Reseat-definitie (wat betekent opnieuw plaatsen?)

Inhoudsopgave:

Reseat-definitie (wat betekent opnieuw plaatsen?)
Reseat-definitie (wat betekent opnieuw plaatsen?)
Anonim

Iets opnieuw plaatsen betekent gewoon de stekker uit het stopcontact halen of verwijderen en vervolgens weer aansluiten of opnieuw installeren. Het opnieuw plaatsen van een computeronderdeel lost vaak problemen op die worden veroorzaakt door losse verbindingen.

Het is een veelvoorkomende stap voor probleemoplossing om perifere kaarten, stroom- en interfacekabels, geheugenmodules en andere apparaten die op een computer worden aangesloten, opnieuw te plaatsen.

Hoewel ze op elkaar lijken, hebben de woorden "reseat" en "reset" niets met elkaar te maken. Opnieuw plaatsen heeft betrekking op een stuk hardware, terwijl resetten is om iets terug te zetten naar een eerdere staat, zoals wanneer je te maken hebt met defecte software of een vergeten wachtwoord.

Image
Image

Hoe te weten wanneer iets opnieuw moet worden geplaatst

Het meest voor de hand liggende teken dat je iets opnieuw moet plaatsen, is als er een probleem optreedt net nadat je je computer hebt verplaatst, omgegooid of iets anders fysieks ermee hebt gedaan.

Als u bijvoorbeeld uw computer van de ene kamer naar de andere hebt verplaatst en de monitor niets weergeeft, is een van de eerste dingen waar u rekening mee moet houden, dat er iets te maken heeft met de videokaart, de videokabel, of de monitor is losgekoppeld tijdens het verplaatsen.

Hetzelfde concept is van toepassing op andere delen van uw computer. Als je tegen je laptop aanbotst en de flashdrive stopt met werken (d.w.z. het USB-apparaat verschijnt niet zodat je hem kunt gebruiken), kun je het probleemoplossingsproces het beste op de flashdrive zelf starten. In dit geval wil je de schijf loskoppelen en vervolgens weer aansluiten om te zien of dat het probleem oplost.

Echt, hetzelfde geldt voor elk stukje technologie dat je hebt. Als je je HDTV van de ene plank naar de andere verplaatst en iets werkt niet, sluit dan alle kabels die erop zijn aangesloten opnieuw aan.

Een andere keer dat je iets opnieuw moet plaatsen, is vlak nadat je het hebt geïnstalleerd! Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk en onnodig, maar als je erover nadenkt, is de kans groot dat als je net iets hebt geïnstalleerd, maar het even later niet werkt, het probleem in het installatieproces zelf ligt (d.w.z. de hardware is waarschijnlijk niet de schuldige, vooral als het nieuw is).

Stel dat je een nieuwe harde schijf installeert en dat je computer deze 15 minuten later niet herkent wanneer je de computer aanzet. Voordat u de harde schijf onmiddellijk terugstuurt, moet u bedenken dat het veel waarschijnlijker is dat deze niet helemaal is aangesloten dan dat een gloednieuwe HDD gewoon niet werkt.

Iets anders om in gedachten te houden bij het installeren of vervangen van hardware, vooral aan de binnenkant van het apparaat, is dat het gemakkelijk kan zijn om per ongeluk andere componenten tegen te komen, zelfs als je er niet direct mee werkt. Dus ook al is het bijvoorbeeld alleen de harde schijf die u probeert te installeren, het kan zijn dat u het RAM-geheugen of de videokaart opnieuw moet plaatsen als u deze per ongeluk hebt losgemaakt.

Hoe iets opnieuw te plaatsen

Opnieuw gaan zitten is een van de meest eenvoudige dingen die je kunt doen. Het enige dat erbij komt kijken is iets losmaken en dan weer vastmaken. Het maakt niet uit wat het "ding" is; opnieuw plaatsen werkt op precies dezelfde manier.

Als je terugkijkt op de bovenstaande voorbeelden, zou je de kabels die op de monitor zijn aangesloten willen controleren, want dat is hoogstwaarschijnlijk wat er zou bewegen als je je computer verplaatst. Als het probleem niet wordt opgelost door de kabels van uw monitor los te koppelen en weer aan te sluiten, is het mogelijk dat de videokaart zelf is losgekoppeld van het moederbord, in welk geval deze opnieuw moet worden geplaatst.

Dezelfde methode voor het oplossen van problemen is van toepassing op elk scenario als dit, zoals bij het voorbeeld van de harde schijf. Over het algemeen volstaat het om het stuk hardware los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.

Volg deze specifieke handleidingen als je hulp nodig hebt bij het opnieuw plaatsen:

  • Uitbreidingskaarten opnieuw plaatsen
  • Interne data- en stroomkabels opnieuw plaatsen
  • Een bureaubladgeheugenmodule opnieuw plaatsen

Natuurlijk is opnieuw gaan zitten meestal maar een van de vele dingen die je moet proberen als onderdeel van het proces om uit te zoeken wat er mis is met je stukje technologie.

Omdat opnieuw plaatsen iets is wat je met hardware doet, is de volgende stap in de "echte" wereld vaak het vervangen van het stuk hardware om te zien of dat helpt.

Wat niet opnieuw te plaatsen

Alles op je computer hoeft niet opnieuw te worden geplaatst als er een probleem is. Doe je best om logisch na te denken over wat er zou kunnen zijn losgekomen tijdens een beweging, of waar de zwaartekracht lang aan heeft moeten werken en waar je moeite mee hebt.

Wees vooral niet gehaast om de CPU opnieuw te plaatsen. Dit belangrijke onderdeel van uw computer is een van de beter beveiligde componenten en het is zeer onwaarschijnlijk dat het op enigerlei wijze "los" kan bewegen. Tenzij je echt denkt dat de CPU aandacht nodig heeft, laat hem dan met rust.

Een ander stuk hardware dat niet echt opnieuw hoeft te worden geplaatst, is de hele voeding. Afgezien van het moederbord, is dit het meest omvangrijke item achter een computerbehuizing, en het is een stuk hardware dat u niet hoeft te verwijderen, tenzij u het vervangt. Als je denkt dat je de voeding opnieuw moet plaatsen, probeer dan in plaats daarvan alleen de kabels opnieuw te plaatsen (je hoeft niet de hele PSU te verwijderen om dat te doen), zoals degene die het moederbord of de harde schijf van stroom voorziet.

Aanbevolen: