Hoe een persoonlijke hotspot op de iPhone in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een persoonlijke hotspot op de iPhone in te stellen en te gebruiken
Hoe een persoonlijke hotspot op de iPhone in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot en schakel Persoonlijke hotspot in.
  • Onthoud het wifi-wachtwoord!
  • Zodra Personal Hotspot is ingesteld, gebruikt u Instant Hotspot om online toegang te delen met uw Mac, iPad, iPod Touch of een andere iPhone.

Dit artikel legt uit hoe je Persoonlijke hotspot instelt en gebruikt met Instant Hotspot. Het bevat ook aanvullende informatie over hoe persoonlijke hotspots werken en de vereisten voor het gebruik ervan. Instructies zijn specifiek van toepassing op iOS 12, maar zouden ook moeten werken met andere recente iOS-versies.

Persoonlijke hotspot inschakelen

Nadat Personal Hotspot is ingeschakeld op uw data-abonnement, zet u deze aan:

  1. Tik op het Home-scherm op Instellingen.
  2. Tik op het Instellingen-scherm op Persoonlijke hotspot.

    Zorg ervoor dat je Cellular hebt ingeschakeld, dat zich direct boven Persoonlijke hotspot op het scherm Instellingen bevindt. Als de optie Persoonlijke hotspot ontbreekt, zijn er een paar oplossingen die u kunt proberen.

  3. Op het Personal Hotspot scherm, zet de Personal Hotspot tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  4. Onthoud het Wi-Fi-wachtwoord. Je gebruikt dit wachtwoord om andere apparaten met deze hotspot te verbinden.

Als je wifi, Bluetooth of beide niet hebt ingeschakeld wanneer je Persoonlijke hotspot inschakelt, wordt je gevraagd deze in te schakelen of alleen USB te gebruiken.

Soms werkt Persoonlijke hotspot niet en kunnen andere apparaten geen verbinding maken. We hebben de oplossingen in Hoe dit te verhelpen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.

Schakel Instant Hotspot in met Continuïteit

Met Instant Hotspot deelt de persoonlijke hotspot op uw iPhone (of mobiele iPad) online toegang tot elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch zonder het wachtwoord in te voeren.

Controleer eerst of het iOS-apparaat dat u als hotspot wilt gebruiken, is aangemeld bij iCloud met dezelfde Apple ID als het Mac- of iOS-apparaat waaraan u internettoegang wilt verlenen. Elk apparaat moet ook Bluetooth en Wi-Fi hebben ingeschakeld.

Instant Hotspot vereist het volgende:

  • Een iPhone 5 of nieuwer met OS 8.1 of hoger
  • Een iPad (4e generatie en nieuwer)
  • Een iPad Pro, iPad Air of iPad mini (alle modellen)

U kunt Instant Hotspot gebruiken om verbinding te maken met de bovenstaande apparaten met minimaal iOS 8 en een iPod touch (5e generatie) of nieuwer. Macs met OS X Yosemite of hoger zijn ook compatibel.

  1. Om een Mac met het hotspotapparaat te verbinden, gaat u naar de menubalk, selecteert u Wi-Fi-status en kiest u vervolgens de naam van de iPhone of iPad die de persoonlijke hotspot levert.

    Image
    Image
  2. Om een iPad, iPod touch of een andere iPhone aan te sluiten op het hotspot-apparaat, gaat u naar Instellingen > Wi-Fi en vervolgens tik op de naam van de iPhone of iPad die de persoonlijke hotspot levert.

    Image
    Image
  3. Uw derde apparaat maakt verbinding met de hotspot zonder dat u het wachtwoord hoeft in te voeren.

    Image
    Image

Persoonlijke hotspot uitgelegd

Persoonlijke hotspot is een functie van iOS waarmee compatibele iPhones een mobiele dataverbinding kunnen delen met andere apparaten in de buurt via Wi-Fi, Bluetooth of USB. Deze functie staat bekend als tethering.

Als je Personal Hotspot gebruikt, gedraagt je iPhone zich als een draadloze router voor de andere apparaten en verzendt en ontvangt hij gegevens voor deze apparaten. Als u over de beschikbare gegevens op uw mobiele abonnement beschikt, is dit een uitstekend alternatief voor het gebruik van openbare Wi-Fi-hotspots.

Persoonlijke hotspotvereisten

Om Personal Hotspot op een iPhone te gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een iPhone met iOS 8 of hoger.
  • Een mobiel-model iPad, met iPadOS 8 of hoger.
  • Een data-abonnement dat tethering of persoonlijke hotspot ondersteunt.
  • Een USB-kabel, als je apparaten op die manier wilt aansluiten.

Voeg persoonlijke hotspot toe aan uw data-abonnement

De meeste grote telefoonbedrijven nemen Personal Hotspot standaard op als onderdeel van hun data-abonnementen voor de iPhone. AT&T en Verizon nemen het op in veel van hun plannen, terwijl T-Mobile het aanbiedt op zijn Magenta-, T-Mobile ONE- en Simple Choice-abonnementen. Sprint brengt hiervoor kosten in rekening, waarbij de prijzen afhankelijk zijn van hoeveel data je wilt gebruiken.

De meeste regionale providers en pay-as-you-go-providers ondersteunen ook Personal Hotspot als onderdeel van hun data-abonnementen. Als je niet zeker weet of je persoonlijke hotspot in je data-abonnement hebt, neem dan contact op met je telefoonmaatschappij.

Een andere manier om te weten of je een persoonlijke hotspot hebt, is door op de iPhone te kijken. Tik op de Instellingen app en zoek naar het Persoonlijke hotspot menu onder Cellular. Als het er is, heb je waarschijnlijk de functie.

Bottom Line

Andere apparaten verbinden met uw persoonlijke hotspot via Wi-Fi is eenvoudig. Vertel de mensen die verbinding willen maken om wifi op hun apparaten in te schakelen en de naam van uw telefoon te zoeken (zoals weergegeven op het persoonlijke hotspot-scherm). Ze moeten dat netwerk selecteren en het wachtwoord invoeren dat wordt weergegeven op het persoonlijke hotspot-scherm op de iPhone.

Weten wanneer apparaten zijn verbonden met uw persoonlijke hotspot

Wanneer andere apparaten zijn verbonden met je iPhone-hotspot, verschijnt er een blauwe balk bovenaan het scherm en op het vergrendelscherm. In iOS 7 en hoger toont de blauwe balk een cijfer naast een slot of een pictogram met in elkaar grijpende lussen dat aangeeft hoeveel apparaten er met de telefoon zijn verbonden.

Bottom Line

Wilt u dat de naam van uw persoonlijke hotspot iets anders is dan de iPhone van [uwnaam]? U moet de naam van uw iPhone wijzigen, wat vrij eenvoudig is. Ontdek hoe u de naam van uw iPhone kunt wijzigen.

Gegevensgebruik met persoonlijke hotspot

Personal Hotspot gebruikt gegevens van uw iPhone-gegevensabonnement. Tenzij je een onbeperkt abonnement hebt, kan je maandelijkse datalimiet snel worden opgebruikt bij het streamen van video of het uitvoeren van andere bandbreedte-intensieve taken.

Alle gegevens die worden gebruikt door apparaten die op je iPhone zijn aangesloten, tellen mee voor je data-abonnement, dus wees voorzichtig als je data-abonnement klein is. Leer hoe u uw dataverbruik kunt controleren, zodat u niet per ongeluk uw limiet overschrijdt.

Aanbevolen: