekende kijkhoeken heeft en een veel breder scala aan gegevens kan weergeven. Het is ook gemakkelijker in te stellen en nauwkeuriger dan de WS-2902A.

Veel functies voor het geld, maar een vrij dunne constructie

De Ambient Weather WS-2902A Osprey biedt veel waar voor je geld, inclusief wifi-connectiviteit, compatibiliteit met stemassistenten en integratie met gebruiksvriendelijke platforms voor gegevensbewaking. Maar dit alles gaat ten koste van duurzaamheid en gebruiksgemak. Voor degenen met geduld biedt het een heleboel functies tegen een betaalbare prijs.

Specs

  • Productnaam WS-2902 WiFi Smart Weerstation
  • Product Merk Omgevingsweer
  • MPN WS-2902A
  • Prijs $169.99
  • Productafmetingen 7,5 x 4,5 x 0,75 inch.
  • Beeldscherm 3 x 6,75-inch kleuren-LCD
  • Connectiviteit WiFi 802.11b/g/n
  • Buitensensoren Windsnelheid, windrichting, regenval, temperatuur, vochtigheid
  • Binnensensoren Temperatuur, vochtigheid, luchtdruk
  • Binnentemperatuurbereik 14 tot 140 °F
  • Nauwkeurigheid binnentemperatuur: ± 2 °F
  • Buitentemperatuursensorbereik -40 tot 149 °F
  • UV-bereik 0 tot 15
  • Regenbereik 0 tot 394 inch

Aanbevolen: