Hackers verwijderen op afstand gegevens van Western Digital My Book Live-schijven

Hackers verwijderen op afstand gegevens van Western Digital My Book Live-schijven
Hackers verwijderen op afstand gegevens van Western Digital My Book Live-schijven
Anonim

Harde schijven van de My Book Live-lijn van Western Digital worden verwijderd door een onbekende aanvaller.

Volgens een rapport van Gizmodo merkten gebruikers op woensdag voor het eerst dat hun harde schijven op afstand werden verwijderd. Aangezien Western Digital het incident nog steeds onderzoekt, is de enige oplossing op dit moment om uw harde schijf voorlopig los te koppelen van internet.

Image
Image

"We hebben vastgesteld dat sommige My Book Live-apparaten zijn gecompromitteerd door een dreigingsactor", vertelde Jolin Tan van Western Digital aan Gizmodo. "In sommige gevallen heeft dit compromis geleid tot een fabrieksreset die alle gegevens op het apparaat lijkt te wissen."

Lifewire heeft contact opgenomen met Western Digital voor updates over of/wanneer het probleem zou worden opgelost en hoeveel mensen zijn getroffen, maar heeft tot nu toe geen reactie ontvangen.

Gizmodo merkt op dat gebruikers deze week hun ervaringen delen met het willekeurig verwijderen van hun harde schijven in een WD-communitythread. Er zijn zelfs waarschuwingen op Twitter geweest over de hacking. In de WD-communitythread zeiden sommige gebruikers dat ze jaren aan gegevens verloren waren, waaronder foto's van kinderen en bruiloften, nadat ze verschillende soorten foutmeldingen hadden ontvangen.

"Geprobeerd toegang te krijgen tot sommige bestanden via de iPhone-app, maar kreeg een foutmelding met de melding 'kan geen verbinding maken'. Aangenomen dat het gewoon een wifi-/netwerkprobleem was, maar toen ik probeerde toegang te krijgen tot de schijf vanaf mijn pc met een snelkoppeling, was alles verdwenen, behalve de (lege) standaard openbare mappen: gedeelde muziek, gedeelde afbeeldingen, gedeelde video's en software, "een gebruiker uitgelegd in de thread.

My Book Live-apparaten zijn de enige apparaten die momenteel worden getroffen door de malware-aanval. De units zijn verkocht van 2010-2014 en hebben voor het laatst een firmware-update ontvangen in 2015, maar veel mensen hebben nog steeds gegevens erop opgeslagen.

Aanbevolen: