Uitbreidingskaarten losschroeven en opnieuw plaatsen

Inhoudsopgave:

Uitbreidingskaarten losschroeven en opnieuw plaatsen
Uitbreidingskaarten losschroeven en opnieuw plaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Open de behuizing en verwijder externe kabels of hulpstukken en de bevestigingsschroef.
  • Verwijder voorzichtig de uitbreidingskaart en zorg ervoor dat de sleuf vrij is van vuil. Metalen contacten moeten schoon zijn.
  • Lijn de uitbreidingskaart voorzichtig uit met de moederbordsleuf en de zijkant van de behuizing, plaats de kaart opnieuw en bevestig deze aan de behuizing.

Dit artikel legt de stappen uit voor het opnieuw plaatsen van een standaard PCI-uitbreidingskaart. De instructies zijn van toepassing op netwerkinterfacekaarten, modems, geluidskaarten, de meeste AGP's of PCI-uitbreidingskaarten en oudere ISA-uitbreidingskaarten.

Open de computerkast

Image
Image
Open de computerkast.

Lifewire / Tim Fisher

Uitbreidingskaarten worden rechtstreeks op het moederbord aangesloten, zodat ze zich altijd in de computerbehuizing bevinden. Voordat u een uitbreidingskaart opnieuw kunt plaatsen, moet u de behuizing openen zodat u bij de kaart kunt.

De meeste computers zijn verkrijgbaar in tower-sized modellen of desktop-sized modellen. Torenkasten hebben meestal schroeven waarmee verwijderbare panelen aan weerszijden van de kast worden vastgezet, maar hebben soms ontgrendelingsknoppen in plaats van schroeven. Desktop-cases hebben meestal gemakkelijk te ontgrendelen knoppen waarmee u de behuizing kunt openen, maar sommige hebben schroeven die vergelijkbaar zijn met torenbehuizingen.

Zoek voor schroefloze behuizingen naar knoppen of hendels aan de zijkanten of achterkant van de computer die worden gebruikt om de behuizing te ontgrendelen. Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de handleiding van uw computer of koffer om te bepalen hoe u de koffer moet openen.

Verwijder externe kabels of hulpstukken

Image
Image
Verwijder externe kabels of hulpstukken.

Lifewire / Tim Fisher

Voordat u een uitbreidingskaart van uw computer kunt verwijderen, moet u ervoor zorgen dat alles dat vanaf de buitenkant van de computer op de kaart is aangesloten, is verwijderd. Dit is meestal een goede stap om te voltooien bij het openen van de behuizing, maar als je dat nog niet hebt gedaan, is dit het juiste moment.

Als u bijvoorbeeld een netwerkinterfacekaart opnieuw plaatst, moet u ervoor zorgen dat de netwerkkabel van de kaart is verwijderd voordat u verder gaat. Als je een geluidskaart opnieuw plaatst, zorg er dan voor dat de luidsprekerverbinding is losgekoppeld.

Als je een uitbreidingskaart probeert te verwijderen zonder alles los te koppelen, zul je snel merken dat je deze stap bent vergeten!

Verwijder de bevestigingsschroef

Image
Image
Verwijder de bevestigingsschroef.

Lifewire / Tim Fisher

Alle uitbreidingskaarten zijn op de een of andere manier aan de behuizing bevestigd om te voorkomen dat de kaart losraakt. Meestal wordt dit bereikt met een borgschroef.

Verwijder de bevestigingsschroef en leg deze opzij. U hebt deze schroef weer nodig wanneer u de uitbreidingskaart opnieuw plaatst.

Sommige behuizingen gebruiken geen bevestigingsschroeven, maar hebben in plaats daarvan andere manieren om de uitbreidingskaart aan de behuizing te bevestigen. Raadpleeg in deze situaties de handleiding van uw computer of case om te bepalen hoe u de kaart uit de case ha alt.

De uitbreidingskaart voorzichtig vastpakken en verwijderen

Image
Image
Grijp de uitbreidingskaart voorzichtig vast en verwijder deze.

Lifewire / Tim Fisher

Als de bevestigingsschroef is verwijderd, is de enige stap die u nog moet doen om de uitbreidingskaart volledig uit de computer te verwijderen, de kaart uit de uitbreidingssleuf op het moederbord te trekken.

Grijp met beide handen de bovenkant van de uitbreidingskaart stevig vast en zorg ervoor dat u geen van de gevoelige elektronische onderdelen op de kaart zelf aanraakt. Zorg er ook voor dat alle draden en kabels vrij zijn van waar u werkt. Je wilt niet iets beschadigen terwijl je een probleem probeert op te lossen dat je al hebt.

Trek een beetje omhoog, één kant van de kaart tegelijk, en werk de kaart langzaam uit de sleuf. De meeste uitbreidingskaarten passen precies in de sleuf van het moederbord, dus probeer de kaart er niet in één keer uit te trekken. Je zult waarschijnlijk de kaart en mogelijk het moederbord beschadigen als je niet voorzichtig bent.

Inspecteer de uitbreidingskaart en sleuf

Image
Image
Inspecteer de uitbreidingskaart en het slot.

Lifewire / Tim Fisher

Met de uitbreidingskaart nu verwijderd, inspecteer de uitbreidingssleuf op het moederbord op inconsistente zaken zoals vuil, duidelijke schade, enz. De sleuf moet schoon zijn en vrij van obstakels.

Inspecteer ook de metalen contacten aan de onderkant van de uitbreidingskaart. De contacten moeten schoon en glanzend zijn. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk de contacten opschonen.

Plaats de uitbreidingskaart opnieuw

Image
Image
Plaats de uitbreidingskaart opnieuw.

Lifewire / Tim Fisher

Het is nu tijd om de uitbreidingskaart terug te plaatsen in de uitbreidingssleuf op het moederbord.

Voordat u de kaart plaatst, moet u alle draden en kabels uit de weg leggen en weg van de uitbreidingssleuf op het moederbord. Er zitten kleine draden in een computer die gemakkelijk kunnen worden doorgesneden als ze tussen de uitbreidingskaart en de uitbreidingssleuf op het moederbord komen.

Lijn de uitbreidingskaart voorzichtig uit met de sleuf op het moederbord en met de zijkant van de behuizing. Het kan een beetje manoeuvreren van uw kant vergen, maar u moet ervoor zorgen dat wanneer u de kaart in de uitbreidingssleuf duwt, deze goed in de sleuf en tegen de zijkant van de behuizing past.

Zodra u de uitbreidingskaart goed hebt uitgelijnd, drukt u met beide handen stevig aan beide zijden van de kaart. Je zou een beetje weerstand moeten voelen als de kaart in de gleuf gaat, maar het zou niet moeilijk moeten zijn. Als de uitbreidingskaart er niet met een stevige duw in gaat, heeft u de kaart mogelijk niet goed uitgelijnd met de uitbreidingssleuf.

Uitbreidingskaarten passen maar op één manier in het moederbord. Als het moeilijk te zeggen is op welke manier de kaart erin gaat, onthoud dan dat de montagebeugel altijd naar de buitenkant van de behuizing wijst.

Beveilig de uitbreidingskaart aan de behuizing

Image
Image
Bevestig de uitbreidingskaart aan de behuizing.

Lifewire / Tim Fisher

Zoek de schroef die u in stap 3 opzij hebt gezet. Gebruik deze schroef om de uitbreidingskaart aan de behuizing te bevestigen.

Zorg ervoor dat u de schroef niet in de behuizing, op het moederbord of andere onderdelen in de computer laat vallen. Naast het veroorzaken van schade aan gevoelige onderdelen bij een botsing, kan het achterlaten van een schroef in een computer kortsluiting veroorzaken, wat tot allerlei ernstige problemen kan leiden.

Sommige behuizingen gebruiken geen bevestigingsschroeven, maar hebben in plaats daarvan andere manieren om de uitbreidingskaart aan de behuizing te bevestigen. Raadpleeg in deze situaties de handleiding van uw computer of case om te bepalen hoe u de kaart aan de case bevestigt.

Sluit de computerkast

Image
Image
Sluit de computerkast.

Lifewire / Tim Fisher

Nu je de uitbreidingskaart opnieuw hebt geplaatst, moet je je behuizing sluiten en je computer weer aansluiten.

Zoals beschreven in stap 1, zijn de meeste computers verkrijgbaar in tower-sized modellen of desktop-sized modellen, wat betekent dat er verschillende procedures kunnen zijn voor het openen en sluiten van de behuizing.

Aanbevolen: