Hoe interne gegevens en stroomkabels opnieuw te plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe interne gegevens en stroomkabels opnieuw te plaatsen
Hoe interne gegevens en stroomkabels opnieuw te plaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Pc uitschakelen en computerbehuizing openen. Verwijder externe kabels en hulpstukken.
  • Verwijder de stroomkabels van het moederbord en sluit ze opnieuw aan. Verwijder de data-interfacekabel van elk apparaat en sluit deze opnieuw aan.
  • Zorg ervoor dat alle stroom- en datakabels goed zijn aangesloten. Sluit de computerkast.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de interne gegevens- en stroomkabels opnieuw in uw computer kunt plaatsen. De foto's bij deze stappen laten zien hoe u de stroom- en gegevenskabels op een harde schijf opnieuw plaatst. De logica is echter hetzelfde als bij de andere kabels en verbindingen in uw computer.

Schakel de pc uit en open de computerbehuizing

Image
Image

Voordat u een interne data- of voedingskabel opnieuw kunt plaatsen, moet u de computer uitschakelen en de behuizing openen.

Raadpleeg ons artikel over het openen van een standaard computerbehuizing met schroefbevestiging voor gedetailleerde stappen voor het openen van de computerbehuizing. Zoek voor schroefloze koffers naar knoppen of hendels aan de zijkanten of achterkant die worden gebruikt om de behuizing te ontgrendelen.

Verwijder externe voedingskabels en hulpstukken

Image
Image

Voordat u kabels in uw computer opnieuw kunt plaatsen, moet u voor de zekerheid alle externe voedingskabels loskoppelen. Verwijder ook alle andere externe kabels en hulpstukken die u in de weg kunnen zitten.

Dit is meestal een goede stap om te voltooien bij het openen van de behuizing, maar als je dat nog niet hebt gedaan, is dit het juiste moment.

Verwijder en sluit de stroomkabels van het apparaat en het moederbord opnieuw aan

Image
Image

Zodra je de behuizing van je computer hebt geopend, moet je elke voedingskabel in je computer lokaliseren, loskoppelen en weer stevig vastmaken.

Er kunnen veel soorten stroomaansluitingen in uw computer zijn, maar ze zullen allemaal klein en relatief plat zijn, afgezien van de grote die op het moederbord wordt aangesloten. Als je twijfelt over wat een stroomconnector is, volg dan de kabel. Als je het kunt herleiden tot de voeding, dan is het een stroomaansluiting.

Alle randapparatuur in uw computer heeft een stroomaansluiting, inclusief harde schijven, optische stations (zoals cd/dvd/Blu-ray-stations) en diskettestations. Het moederbord zelf heeft ook een grote stroomconnector en heel vaak ook een kleine 4, 6 of 8-polige stroomconnector in de buurt van de CPU.

De meeste high-end videokaarten hebben ook onafhankelijke voeding nodig en hebben dus stroomaansluitingen.

Zolang de stroomconnector van hetzelfde type is, maakt het niet uit welke op welk apparaat is aangesloten.

Verwijder de data-interfacekabel van het eerste apparaat

Image
Image

Kies een apparaat om mee te werken (zoals een van uw harde schijven) en koppel de datakabel voorzichtig los van zowel het apparaatuiteinde als het moederborduiteinde.

Het is niet nodig om de hele kabel van de computer te verwijderen; haak gewoon beide uiteinden los. U bent meer dan welkom om de hele kabel te verwijderen als u van plan bent het kabelbeheer in uw computer te verbeteren, maar het is niet nodig om uw kabels opnieuw aan te sluiten.

Bevestig de data-interfacekabel opnieuw vanaf het eerste apparaat

Image
Image

Nadat je beide uiteinden van de datakabel hebt losgekoppeld, sluit je beide uiteinden weer aan, precies zoals je ze hebt gevonden.

Probeer niet elke datakabel tegelijkertijd opnieuw aan te sluiten, anders raak je waarschijnlijk in de war over welke kabel waar naartoe ging. Als u per ongeluk een apparaat op een andere poort op het moederbord aansluit, is de kans groot dat u de manier waarop het is geconfigureerd, kunt wijzigen, waardoor uw computer mogelijk niet meer goed opstart.

Verwijder en sluit de resterende datakabels weer aan

Image
Image

Eén apparaat tegelijk, herhaal stap 4 en stap 5 voor elk overblijvend apparaat met een datakabel die je in je computer hebt.

Sommige extra apparaten die u mogelijk hebt die datakabels gebruiken, zijn harde schijven, optische schijven, high-end videokaarten, geluidskaarten, diskettestations en meer.

Controleer of alle stroom- en datakabels correct zijn aangesloten

Image
Image

Kijk goed naar elk apparaat en gebied van het moederbord waarmee je hebt gewerkt, en zorg ervoor dat de juiste stroom- en datakabels zijn aangesloten.

Sluit de computerkast

Image
Image

Nu je alle stroom- en datakabels in je pc hebt teruggeplaatst, moet je je behuizing sluiten en je computer weer aansluiten.

Zoals we in stap 1 kort hebben besproken, zijn desktopcomputerbehuizingen er in vele vormen. Als je hulp nodig hebt bij het sluiten van de behuizing van je pc, raadpleeg dan de handleiding van je computer of behuizing.

Als uw computer correct opstartte voordat u de interne kabels terugplaatste, maar niet na het opnieuw plaatsen, volgt u de stappen in deze handleiding opnieuw. U bent waarschijnlijk vergeten een stroomkabel of datakabel weer goed aan te sluiten. Als u de interne stroom- en datakabels opnieuw hebt aangesloten als onderdeel van een stap voor probleemoplossing, moet u testen of het probleem is verholpen door het opnieuw plaatsen van de aansluitingen. Zo niet, ga dan verder met de probleemoplossing die u aan het doen was.

Aanbevolen: