Hoe te upgraden naar Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden naar Windows 8.1
Hoe te upgraden naar Windows 8.1
Anonim

Windows 8.1 is een update voor Windows 8, ongeveer op dezelfde manier waarop servicepacks updates waren voor eerdere versies van Windows zoals Windows 7. Deze grote update is volledig gratis voor alle Windows 8-bezitters.

Deze tutorial leidt je door het hele proces van het updaten van je exemplaar van Windows 8 naar Windows 8.1, wat ongeveer 30 tot 45 minuten duurt. Als je een eerdere versie van Windows hebt (zoals 7, Vista, enz.) en je wilt upgraden naar Windows 8.1, dan moet je een exemplaar van Windows 8.1 aanschaffen (Windows 8 met de 8.1-update al meegeleverd).

Windows 11 is het nieuwste Windows-besturingssysteem. Leer hoe u kunt upgraden naar Windows 11 vanuit Windows 8 als u hulp nodig heeft.

Laten we deze Windows 8.1 upgrade-tutorial beginnen met een paar voorbereidende stappen die Microsoft of andere websites misschien niet aanbevelen.

Voordat je begint

Het volgende is een geordende lijst met taken die u zou moeten overwegen te voltooien voordat u het updateproces start. Deze suggesties zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met het oplossen van problemen en het oplossen van verschillende problemen die optreden tijdens software-installaties, Windows-updates en servicepack-installaties - allemaal erg vergelijkbaar met deze Windows 8.1-update.

  1. Zorg ervoor dat ten minste 20% van de ruimte op uw primaire schijf vrij is. Het upgradeproces van Windows 8.1 controleert of u over de minimale ruimte beschikt die nodig is om zijn werk te doen, maar dit is uw kans om ervoor te zorgen dat er voldoende bewegingsruimte is voordat u ervoor wordt gewaarschuwd.
  2. Schrijf uw productsleutel op. Je hebt het nodig tijdens de installatie van Windows 8.1. Als je niet zeker weet wat het is, zijn er softwareprogramma's die je kunnen helpen het te vinden, of kijk op de dvd of in de e-mail die je hebt ontvangen toen je Windows 8 voor het eerst kocht.
  3. Pas alle Windows-updates toe en start Windows 8 opnieuw nadat ze klaar zijn met installeren, zelfs als je hier niet om wordt gevraagd. Als u nog nooit handmatig op updates hebt gecontroleerd, kunt u dit doen via de Windows Update-applet in het Configuratiescherm. Problemen met Windows Update komen relatief vaak voor. U wilt niet dat u te maken krijgt met een probleem dat is veroorzaakt door een kleine beveiligingsupdate die twee maanden geleden is doorgevoerd tijdens een grote update van het besturingssysteem, zoals Windows 8.1.
  4. Start je computer opnieuw op. De gemakkelijkste manier is via het aan/uit-pictogram, toegankelijk via Instellingen in het menu Charms (veeg vanaf rechts en vervolgens Instellingen of WIN+I). De meeste computers worden zelden echt opnieuw opgestart; ze slapen en overwinteren vaak, maar worden zelden uitgeschakeld en helemaal opnieuw opgestart. Als u dit doet voordat u gaat updaten, zorgt u ervoor dat zowel Windows als de hardware van uw computer schoon begint.
  5. Schakel de re altime bescherming in Windows Defender uit. U kunt dit doen vanaf het tabblad Instellingen in Windows Defender, dat u kunt openen via de Windows Defender-applet in het Configuratiescherm.

Het zou ook verstandig zijn om een volledige scan uit te voeren met Windows Defender voordat u bijwerkt naar Windows 8.1. Net als bij de discussie over Windows-updates hierboven, wil je waarschijnlijk niet de eerste tekenen van een virus of andere malware zien op het moment dat Windows 8.1 de installatie probeert te voltooien.

Als je in plaats daarvan een anti-malwaretool van derden gebruikt, kun je met behulp van deze handleiding ontdekken hoe je de re altime bescherming in die specifieke tool kunt uitschakelen.

Zodra je al het voorbereidende werk hebt gedaan, is het tijd om door te gaan naar stap 1 om de upgrade naar Windows 8.1 te starten.

Download het Windows 8.1-installatieprogramma

Image
Image

Het ISO-bestand wordt naar uw computer gedownload of u wordt gevraagd te kiezen waar u het wilt opslaan. Kies een locatie die later gemakkelijk toegankelijk is, en voel je vrij om de bestandsnaam te behouden zoals deze standaard is.

Bezoek de downloadpagina van Windows 8.1 en kies uw Windows-versie in het vervolgkeuzemenu, gevolgd door Confirm. Selecteer op dezelfde pagina uw taal en kies vervolgens opnieuw Bevestigen.

Selecteer ten slotte de versie die u wilt gebruiken, ofwel 64-bit Download of 32-bit Download.

Het ISO-bestand wordt naar uw computer gedownload of u wordt gevraagd te kiezen waar u het wilt opslaan. Kies een locatie die later gemakkelijk toegankelijk is, en voel je vrij om de bestandsnaam te behouden zoals deze standaard is.

Monteer de ISO als een virtuele schijf

Image
Image

In plaats van de software op een schijf te zetten en ernaar op te starten, mounten we hem gewoon als een virtuele schijf.

Windows 8 heeft een ingebouwde methode om dit te doen, maar er zijn ook programma's van derden zoals WinCDEmu die zullen werken.

Start het Windows 8.1-installatieprogramma

Image
Image

Open de virtuele schijf om het installatieprogramma van Windows 8.1 te starten. Een manier om dat te doen is door de "schijf" te openen via Computer en vervolgens setup. uit te voeren.

Updates downloaden en installeren

Image
Image

In het eerste scherm installeer je belangrijke updates. Ga verder door Updates downloaden en installeren te selecteren (aanbevolen).

Selecteer Volgende.

Voer uw productsleutel in

Image
Image

Setup wordt kort vernieuwd (je mist het al als je maar een paar seconden wegkijkt) en dan wordt je gevraagd de productsleutel van Windows 8 in te voeren.

Voer de sleutel in die u eerder hebt gevonden en druk vervolgens op Volgende.

Accepteer de licentievoorwaarden

Image
Image

Lees de licentievoorwaarden door, vink het vakje linksonder aan en selecteer Accepteren.

Kies wat je wilt bewaren

Image
Image

Selecteer op dit scherm Alleen persoonlijke bestanden behouden als u wilt dat de update uw persoonlijke bestanden niet verwijdert. Of, om alles te wissen en opnieuw te beginnen, kies Nothing.

Selecteer Volgende.

Je zult een andere pagina zien, genaamd Wat heeft je aandacht nodig, als iets niet compatibel is met de update of als Windows wil dat je weet dat er iets zal veranderen ten opzichte van de huidige versie van Windows. Zo ja, bekijk het dan en selecteer vervolgens OK.

Start de installatie

Image
Image

Kies op de pagina Klaar om te installeren Install.

Wacht terwijl Windows 8.1 wordt geïnstalleerd

Image
Image

Er zit niets anders op voor deze stap dan wachten. Windows 8.1 wordt geïnstalleerd en gedurende deze tijd kan de computer opnieuw opstarten, zelfs meerdere keren. Wees geduldig, want het voltooit alles wat nodig is.

Als je een zwart scherm ziet met witte tekst die zegt dat je op een willekeurige toets moet drukken om de schijf op te starten (als er een is geplaatst), druk dan op geen enkele toets. Hierdoor wordt de installatie van Windows 8.1 onderbroken.

Voltooi de installatie van Windows 8.1

Image
Image

Na de laatste keer opnieuw opstarten, wordt Windows 8.1 geïnstalleerd. U wordt gevraagd de instellingen te personaliseren. Loop door de verschillende schermen en vul ze naar eigen inzicht in.

De stappen omvatten het kiezen van een regio- en taalinstelling, het invoeren van een naam voor de computer, het aanpassen van instellingen, het instellen van gebruikersaccounts en het aanmelden voor online services.

Aanbevolen: