Hoe iPhone-tethering in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone-tethering in te stellen en te gebruiken
Hoe iPhone-tethering in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • iPhone of iPad: Tik op Instellingen > Mobiel > Persoonlijke hotspot. Schakel naar Aan/groene positie > voer Wi-Fi-info in.
  • U kunt Instant Hotspot ook gebruiken om een persoonlijke hotspot te bereiken zonder wachtwoord op iOS 8.1/OS X Yosemite of hoger.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je iPhone of iPad met mobiele telefoon kunt gebruiken als draadloze modem voor een computer wanneer deze zich niet binnen het bereik van een Wi-Fi-signaal bevindt. Persoonlijke hotspot vereist een iPhone 3GS of nieuwer of een 3e generatie Wi-Fi + Cellular iPad of nieuwer en een compatibele mobiele serviceprovider.

Persoonlijke hotspot inschakelen

Als je tethering gebruikt om een persoonlijke hotspot in te stellen, kan je computer overal waar je iPhone of iPad toegang heeft tot een mobiel signaal ook online gaan.

Voordat u een persoonlijke hotspot kunt instellen, neemt u contact op met uw mobiele provider om deze service aan uw account toe te voegen. Er is soms een vergoeding voor de service. Sommige mobiele providers ondersteunen tethering niet, maar AT&T, Verizon, Sprint, Cricket, US Cellular en T-Mobile ondersteunen dit wel.

Nadat je de service hebt ingesteld bij je mobiele provider, volgens de instructies van dat bedrijf, is het tijd om de persoonlijke hotspot-service in te schakelen op je iPhone of Wi-Fi-compatibele iPad.

Volg deze stappen:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm.
  2. Selecteer Mobiel. (Sommige iOS-versies slaan deze stap over.)
  3. Tik op Persoonlijke hotspot. (In iOS 13 moet je ook tikken op Anderen toestaan lid te worden).

  4. Tik op de slider naast Persoonlijke hotspot naar de Aan/groene positie om de functie in te schakelen.

    Als Bluetooth of Wi-Fi op uw iPhone is uitgeschakeld, wordt u gevraagd deze in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Tik op het veld Wi-Fi-wachtwoord. Uw wachtwoord is standaard ingesteld als uw mobiele telefoonnummer, maar wijzig dit in iets gepasts van ten minste acht tekens lang.

    Het wifi-wachtwoord in deze instelling is niet gerelateerd aan je Apple ID of je gebruikelijke wifi-wachtwoord. Het is alleen voor gebruik met Persoonlijke Hotspot.

Deactiveer de persoonlijke hotspot wanneer u deze niet gebruikt door de schuifregelaar naar de Off/white-positie te verplaatsen om uw veiligheidsrisico en batterijverbruik te verminderen.

Verbindingen maken

U kunt uw iPhone of iPad op drie manieren aansluiten op uw computer (of een ander iOS-apparaat) om deze op drie manieren toegang te geven tot uw mobiele verbinding.

  • Wi-Fi: beide apparaten moeten toegang hebben tot hetzelfde wifi-netwerk. Selecteer op uw computer de naam van de iPhone of iPad in de Wi-Fi-instellingen.
  • Bluetooth: om verbinding te maken via Bluetooth, moet de computer (of een ander iOS-apparaat) detecteerbaar zijn. Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen en schakel Bluetooth in. Selecteer het apparaat dat u wilt koppelen aan het iOS-apparaat in de lijst met detecteerbare apparaten.
  • USB: sluit uw iOS-apparaat aan op uw computer met behulp van de meegeleverde kabel.

Als u de verbinding wilt verbreken, schakelt u Persoonlijke hotspot uit, koppelt u de USB-kabel los of schakelt u Bluetooth uit, afhankelijk van de methode die u gebruikt.

In iOS 13 kun je het Control Center gebruiken om Persoonlijke hotspot snel in of uit te schakelen. Druk hard op het vliegtuigpictogram om de opties uit te vouwen en tik vervolgens op Persoonlijke hotspot.

Directe hotspot gebruiken

Als uw mobiele apparaat iOS 8.1 of hoger gebruikt en uw Mac OS X Yosemite of hoger gebruikt, kunt u Instant Hotspot gebruiken om uw persoonlijke hotspot te bereiken zonder een wachtwoord in te voeren. Het werkt als de twee apparaten bij elkaar in de buurt zijn.

  • Op het iOS-apparaat moet Persoonlijke hotspot zijn ingeschakeld op Instellingen > Persoonlijke hotspot.
  • Je moet een mobiel abonnement hebben voor Personal Hotspot.
  • Beide apparaten moeten met dezelfde Apple ID bij iCloud zijn ingelogd.
  • Op beide apparaten moet Bluetooth zijn ingeschakeld.
  • Op beide apparaten moet wifi zijn ingeschakeld.

Verbinding maken met uw persoonlijke hotspot:

  • Kies op een Mac de naam van het iOS-apparaat dat de persoonlijke hotspot levert in het wifi-statusmenu bovenaan het scherm.
  • Ga op een ander iOS-apparaat naar Instellingen > Wi-Fi en selecteer de naam van het iOS-apparaat dat de persoonlijke hotspot levert.

De apparaten worden automatisch losgekoppeld wanneer u de verbinding niet gebruikt.

Instant Hotspot vereist iPhone 5 of nieuwer, iPad Pro, iPad 5e generatie, iPad Air of nieuwer, of iPad mini of nieuwer. Ze kunnen verbinding maken met Macs van 2012 of nieuwer, met uitzondering van de Mac Pro, die eind 2013 of nieuwer moet zijn.

Persoonlijke hotspot kan in sommige omstandigheden van je iPhone verdwijnen. Leer hoe u het terug kunt krijgen in hoe u de persoonlijke iPhone-hotspot op iPhone en iOS kunt repareren. In andere gevallen kan Personal Hotspot gewoon stoppen met werken. Raadpleeg voor dat probleem Hoe u dit kunt oplossen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.

Aanbevolen: