Hoe apps op iPhone 12 te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op iPhone 12 te verwijderen
Hoe apps op iPhone 12 te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt apps op drie verschillende manieren verwijderen op de iPhone 12.
  • De eenvoudigste manier is om een app-pictogram aan te tikken en vast te houden totdat er een menu tevoorschijn komt. Tik vervolgens op App verwijderen.
  • Als u apps verwijdert, maakt u opslagruimte vrij op uw iPhone, hoewel sommige app-gegevens in iCloud kunnen worden opgeslagen voor later gebruik.

Dit artikel legt de drie manieren uit waarop je apps op iPhone 12 kunt verwijderen om opslagruimte vrij te maken of om apps te verwijderen die je niet langer wilt of gebruikt. Deze instructies zijn van toepassing op de iPhone 12 met iOS 14 en hoger.

Apps verwijderen op iPhone 12

De gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om apps op iPhone 12 te verwijderen, is door dit vanaf het startscherm te doen. Hier is hoe:

  1. Zoek de app die je wilt verwijderen op het startscherm van de iPhone.
  2. Tik op het app-pictogram en houd het vast totdat er een menu tevoorschijn komt.

    Je kunt ook blijven vasthouden nadat het menu is verschenen. Als je dit doet, verdwijnt het menu en beginnen al je apps te wiebelen. Tik in deze staat op de X op de app om deze te verwijderen.

  3. Tik op App verwijderen.
  4. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u de app volledig wilt verwijderen om opslagruimte vrij te maken of de app naar de app-bibliotheek wilt verplaatsen om uw startscherm op te schonen. Tik op je keuze.

    Image
    Image
  5. Als de app die je verwijdert gegevens opslaat in iCloud, vraagt een pop-up of je die gegevens ook wilt verwijderen of in iCloud wilt laten staan. Als je de gegevens daar achterlaat, heb je er weer toegang toe als je de app in de toekomst opnieuw installeert.

  6. De app verdwijnt en wordt verwijderd. Je kunt dit herhalen voor zoveel apps als je wilt verwijderen.

Apps op iPhone 12 verwijderen uit de App Store-app

Het startscherm is niet de enige plek waar je apps op iPhone 12 kunt verwijderen. Je kunt ook enkele apps (maar niet alle!) verwijderen vanuit de App Store-app. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik vanuit de App Store-app op je foto in de rechterbovenhoek.
  2. Scroll omlaag naar Beschikbare updates.

    Image
    Image
  3. Je kunt elke app die hier wordt vermeld verwijderen door van rechts naar links te vegen om de knop Delete weer te geven.
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Tik op Delete in het pop-upvenster om de app te verwijderen.

    Image
    Image

Hoe apps op iPhone 12 te verwijderen via de app Instellingen

Deze optie voor het verwijderen van apps op iPhone 12 is niet goed bekend en het is een beetje verborgen, maar het werkt net zo goed. Als de belangrijkste reden waarom je apps wilt verwijderen is om opslagruimte vrij te maken, is dit misschien wel de beste optie.

  1. Tik op de Instellingen app.
  2. Ga naar Algemeen > iPhone-opslag. Dit toont alle apps op je iPhone en hoeveel opslagruimte ze gebruiken. Als u ruimte moet vrijmaken, zal dit u helpen uw beste opties te identificeren.
  3. Tik op de app die je wilt verwijderen. Tik in het volgende scherm op Delete App.

    U kunt ook kiezen voor Offload App. Deze functie verwijdert de app van je iPhone om opslagruimte te besparen, maar behoudt alle gerelateerde documenten en gegevens. Wanneer je de app opnieuw installeert, heb je toegang tot de documenten en gegevens om verder te gaan waar je was gebleven.

  4. Tik in de pop-up op Delete App.

    Image
    Image

Heb je ook een iPad waarvan je apps wilt verwijderen? Versies van deze tips werken ook op de iPad. Lees meer in Hoe u apps op een iPad kunt verwijderen.

Aanbevolen: