Hoe een bureaubladgeheugenmodule opnieuw te plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe een bureaubladgeheugenmodule opnieuw te plaatsen
Hoe een bureaubladgeheugenmodule opnieuw te plaatsen
Anonim

Deze stappen laten zien hoe u elk soort bureaubladgeheugen opnieuw kunt plaatsen. Er zijn veel soorten geheugen die een pc kan gebruiken, maar het herplaatsingsproces is voor alle geheugens identiek.

Schakel de pc uit en open de computerbehuizing

Image
Image

Geheugenmodules worden rechtstreeks op het moederbord aangesloten, zodat ze zich altijd in de computerbehuizing bevinden. Voordat u het geheugen opnieuw kunt plaatsen, moet u de computer uitschakelen en de behuizing openen zodat u bij de modules kunt.

De meeste computers zijn verkrijgbaar in tower-sized modellen of desktop-sized modellen. Torenkasten hebben meestal schroeven waarmee verwijderbare panelen aan weerszijden van de kast worden vastgezet, maar hebben soms ontgrendelingsknoppen in plaats van schroeven. Desktop-behuizingen hebben meestal knoppen voor eenvoudige ontgrendeling waarmee u de behuizing kunt openen, maar sommige hebben schroeven die lijken op torenbehuizingen.

Nu is het tijd om de behuizing van je computer te openen. Zoek voor schroefloze behuizingen naar knoppen of hendels aan de zijkanten of achterkant van de computer die worden gebruikt om de behuizing te ontgrendelen. Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de handleiding van uw computer of koffer om te bepalen hoe u de koffer moet openen.

Verwijder stroomkabels en hulpstukken

Image
Image

Voordat u geheugen van uw computer kunt verwijderen, moet u voor de zekerheid alle stroomkabels loskoppelen. Je moet ook alle kabels en andere externe hulpstukken verwijderen die je in de weg kunnen zitten.

Dit is meestal een goede stap om te voltooien voordat je de zaak opent, maar als je dat nog niet hebt gedaan, is dit het juiste moment.

Lokaliseer geheugenmodules

Image
Image

Kijk rond in je computer naar het geïnstalleerde RAM-geheugen. Geheugen wordt altijd in slots op het moederbord geïnstalleerd.

Het meeste geheugen op de markt lijkt op de hier afgebeelde module. Sommige nieuwere, snelle geheugens produceren meer warmte, dus de geheugenchips worden bedekt door een metalen koellichaam.

De moederbordslots die het RAM bevatten zijn meestal zwart, maar we hebben ook gele en blauwe slots gezien.

Hoe dan ook, de installatie ziet er op bijna elke pc ter wereld in wezen uit zoals de afbeelding hierboven.

Geheugenbehoudende clips uitschakelen

Image
Image

Druk tegelijkertijd op beide geheugenklemmen, aan weerszijden van de geheugenmodule, zoals hierboven weergegeven.

De klemmetjes voor het vasthouden van het geheugen zijn meestal wit en moeten zich in verticale positie bevinden, waarbij het RAM-geheugen op zijn plaats in de sleuf van het moederbord moet worden gehouden. In de volgende stap kun je deze clips van dichterbij bekijken.

Als je om wat voor reden dan ook niet beide clips tegelijkertijd naar beneden kunt duwen, maak je dan geen zorgen. Je kunt een voor een duwen als dat nodig is. Als u echter tegelijkertijd op de borgclips drukt, wordt de kans groter dat beide clips goed loskomen.

Controleer of het geheugen correct is uitgeschakeld

Image
Image

Toen je de geheugenklemmetjes in de laatste stap losmaakte, zou het geheugen uit de moederbordsleuf moeten zijn gesprongen.

De clip zou het RAM-geheugen niet meer moeten raken en de geheugenmodule zou uit de moederbordsleuf moeten zijn getild, waardoor de gouden of zilveren contacten zichtbaar zijn, zoals u hierboven kunt zien.

Controleer beide zijden van de geheugenmodule en zorg ervoor dat beide borgclips zijn losgemaakt. Als u het geheugen probeert te verwijderen terwijl de klem er nog aan zit, kunt u het moederbord en/of het RAM-geheugen beschadigen.

Als de geheugenmodule volledig uit de moederbordsleuf is gekomen, hebt u gewoon te hard op de borgclips geduwd. Tenzij het geheugen ergens tegenaan is geslagen, is het waarschijnlijk in orde. Probeer de volgende keer wat zachter te zijn.

Verwijder het geheugen van het moederbord

Image
Image

Verwijder het geheugen voorzichtig van het moederbord en plaats het ergens veilig en vrij van statische elektriciteit. Zorg ervoor dat u de metalen contactpunten aan de onderkant van de RAM-module niet aanraakt.

Let bij het verwijderen van het geheugen op de een of meer kleine inkepingen aan de onderkant. Deze inkepingen zijn asymmetrisch op de module (en op uw moederbord) geplaatst om ervoor te zorgen dat u het geheugen correct installeert (dit doen we in de volgende stap).

Als het geheugen er niet gemakkelijk uit komt, heb je misschien een of beide geheugenklemmetjes niet goed losgemaakt. Ga opnieuw naar de stap Geheugenbehoudende clips uitschakelen als u denkt dat dit het geval is.

Geheugen opnieuw installeren op het moederbord

Image
Image

Pak de RAM-module voorzichtig op, vermijd opnieuw de metalen contacten aan de onderkant, en schuif deze in dezelfde moederbordsleuf waar je hem in de vorige stap uit hebt gehaald.

Druk stevig op de geheugenmodule en oefen gelijke druk uit op beide zijden van het RAM-geheugen. De borgclips moeten automatisch weer op hun plaats springen. U zou een kenmerkende 'klik' moeten horen als de borgclips op hun plaats klikken en het geheugen correct opnieuw wordt geïnstalleerd.

Zoals opgemerkt in de laatste stap, zal de geheugenmodule maar op één manier worden geïnstalleerd, bestuurd door die inkepingen aan de onderkant. Als de RAM-inkepingen niet overeenkomen met de inkepingen van het moederbord, heb je deze waarschijnlijk op de verkeerde manier geplaatst. Draai het geheugen om en probeer het opnieuw.

Controleer of de geheugenbehoudende clips opnieuw zijn ingeschakeld

Image
Image

Kijk goed naar de geheugenklemmen aan beide zijden van de geheugenmodule en zorg ervoor dat ze volledig vastzitten.

De borgclips moeten er net zo uitzien als voordat u het RAM-geheugen verwijderde. Ze moeten allebei in verticale positie staan en de kleine plastic uitsteeksels moeten volledig in de inkepingen aan beide zijden van het RAM-geheugen worden gestoken, zoals hierboven weergegeven.

Als de borgclips niet goed zijn geplaatst en/of het RAM-geheugen niet goed in het moederbordslot wordt geplaatst, hebt u het RAM-geheugen op de verkeerde manier geïnstalleerd of is er mogelijk fysieke schade aan het geheugen module of moederbord.

Sluit de computerkast

Image
Image

Nu je het geheugen opnieuw hebt geplaatst, moet je je behuizing sluiten en je computer weer aansluiten.

Zoals je tijdens stap 1 hebt gelezen, zijn de meeste computers verkrijgbaar in een torenmodel of een desktopmodel, wat betekent dat er verschillende procedures kunnen zijn voor het openen en sluiten van de behuizing.

Als je je geheugen opnieuw hebt geplaatst als onderdeel van een stap voor het oplossen van problemen, moet je testen of het probleem is verholpen door het opnieuw te plaatsen. Zo niet, ga dan verder met de probleemoplossing die u aan het doen was.

Aanbevolen: