Hoe WhatsApp-berichten te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp-berichten te herstellen
Hoe WhatsApp-berichten te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Maak een back-up door naar Settings > Chats > Chat Backup te gaan. WhatsApp verwijderen op het oude apparaat.
  • Download WhatsApp op het nieuwe apparaat en volg de aanwijzingen. Voer je telefoonnummer in > Klaar.
  • Tik vervolgens op Herstel Geschiedenis. Gegevens worden gedownload van de cloudservice die is gekoppeld aan uw smartphone.

Dit artikel legt uit hoe je WhatsApp-berichten en accountgegevens kunt herstellen als je de app opnieuw moet installeren of als je overschakelt naar een nieuw apparaat. Instructies hebben betrekking op WhatsApp voor iOS en Android.

Hoe WhatsApp-berichten te herstellen

Voordat je berichten in de WhatsApp-app kunt herstellen, moet je eerst een paar dingen controleren:

  • Controleer of je een back-up hebt gemaakt van je WhatsApp-account.
  • Zorg ervoor dat uw account en uw apparaat hetzelfde telefoonnummer hebben. Je kunt WhatsApp-back-ups niet herstellen vanaf een ander account of telefoonnummer.
  • Zorg ervoor dat het account en het apparaat hetzelfde iCloud- of Google Drive-account hebben.

Zodra je klaar bent, volg je de onderstaande stappen.

  1. Controleer of je een back-up hebt opgeslagen in iCloud of Google Drive door naar Settings > Chats > te gaan Chatback-up.
  2. Als je nog geen back-up hebt gemaakt van je WhatsApp-chatgeschiedenis, of als je een recentere moet maken, doe dat dan nu.

    Misschien wil je verbinding maken met wifi om het proces te versnellen en het dataverbruik te verminderen.

  3. Verwijder WhatsApp van je iPhone of verwijder het van je Android-apparaat.
  4. Download op je bestaande smartphone, of op je nieuwe smartphone, de WhatsApp-app uit de juiste app store.

    Het is belangrijk om de app opnieuw te installeren, omdat het onmogelijk is om accountgegevens te herstellen zodra een WhatsApp-app volledig is ingesteld op een apparaat.

  5. Open WhatsApp en tik vervolgens op Akkoord en doorgaan.

    Image
    Image
  6. De WhatsApp-app zal je vragen of je je meldingen wilt laten sturen. Tik op Niet toestaan of Toestaan. De keuze is aan jou.
  7. Voer je telefoonnummer in en tik op Gereed.

    Onthoud dat dit hetzelfde nummer moet zijn dat is gekoppeld aan je bestaande WhatsApp-account.

  8. Tik op Herstel geschiedenis. Uw gegevens worden gedownload van de cloudservice die aan uw smartphone is gekoppeld. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van het aantal WhatsApp-chatberichten in je back-up en je internetverbinding.

    Image
    Image
  9. Tik op Volgende.
  10. Voer je naam in, voeg een profielfoto toe en tik op Gereed.

    Image
    Image

    Uw afbeelding en naam kunnen automatisch worden aangevuld vanaf uw back-up, maar u kunt deze hier en op elk gewenst moment in de toekomst wijzigen als u dat wilt.

  11. Je WhatsApp-account wordt nu volledig hersteld.

    Als uw iPhone of Android-smartphone u om toestemming vraagt voor toegang tot uw contacten of adresboek, tikt u op Toestaan. Dit is nodig om opnieuw verbinding te maken met je WhatsApp-contacten nadat het herstel is voltooid.

Hoe WhatsApp-chats te herstellen naar een ander telefoonnummer

Als je WhatsApp-berichten op een smartphone wilt herstellen nadat je naar een ander telefoonnummer bent veranderd, hoef je niet echt te herstellen vanaf een back-up. Open in plaats daarvan gewoon de WhatsApp-app en ga naar Settings > Account > Change Number om alle uw WhatsApp-accountgegevens naar uw nieuwe nummer.

De functie Nummer wijzigen werkt alleen als u dezelfde smartphone gebruikt. U kunt uw account niet overzetten naar een ander apparaat met een ander telefoonnummer. Bovendien heb je sms nodig om functioneel te zijn op je nieuwe telefoonnummer om je WhatsApp-account ernaar over te zetten.

Kun je WhatsApp-berichten herstellen wanneer je van telefoon wisselt?

Het beheren van WhatsApp-accounts met verschillende hardware en nummers kan een beetje verwarrend zijn. Hier is een kort overzicht van elke mogelijke situatie die je kunt tegenkomen en hoe je WhatsApp-berichten en -accounts worden afgehandeld.

  • Overschakelen van iPhone naar iPhone of Android naar Android met hetzelfde nummer: download de app eenvoudig op uw nieuwe telefoon en log in. Al uw gegevens en berichten worden naadloos overgedragen.
  • Overschakelen van iPhone naar Android of Android naar iPhone met hetzelfde nummer: als je de app downloadt, worden je accountgegevens en contacten overgedragen, maar je berichten en chatgeschiedenis blijven op je oude telefoon staan.
  • Overschakelen naar een nieuwe telefoon met een nieuw nummer: je kunt de gegevens of berichten van je WhatsApp-account niet overzetten en moet een nieuw account maken voor je nieuwe telefoon nummer.

Aanbevolen: