Hoe de Microsoft People-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Microsoft People-app te gebruiken
Hoe de Microsoft People-app te gebruiken
Anonim

Windows 10 bevat een contact-app genaamd People-app, een meer geavanceerde versie van hun vorige contact-app waarmee contacten tussen verschillende internetaccounts eenvoudig kunnen worden geconsolideerd.

Gebruikers die de Microsoft Mail- en Agenda-apps gebruiken, kunnen ook de Personen-app gebruiken om hun meest recente gesprek met specifieke personen en eventuele aanstaande geplande afspraken te zien. De app Personen kan handig zijn om u te helpen uw digitale Rolodex mooi, netjes en allemaal op één plek te houden.

Dit artikel behandelt de app Personen die bij de nieuwste versie van Windows 10 wordt geleverd.

Image
Image

Waar kan ik toegang krijgen tot de app Personen in Windows?

De People-app is standaard geïnstalleerd in Windows en kan niet worden verwijderd. Het programma bevindt zich dus altijd in uw Start-menu. Om toegang te krijgen tot de app Personen, klikt u op uw Start-menu en vervolgens search voor de toepassing met behulp van de zoekbalk Zodra de app Personen verschijnt, klik erop om de toepassing te openen.

Welke accounts worden ondersteund door de People-app?

De app Personen importeert de reeds bestaande contacten die u met uw e-mailaccount hebt opgeslagen. Ondersteunde services voor het instellen van de People-app zijn onder meer Outlook.com, Hotmail.com, Live.com, Exchange, Microsoft 365, Gmail, Yahoo Mail en iCloud. Extra services kunnen worden ingesteld via de opties voor geavanceerde instellingen, zoals Exchange ActiveSync.

Image
Image

Een account aanmaken met de People-app

Als je je contacten wilt toevoegen aan de app Personen, moet je de app verbinden met een account, zoals hierboven vermeld. Volg deze stappen om de app Personen voor de eerste keer te openen en aan de slag te gaan.

  1. Open de People app vanuit het Windows Start Menu.
  2. Klik op de Aan de slag knop.

    De app Personen vraagt om toegang tot uw e-mail en agenda, klik op Ja wanneer beide dialoogvensters verschijnen.

  3. Klik op de + Contactpersonen importeren knop.
  4. Selecteer uw e-mailaccount wiens contacten u wilt importeren en volg de aanmeldprocedure voor uw specifieke provider.
  5. Klik op Gereed.
  6. Als u meer accounts wilt toevoegen, selecteert u opnieuw de knop + Contactpersonen importeren, anders selecteert u Klaar voor gebruik.

Een nieuw contactbestand maken

Heeft u iemand nieuw die u aan uw contactenboek wilt toevoegen? Fantastisch! Volg deze stappen om een nieuw contactbestand toe te voegen aan de app Personen en het op te slaan in het juiste internetaccount voor latere toegang.

Image
Image
  1. Klik op de + knop bovenaan de People App om te beginnen.
  2. Selecteer in het zijvenster dat verschijnt de gewenste e-mailaccount waarin u nieuwe informatie wilt opslaan onder de titel Opslaan in.
  3. Voer de voor- en achternaam van de persoon in het veld Name in. Als u meer nauwkeurige controle wilt hebben, klikt u op het potloodpictogram om bijnamen, titels, achtervoegsels en meer toe te voegen.
  4. Voeg eventuele resterende informatie toe die u mogelijk wilt toevoegen, zoals telefoonnummers, e-mailadressen en fysieke adressen.

    Klikken op de + Other optie geeft u toegang tot extra contactvelden, waaronder website, bedrijf, functietitel, significante andere, kinderen, verjaardag en meer.

  5. Als je een foto aan het contact wilt toevoegen, selecteer je de ronde Foto toevoegen bovenaan het nieuwe accountvenster. Klik anders op de Opslaan-knop om de contactpersoon op te slaan in uw account.

Gebeurtenissen en gesprekken bekijken met contacten

Om aankomende evenementen en recente gesprekken met een persoon te bekijken, klikt u gewoon op hun naam aan de linkerkant van de app Personen. Aan de rechterkant van de app worden nu de gegevens van de contactpersoon weergegeven, evenals eventuele aankomende evenementen en recente gesprekken.

Image
Image

Om aanstaande evenementen te laten zien onder de naam van een contact, moet de persoon zijn opgenomen in de agenda-evenement. Om recente gesprekken weer te geven, moet een e-mailadres worden vermeld.

Alleen specifieke contacten weergeven in de app Personen

U kunt ervoor kiezen om alleen contacten van een bepaald account weer te geven of, als u de app Personen als telefoonboek gebruikt, wilt u misschien alleen contacten weergeven met een beschikbaar telefoonnummer. Om de Personen-app te sorteren, selecteert u de Filter-knop (het trechterpictogram) bovenaan het scherm en kies de accounts die u wilt bekijken, samen met of u contacten zonder telefoonnummers wilt verbergen

Contacten combineren

Als je dubbele contacten hebt op meerdere internetaccounts, of binnen hetzelfde adresboek, is het een makkie om ze te combineren. Volg deze stappen om de app Personen snel op te schonen.

  1. Klik op een van de contacten die u wilt combineren.
  2. Scroll aan de rechterkant van het scherm omlaag naar het gedeelte Gecombineerde contacten. Als het contact dat u wilt combineren al wordt weergegeven, selecteer het. Ga anders verder met de volgende stap.

    Image
    Image
  3. Als het contact dat u wilt combineren nog niet wordt weergegeven, selecteert u de knop Zoek een contact om te combineren. Selecteer in de lijst het contactbestand dat u wilt combineren met het huidige.

    Om de scheiding van twee contacten ongedaan te maken, klikt u op de Meer bekijken > optie onderaan de contactgegevens en klikt u vervolgens op de Separate knop.

  4. Dat is alles, je contacten zijn nu gecombineerd!

Common People App Instellingen

Om toegang te krijgen tot de instellingen voor de app Personen, selecteert u de Instellingen-knop (het tandwielpictogram) bovenaan het scherm. Vanuit het Instellingen menu kunt u extra accounts toevoegen, huidige accounts verwijderen en kiezen hoe u uw contactenlijst wilt sorteren.

Aanbevolen: