Western Digital kondigt nieuwe 20TB harde schijven aan

Western Digital kondigt nieuwe 20TB harde schijven aan
Western Digital kondigt nieuwe 20TB harde schijven aan
Anonim

Harde-schijffabrikant Western Digital heeft zijn aankomende 20TB harde schijven (HDD) aangekondigd die worden geleverd met zijn nieuwe OptiNAND-architectuur.

De aankondiging werd gedaan tijdens het HDD Reimagine-evenement van het bedrijf, met meer details in het begeleidende persbericht. Western Digital verklaarde dat het ernaar streeft om te voldoen aan de vraag van klanten naar grote gegevensopslag.

Image
Image

Deze klanten zijn over het algemeen vrij grootschalige bedrijven, zoals communicatieproviders, hyperscale cloudbedrijven en NAS-leveranciers, die allemaal een oplossing nodig hebben om de enorme hoeveelheden gegevens die ze creëren op te slaan.

Deze harde schijven gebruiken een opslagarchitectuur genaamd OptiNAND die is geïntegreerd met een iNAND UFS-flashdrive voor verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en capaciteit. Volgens Western Digital heeft de HDD zo'n hoge opslagcapaciteit omdat verbeterde firmware-algoritmen metadata uit de schijfopslagruimte verwijderen en in de iNAND-flashdrive plaatsen.

In het geval van een noodstroomuitschakeling kan de iNAND veel van de gegevens die erop zijn opgeslagen behouden, waardoor de betrouwbaarheid van de HDD wordt verbeterd.

Western Digital stelt dat het hoge prestatieniveau afkomstig is van optimalisaties met lage latentie die minder interferentieverversingen vereisen.

Image
Image

De officiële naam van de 20TB harde schijf is niet gegeven. Monsters van de nieuwe harde schijf zijn naar een select aantal bedrijven gestuurd om te testen.

Volgens de post zullen de marktspecifieke producten later dit jaar beschikbaar zijn, maar er is geen exacte datum gegeven.

Aanbevolen: