Hoe iTunes Match op iPhone in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iTunes Match op iPhone in te stellen en te gebruiken
Hoe iTunes Match op iPhone in te stellen en te gebruiken
Anonim

Voor een jaarlijkse vergoeding synchroniseert iTunes Match je muziek op al je Apple-apparaten en biedt het een webgebaseerde back-up voor het geval je bestanden kwijtraakt. De service creëert een enkele bibliotheek die u deelt tussen uw Mac, iPhone, iPad en iPod Touch, en als u een nummer op één plaats toevoegt, verschijnt het automatisch op de andere. Hier leest u hoe u iTunes Match inschakelt en de service gebruikt.

Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 10.5.2 en hoger en apparaten met iOS 5 en nieuwer.

Hoe iTunes Match in iTunes in te stellen

Gebruik de iTunes Store om iTunes Match op uw computer in te stellen.

Hoewel het mogelijk is om je te abonneren op iTunes Match vanaf je iPhone of iPod touch, kun je alleen nummers uploaden en matchen vanuit het iTunes-desktopprogramma.

  1. Open iTunes.

    Image
    Image
  2. Selecteer Store.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en kies iTunes Match.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het volgende scherm Abonneren.

    Om je te abonneren, heb je een iTunes-account met een geldige creditcard nodig.

    Image
    Image
  5. Log in op het iTunes-account waaraan je je muziek wilt toevoegen.
  6. iTunes Match scant je bibliotheek, stuurt de informatie naar Apple en synchroniseert je bibliotheek met de iTunes Store. Alle nummers die zowel in je iTunes-bibliotheek als in de winkel staan, komen overeen met je account.
  7. iTunes analyseert je bibliotheek en uploadt je bibliotheek naar de cloud, samen met de albumillustraties.
  8. Zodra al je nummers zijn geüpload, laat een scherm je weten dat het proces is voltooid. Selecteer Klaar en deel uw muziek met de apparaten die toegang hebben tot uw Apple ID.

Gebruik iTunes Match op iPhone en iPod Touch

Voor het beheren van muziek op je iOS-apparaat moest je vroeger synchroniseren met je desktopcomputer. Met iTunes Match voegt u de gewenste nummers toe aan uw iPhone of iPod touch zonder uw iOS-apparaat op uw computer aan te sluiten, omdat uw bibliotheek wordt gesynchroniseerd vanuit de cloud.

Als je je iPhone of iPod touch aan iTunes Match koppelt, wordt alle muziek op je apparaat verwijderd en vervangen door je online bibliotheek. Je raakt de muziek niet permanent kwijt - hij staat nog steeds in de iTunes-bibliotheek van je computer en je iTunes Match-account - maar je apparaat is gewist. Als je de muziek op je apparaat zorgvuldig hebt samengesteld, moet je helemaal opnieuw beginnen. U kunt synchronisatie ook niet gebruiken om uw muziek te beheren, tenzij u iTunes Match uitschakelt.

iTunes Match inschakelen op iPhone en iPod touch

Volg deze stappen om iTunes Match in te schakelen op uw iPhone, iPad of iPod Touch:

  1. Open de Instellingen app.

    Image
    Image
  2. Tik op Muziek.

    Image
    Image
  3. Verplaats de iTunes Match schuifregelaar naar On/green.
  4. Als er een waarschuwing wordt weergegeven, tikt u op Inschakelen.
  5. Uw apparaat verwijdert alle muziek en vervangt deze door een lijst van de bibliotheek die u in de cloud opslaat.

Download iTunes Match-nummers naar een iOS-apparaat

Je kunt op twee manieren muziek van iTunes Match aan je apparaten toevoegen:

  • Om een nummer van iTunes Match te downloaden, ga je naar de Muziek-app en tik je op het cloudpictogram naast het nummer. Tik op het cloudpictogram bovenaan het albumscherm om een album te downloaden.
  • Als je op een nummer tikt om naar te luisteren, wordt het automatisch gedownload. Terwijl het nummer wordt afgespeeld alsof het op je apparaat staat, wordt het eigenlijk gedownload en afgespeeld terwijl het gaat. De volgende keer hoeft u het niet te downloaden; het zal in je opslag zijn.

Wat het cloudpictogram betekent in iTunes Match

Als iTunes Match is ingeschakeld, verschijnt er een wolkpictogram naast elke artiest of elk nummer. Dit pictogram betekent dat het nummer of album beschikbaar is via iTunes Match, maar niet is gedownload naar uw apparaat. Het cloudpictogram verdwijnt wanneer u nummers downloadt.

Image
Image

Gegevens besparen bij gebruik van iTunes Match

Als je van plan bent veel nummers naar je iPhone te downloaden, maak dan verbinding met een wifi-netwerk in plaats van mobiele data te gebruiken. Wifi is sneller en telt niet mee voor je maandelijkse datalimiet. De meeste iPhones hebben een aantal limieten voor maandelijks datagebruik en de meeste muziekbibliotheken zijn groot. Als u mobiel gebruikt om nummers te downloaden, kunt u de maandelijkse limiet overschrijden en moet u overschrijdingskosten betalen.

Vermijd het gebruik van mobiele data door deze stappen te volgen:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op iTunes & App Store.
  3. Verplaats de Gebruik mobiele data schuifregelaar naar Uit/wit.

    Image
    Image
  4. Nu, tenzij je telefoon is verbonden met wifi, wordt er niets gedownload.

Bottom Line

Nadat je iTunes Match hebt ingesteld, hoef je maar een nummer op één apparaat toe te voegen om het op je andere apparaten te openen. Of je nu een cd naar iTunes ript of een nummer koopt via de Muziek-app op je iPhone, iTunes Match werkt de bibliotheek automatisch bij. Wanneer uw apparaten opnieuw worden gesynchroniseerd, worden de wijzigingen naar hen overgebracht.

Een nummer verwijderen uit iTunes Match

Het verwijderen van een nummer uit iTunes was vroeger voldoende om het te verwijderen van alle apparaten die je met je computer hebt gesynchroniseerd. Maar met iTunes Match moet je elke keer dat je een nummer uit je bibliotheek ha alt een beslissing nemen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Remove Download om het nummer in je bibliotheek te houden, maar verwijder het bestand van je computer. Je kunt het nummer nog steeds streamen, maar het neemt geen ruimte in beslag op je harde schijf.

    Image
    Image
  3. Selecteer Delete from Library om het nummer van je computer en van iTunes Match te verwijderen. Het verschijnt niet langer in iTunes of op een van je andere apparaten.

    Image
    Image
  4. Als je een nummer selecteert en op de Delete-toets op je toetsenbord drukt in plaats van het schermmenu, wordt het nummer zowel uit je bibliotheek als uit iCloud verwijderd.

Upgrade overeenkomende nummers naar 256K AAC-bestanden

iTunes Match geeft je een gratis upgrade voor alle gematchte muziek. Wanneer iTunes Match uw muziekbibliotheek koppelt aan de iTunes-database, gebruikt het nummers uit de primaire iTunes-bibliotheek van Apple. Als het dit doet, worden de nummers toegevoegd als 256 kbps AAC-bestanden (de standaard die wordt gebruikt in de iTunes Store), zelfs als het nummer op je computer van lagere kwaliteit is.

Als u een nummer wilt upgraden naar 256 kbps, klikt u er met de rechtermuisknop op in iTunes en selecteert u Verwijder Download om het bestaande nummer van uw computer te wissen. Wanneer u op het cloud-pictogram klikt om het opnieuw te downloaden, is de nieuwe versie het nummer van hogere kwaliteit uit de primaire bibliotheek.

Als je je hebt geabonneerd op iTunes Match voordat Apple Music werd uitgebracht, vraag je je misschien af of je beide nog steeds nodig hebt. We hebben de informatie om je te helpen beslissen in I Have Apple Music. Heb ik iTunes Match nodig?

Aanbevolen: