De 6 beste Canon-camera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste Canon-camera's van 2022
De 6 beste Canon-camera's van 2022
Anonim

De beste Canon-camera's op de markt staan bekend om haar scherpe producten en geweldige zoommogelijkheden voor zowel video als foto's. Er zijn veel verschillende maten om uit te kiezen en lenzen om ermee te mixen en matchen. Om de camera's in deze verzameling te evalueren, hebben onze deskundige reviewers gekeken of ze een DSLR of een standaard point-and-shoot waren. DSLR's kunnen scherpe foto's maken en hebben meer lensbevestigingsopties om u te helpen de perfecte foto te maken, terwijl een point-and-shoot het voordeel heeft in mobiliteit. Als je een van de beste Canon-camera's bij je hebt, laat je geen moment voorbijgaan.

Beste ontwerp: Canon PowerShot SX70

Image
Image

Zoals het gezegde luidt, schoonheid is in het oog van de toeschouwer. En er is geen beter voorbeeld hiervan dan met de Canon Powershot SX70, een bridgecamera die in staat is om opnamen op afstand te maken alsof ze van dichtbij zijn gemaakt, dankzij de 65x optische zoom (equivalent van ongeveer een 21 mm tot 1, 365 mm lens). Hij heeft Dual Sensing-beeldstabilisatie tot 5 stops, zodat je de emotie op iemands gezicht of van stadsgezichten kunt vastleggen. De 20,3 Megapixel High-Sensitivity CMOS garandeert beeldhelderheid, ongeacht het lichtniveau, en stelt snel opnieuw scherp om uw snelheid bij te houden. De autofocus wordt versterkt door de DIGIC 8-beeldprocessor, die ook helpt bij het opnemen van 4K UHD-video met een framesnelheid van maximaal 30 fps: verwacht levensechte video's, zij het die gemakkelijk kunnen worden bijgesneden tot stilstaande beelden.

Lichtgewicht en ergonomisch, de SX70 is volledig gericht op serieuze natuurfotografen en informele gebruikers die ervoor willen zorgen dat foto's van families en vrienden er professioneel uitzien. Onze deskundige recensent ontdekte dat de automatische modus een geweldige manier is voor beginners om het wat rustiger aan te doen, terwijl degenen die meer ervaren zijn kunnen schakelen naar de handmatige modus.

Resolutie: 20,3 MP | Sensortype: BSI-CMOS | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 65x | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

"Er is duidelijk zorg en aandacht voor detail besteed aan elk aspect van de bedieningslay-out." - Andy Zahn, producttester

Beste budget: Canon PowerShot ELPH 190

Image
Image

Deze camera heeft misschien een budgetprijs, maar dankzij de specificaties is het een waardevolle investering en een upgrade van zelfs de beste van de beste smartphonecamera's. De PowerShot ELPH 190 is verkrijgbaar in zwart, blauw of rood en is slank genoeg om comfortabel in je jaszak te passen. De 20-megapixel CCD-sensor en DIGIC 4+ processor zorgen samen voor een verbluffende beeldkwaliteit en 720p HD-video.

Smart AUTO kiest op intelligente wijze het optimale diafragma en de optimale sluitertijd voor elke opname, terwijl een krachtige 10x optische zoom lange-afstandsfoto's maakt met ongelooflijke stabiliteit. Onze recensent was in staat om geweldige foto's te maken bij daglicht buitenshuis, hoewel de Auto-modus de neiging heeft om opnamen te overbelichten met gemengde lichtomstandigheden.

Resolutie: 20MP | Sensortype: CCD | Max ISO: 1, 600 | Optische zoom: 10x | Connectiviteit: Wi-Fi, NFC

"In de buitenlucht, bij daglicht en in scènes met relatief vlakke verlichting, gaf deze kleine camera ons echt geweldige resultaten." - Jonno Hill, producttester

Beste DSLR-kit: Canon EOS Rebel T7-kit

Image
Image

Canon's EOS Rebel-lijn is altijd een geweldige optie voor beginnende fotografen, en de Canon EOS Rebel T7 digitale SLR-camerakit is daarop geen uitzondering. Dit pakket wordt geleverd met alles wat een beginner nodig heeft bij het nastreven van fotografie als hobby of beroep. De EOS Rebel T7 DSLR zelf is een stevige optie op zich, met een 24,1 MP APS-C CMOS-sensor en DIGIC 4+ beeldprocessor en 3,0 920k-Dot LCD-monitor. Het enige probleem dat onze recensent opmerkte, is dat het LCD dat niet doet Hij kan ook Full HD 1080/30p opnemen, voor als de actie wat dynamischer wordt.

De meegeleverde Canon 18-55 mm II-lens is een fantastische starter voor een breed scala aan opnamen. Een groothoeklens en een 58 mm 2x telephoto pro-lens zijn ook inbegrepen in de kit, voor als je klaar bent voor iets moeilijkers. Twee SanDisk 32GB SDHC-geheugenkaarten en een kaartlezer zorgen ervoor dat je genoeg ruimte hebt om alle foto's die je gaat maken op te slaan, en de luxe gevoerde cameratas, extra accu en AC/DC-oplader zijn perfect voor langere excursies. Ten slotte maakt het 50-inch statief je klaar (en stabiel) voor moeiteloze foto's.

Resolutie: 24MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 12, 800 | Optische zoom: 1,6x | Connectiviteit: Wi-Fi, NFC

"De T7 levert beelden van hoge kwaliteit en presteert goed bij weinig licht." - Jonno Hill, producttester

Beste point-and-shoot: Canon PowerShot G9 X Mark II

Image
Image

De G9 X Mark II is zowat het kroonjuweel van de PowerShot-lijn, een goede opvolger van de gewone oude G9 X. De 1,0-inch, hooggevoelige CMOS-sensor schiet en registreert met 20,1 megapixels en de camera polijst die foto's met Canon's gevierde Digic 7-beeldverwerking. De f/2.0-lens zit heel onopvallend precies op de camera, die al een slank pakket is met een zakgewicht van 7,3 gram.

Er is draadloze connectiviteit toegevoegd via zowel Bluetooth als Wi-Fi, en er is zelfs ingebouwde NFC-compatibiliteit die gemakkelijk verbinding kan maken met en media kan overbrengen naar andere NFC-apparaten. Er is een 3-inch touchscreen aan de achterkant voor controle en fotobeoordeling, en de lens biedt een volledige 3x optische zoom. Onze recensent merkte echter op dat het zoombereik niet zo indrukwekkend is. Dat gezegd hebbende, hij maakt opnamen in verschillende videomodi, van mp4 tot onbewerkte, full HD-video, en de sluitertijd klokt af op 8,2 fps voor sneller bewegende onderwerpen.

Ten slotte zijn er verschillende bedieningselementen aan boord, van stylingfilters tot bestandsconversieprogramma's die ervoor zorgen dat wanneer je die prachtige foto's van het apparaat ha alt, ze klaar zijn voor alles wat je moet doen.

Resolutie: 20MP | Sensortype: BSI-CMOS | Max ISO: 12, 800 | Optische zoom: 3x | Connectiviteit: Wi-Fi, NFC, Bluetooth

"De G9 X Mark II biedt een goede beeldkwaliteit, mooie details, hoge ISO's en een hoge kleurnauwkeurigheid." - Benjamin Zeman, producttester

Beste waarde: Canon SX530 HS 9779B001

Image
Image

De Canon SX530 HS Powershot is een populaire point-and-shoot digitale camera, en het is niet moeilijk om erachter te komen waarom. Ondanks een betaalbare prijs is de camera uitgerust met een krachtige 50x optische zoomlens die verbluffende high-definition foto's van grote afstand kan maken. De 16,0-megapixel CMOS-sensor en de Canon DIGIC 4+ beeldprocessor zijn tot geweldige dingen in staat, vooral voor deze prijsklasse. Ze kunnen video opnemen in 1080p Full HD-video met een speciale filmknop, terwijl een groot 3-inch LCD-scherm je een geweldig beeld geeft van alles wat je wilt vastleggen.

Ten slotte kunt u met ingebouwde Wi-Fi uw opnamen draadloos overbrengen naar elk smart-apparaat. Andere leuke features zijn een ingebouwde flitser en een slim autofocusprogramma dat zelfs werkt bij 50x zoom. Dat gezegd hebbende, noemde onze recensent verschillende zaken om rekening mee te houden, zoals de matige kwaliteit bij weinig licht en de korte levensduur van de batterij. Afgezien daarvan biedt deze camera nog steeds solide waarde.

Resolutie: 16MP | Sensortype: BSI-CMOS | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 50x | Connectiviteit: Wi-Fi

"Waar de camera echt uitblinkt, is het 24-1200 mm-equivalente zoombereik, waardoor het in de categorie "superzoom" v alt. De lens is erg breed, dus je kunt grote landschapsfoto's maken en hij is krachtig genoeg om details vast te leggen van ver weg." - Benjamin Zeman, producttester

Beste uitgave: Canon EOS 80D

Image
Image

De EOS 80D is een soort neef van de bekendere Rebel-serie. Het 45-punts all cross-type AF-systeem zorgt voor snellere autofocus en locatieselectie, afhankelijk van of je door de zoeker of via het achterscherm fotografeert. Over de zoeker gesproken, Canon noemt deze een intelligente zoeker omdat ze deze hebben ontworpen om 100 procent zichtbaar te zijn (geen onzichtbare dode hoeken meer). De APS-C-sensor biedt een resolutie van 24,2 megapixels en de body maakt opnamen met een zinderende 7 fps.

Met de Dual Pixel CMOS AFe-technologie kun je die hoge resolutie en snelle sluitertijd vertalen naar de videomogelijkheden, waardoor je opnamemogelijkheden hebt met een resolutie van 1080p. Er is een ISO-bereik van 100 tot 16.000 en er is een DIGIC 6-beeldprocessor aan boord voor verdere verfijning van wat je fotografeert. De 7560-pixel RGB+IR-kleurvolgfuncties zorgen voor een meer waarheidsgetrouwe, helderdere regenboog van beeldrespons. En hoewel dit specifieke pakket niet wordt geleverd met een lens (we hebben ervoor gekozen omdat het een absoluut koopje is voor de prijs), is het compatibel met de volledige familie DSLR-lenzen van Canon.

Resolutie: 24MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 16.000 | Optische zoom: 1,6x | Connectiviteit: Wi-Fi, NFC

De beste Canon-camera voor de meeste mensen is de Canon Powershot SX70 (bekijk op Amazon). Het heeft een 20,3 MP CMOS-sensor, is in staat om 4K UHD-video op te nemen en is lichtgewicht en ergonomisch voor onderweg. Voor een meer budgetkeuze zijn we dol op de eenvoudige Canon PowerShot ELPH 190 (bekijk op Amazon). Het is slank, kleurrijk en de 20 MP-sensor kan solide foto's en video leveren.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Als fervent buitenmens fotografeert hij uitgebreid in de Cascade Mountains van de Pacific Northwest.

Benjamin Zeman schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de technische industrie en heeft een achtergrond in film, fotografie en grafisch ontwerp.

FAQ

    Hoe belangrijk is resolutie?

    Resolutie is een algemene maatstaf voor het aantal pixels waaruit een afbeelding bestaat en is dus een goede indicator voor de scherpte/helderheid van het beeld, en is grotendeels afhankelijk van wat u fotografeert en voor welk doel. Voor amateurs, vooral voor degenen met een beperkt budget, is het niet zozeer een zorg, maar voor professionals die hun klanten willen imponeren met prachtig beeldmateriaal, is een hoge resolutie absoluut cruciaal.

    Welke functies heb ik nodig?

    Dit hangt weer grotendeels af van je gebruikssituatie, maar de meeste foto's zullen profiteren van hoogwaardige zoomfunctionaliteit, een grote, heldere zoeker om een voorbeeld van de actie te bekijken, en handmatige instellingen voor balans, belichting en focus.

    Waar staat EOS voor met betrekking tot Canon-camera's?

    EOS betekent Electro-Optical System en is een merknaam die Canon gebruikt voor een reeks van zijn spiegelreflexcamera's en spiegelloze camera's. Eos verwijst ook naar de godin van de dageraad in de Griekse mythologie en weerspiegelt wat volgens Canon een 'nieuwe generatie spiegelreflexcamera' was.

Waar u op moet letten bij een nieuwe Canon-camera

Ontwerp

Het selecteren van het juiste ontwerp voor uw behoeften is essentieel. Sjouw niet met een omvangrijke DSLR als u alleen de meegeleverde lens wilt gebruiken; overweeg andere opties zoals een compacte, lichtere camera met een vaste lens. Zorg ervoor dat je een ontwerp kiest dat je niet erg vindt om mee te nemen - en onthoud dat een grotere camera niet altijd beter is! Een compactcamera zoals de point-and-shoot ELPH 190 kan slechts 4,34 gram wegen, terwijl een meer full-sized superzoomcamera zoals de SX70 HS 1,34 pond weegt, wat nog steeds redelijk is voor gebruik buitenshuis met een camera die zo krachtig is.

Zoom

Zou je met je nieuwe camera inzoomen op onderwerpen op afstand? Overweeg dan een camera met krachtige zoomfuncties. Als u overweegt een DSLR of spiegelloos model aan te schaffen, weet dan dat de meegeleverde lens doorgaans niet al te krachtig is in vergelijking met de ingebouwde 50x zoom in sommige compactcamera's. Meer professionele gebruikers zullen een 2x telephoto pro-lens willen gebruiken om close-ups vast te leggen.

Sensor en processor

Alle camera's op onze lijst hebben genoeg megapixels om iedereen blij te maken met afdrukken op posterformaat, maar houd rekening met de kwaliteit van elke sensor en wat je ermee wilt doen. Terwijl sommige van onze aanbiedingen bijvoorbeeld uitstekend zijn in het opnemen van video, richten andere hun sterke punten zich voornamelijk op stilstaande foto's. Een van onze topkeuzes, zoals de PowerShot SX70, heeft een 20,3 MP CMOS-sensor, die op papier vergelijkbaar klinkt met de 20 MP ELPH 190-sensor, maar er is een wereld van verschil omdat de eerste een DIGIC 8-beeldprocessor heeft en de laatste heeft net een DIGI 4+. Het is dus niet alleen het aantal onbewerkte megapixels, maar ook de processor die het verschil maakt.

Aanbevolen: