Wat was Yahoo People Search?

Inhoudsopgave:

Wat was Yahoo People Search?
Wat was Yahoo People Search?
Anonim

Yahoo People Search is stopgezet. Dit artikel is alleen voor historische referentie. Zie voor Yahoo People Search- alternatieven deze lijst met gratis websites voor het zoeken naar mensen.

Yahoo People Search was een zoekhulpprogramma dat kon worden gebruikt om telefoonnummers, adressen en e-mailinformatie te vinden. De zoekmachine was toegankelijk via people.yahoo.com.

Hoe Yahoo People Search werkte

Image
Image

Sommige informatie die via deze website is gevonden, is geleverd door Intelius, een organisatie voor het ophalen van informatie die deze gegevens in licentie heeft gegeven aan Yahoo. De meeste informatie die met behulp van de tool werd gevonden, was helemaal gratis, maar als u besloot de informatie die Intelius aanbood te gebruiken, zou u moeten betalen.

De tool voor het zoeken naar mensen leidde openbaar toegankelijke informatie uit telefoonboeken, witte pagina's en gele pagina's naar de zoekservice van Yahoo. Deze informatie kan allemaal op internet gevonden zijn en was beschikbaar voor het grote publiek, wat inhoudt dat niets gevoelig, veilig of potentieel schadelijk was.

De achternaam van een persoon was vereist om een telefoonnummer of adres te vinden. Een omgekeerde zoekopdracht naar telefoonnummers kan namen en adressen ophalen die bij dat specifieke telefoonnummer horen, en een zoekopdracht naar een e-mailadres (achternaam vereist) kan namen, adressen, telefoonnummers en gerelateerde e-mailinformatie opleveren.

Yahoo People Search Privacy

Informatie gevonden met Yahoo's zoekfunctie voor mensen is gevonden in openbaar toegankelijke databases, online telefoonboeken en openbare registers. Met andere woorden, geen van de informatie die werd geretourneerd door Yahoo People Search werd daar geplaatst zonder dat deze ergens op internet werd gevonden waar deze al aanwezig was.

U kunt een verzoek indienen om uw informatie uit de Yahoo People Search-lijsten te laten verwijderen door een verwijderingsformulier te gebruiken. Dit zou uw informatie echter nergens anders op internet verwijderen.

Yahoo mensen zoeken alternatieven

Er zijn verschillende manieren om mensen online te vinden. Misschien heb je alleen hun nummer en wil je zien wie de eigenaar is. Of, als u alleen hun e-mailadres heeft, kunt u een omgekeerd e-mailadres opzoeken om erachter te komen van wie de e-mail is. Je kunt zelfs iemand vinden op zijn gebruikersnaam.

Er is ook een Yahoo People Search-tool die wordt gehost op iTools.com die lijkt op het origineel van Yahoo. De persoon die u zoekt, wordt echter opgevraagd tegen Spokeo in plaats van Intelius.

Aanbevolen: