GameCube-controllers aansluiten op de switch

Inhoudsopgave:

GameCube-controllers aansluiten op de switch
GameCube-controllers aansluiten op de switch
Anonim

Wat te weten

  • Adapter: plug adapterkabels in Switch dock > sluit controller aan op adapter > druk op de controllerknop om te synchroniseren.
  • Controller van derden: ontworpen om met Switch te werken. Kan direct aansluiten of verbinding maken via Bluetooth.

Dit artikel legt uit hoe je een originele Nintendo GameCube-controller of een benadering van derden gebruikt met een Nintendo Switch.

GameCube-controllers gebruiken op Switch

Officiële en GameCube-controllers van derden kunnen verbinding maken met een Nintendo Switch, maar de methode kan variëren, afhankelijk van het model van de controller.

De Nintendo Switch vereist de nieuwste versie van zijn besturingssysteem om GameCube-controllers te gebruiken.

De GameCube-adapter voor Switch gebruiken

Een GameCube-controller Switch-adapter is de gemakkelijkste en beste manier om zowel de originele controllers die bij de GameCube zijn geleverd als nieuwere GameCube-controllermodellen die zijn ontworpen voor gebruik op de Wii U, aan te sluiten.

Hoewel originele GameCube-controllers kunnen worden gebruikt op de Nintendo Switch, missen ze enkele bedieningselementen, zoals de Home- en Screenshot-knoppen, die nodig zijn om door het Switch-besturingssysteem te navigeren. U kunt echter een Joy-Con gebruiken om deze taken uit te voeren.

Nintendo heeft zijn eigen officiële GameCube-controller Switch-adapter geproduceerd en er zijn ook verschillende opties van derden die gemakkelijk te vinden zijn in videogamewinkels en in online winkels zoals Amazon. Alle versies van de adapter ondersteunen maximaal vier GameCube-controllers tegelijk.

Image
Image

Zodra je een GameCube-controlleradapter hebt, doe je het volgende om je controllers aan te sluiten.

  1. Zet je tv en Nintendo Switch aan en plaats de console in het dock.

    Het is onmogelijk om GameCube-controllers op de Switch aan te sluiten in de handheld-modus.

  2. Steek de twee USB-kabels van de GameCube-controlleradapter in de twee USB-poorten aan de voorkant van het Nintendo Switch-dock.
  3. Sluit een GameCube-controller aan op de adapter via een van de beschikbare poorten.
  4. Druk op een willekeurige knop op de GameCube-controller zodat de Nintendo Switch deze herkent.
  5. Je kunt nu je controller op je Switch gebruiken zoals elke andere controller.

Een GameCube-controller van derden gebruiken voor Switch

Verschillende bedrijven hebben hun eigen GameCube-controllers van derden geproduceerd die via Bluetooth of een USB-kabel op een Nintendo Switch kunnen worden aangesloten. Voor deze controllers is geen adapter nodig. Ze kunnen direct uit de doos worden aangesloten op een Nintendo Switch.

Image
Image

HORI's GameCube-controllers zijn een voorbeeld van controllers van derden die rechtstreeks op Nintendo Switch-consoles kunnen worden aangesloten via de USB-poorten. De GameCube-controllers van Exlene zijn een voorbeeld van enkele die verbinding kunnen maken via een USB-kabel en draadloos via Bluetooth.

Image
Image

Op de verpakking van alle GameCube-controllers staat meestal of ze USB of Bluetooth gebruiken om verbinding te maken met een Nintendo Switch-console. Als je de verpakking van de controller niet meer hebt, kun je ook het uiteinde van de kabel inspecteren om te zien hoe deze is aangesloten. Als het een rechthoekige USB-tip heeft, kan het verbinding maken met de Switch via een van de USB-poorten van de console. Als de aansluiting aan het uiteinde van de kabel rond is, moet deze worden aangesloten op een GameCube-controlleradapter.

Welke Nintendo Switch-games gebruiken GameCube-controllers?

Hoewel originele GameCube-controllers kunnen worden gebruikt voor het spelen van de meeste videogames op de Nintendo Switch, worden ze niet altijd aanbevolen vanwege het gebrek aan knoppen waardoor de speler bepaalde acties niet kan uitvoeren.

Moderne GameCube-controllers beschikken echter over alle knoppen die nodig zijn om Nintendo Switch-spellen correct te spelen, dus de meeste gamers zouden geen enkel probleem moeten hebben om deze te gebruiken.

De enige Nintendo Switch-videogames die geen oude of nieuwe GameCube-controllers ondersteunen, zijn die waarvoor de Joy-Con-controllers nodig zijn, zoals Just Dance, Snipperclips en Fitness Boxing.

Aanbevolen: