Desktop PC Component Checklist

Inhoudsopgave:

Desktop PC Component Checklist
Desktop PC Component Checklist
Anonim

Voordat u begint met het bouwen van uw eerste computersysteem, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle benodigde onderdelen hebt verkregen om een functionele desktopcomputer voor thuis te maken. Voor velen is het makkelijker om een kant-en-klaar systeem te kopen, maar de beloning van het bouwen van je eigen systeem, plus de kostenbesparingen die je zult doorstaan, is de moeite waard.

Must-haves om een computer te bouwen

Hieronder staat een lijst met de belangrijkste componenten die nodig zijn om een compleet systeem te maken. Sommige items worden niet genoemd, zoals interne kabels, omdat ze over het algemeen worden meegeleverd met andere onderdelen, zoals het moederbord of de harde schijf.

Ook al worden randapparatuur zoals een muis, toetsenbord en monitor niet vermeld, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze hebt.

Image
Image
Hardware-checklist voor nieuwe computers
Onderdeel Beschrijving
Case Dit is wat het hele systeem bij elkaar houdt. Alle andere delen van de computer bevinden zich erin. De keuze van een behuizingsgrootte kan van invloed zijn op wat andere componenten erin kunnen passen. Dit is ook het zichtbare deel van het systeem, dus de selectie moet gebaseerd zijn op functionaliteit en esthetiek.
Voeding Sommige computerbehuizingen worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde voeding, maar veel niet. Daarom is het noodzakelijk om een voeding te krijgen die werkt met uw componenten en voldoende vermogen heeft. Nieuwere functies zoals modulaire bekabeling en efficiëntieclassificaties zijn ook iets om te overwegen. Zorg ervoor dat uw voeding uw systeemcomponenten kan ondersteunen.
Moederbord Het moederbord is de ruggengraat van het systeem. Het bepa alt het type componenten dat met het systeem kan worden gebruikt en het aantal interne randapparatuur dat de computer kan ondersteunen. Het heeft direct invloed op de gebruikte processor en de totale hoeveelheid geheugen die kan worden ondersteund.
Processor De CPU is het brein van het computersysteem. Dit zal de belangrijkste factor zijn in hoe snel het systeem is. Ironisch genoeg zijn de prestaties zo goed geworden dat veel mensen geen erg dure processor nodig hebben voor waar ze hun computer voor gebruiken.
Heatsink Als de processor via de winkelverpakking is gekocht, bevat deze het koellichaam van de fabrikant. Voor degenen die een OEM of gespecialiseerde processor hebben gekocht, zal het echter ook nodig zijn om een CPU-koeler te hebben. Zonder dit zal je CPU zichzelf snel opbranden. Zorg ervoor dat elk koellichaam dat u gebruikt, is ontworpen voor de socket, geschikt is voor de thermische uitvoer van de processor en in uw behuizing past. Het is ook mogelijk om een vloeistofkoelsysteem te gebruiken in plaats van een ventilator en koellichaam.
Geheugen Zonder geheugen kan de computer niet functioneren. De CPU heeft het nodig om de code op te slaan om het te vertellen hoe gegevens correct moeten worden verwerkt. Je moet weten welk type RAM je moederbord gebruikt en hoeveel je nodig hebt. Geheugen heeft een directe invloed op de prestaties.
Harde schijf De primaire opslagmethode in alle desktopcomputersystemen is een harde schijf. In het verleden was het meestal een 3,5-inch harde schijf. Tegenwoordig zouden de meeste mensen moeten overwegen om een solid-state schijf te gebruiken voor primaire opslag of voor caching.
DVD- of Blu-ray-drive (optioneel) Optische schijven zijn niet de vereiste die ze ooit waren. U kunt Windows zelfs op een USB-station krijgen voor installatie. Je hebt er eigenlijk maar één nodig als je van plan bent het systeem te gebruiken om cd-, dvd- of Blu-ray-schijven af te spelen.
Videokaart (optioneel) Vrijwel elke desktopprocessor heeft een geïntegreerde grafische processor. Dit maakt videokaarten meer gespecialiseerd dan in het verleden. U zult een van deze gebruiken als u van plan bent 3D-games te spelen of als u niet-3D-programma's wilt versnellen, zoals Photoshop of videocodering.
Geluidskaart (optioneel) De meeste moederborden hebben een of andere vorm van een ingebouwde geluidscontroller. Als gevolg hiervan zijn geluidskaarten niet nodig, tenzij u computeraudio met een hogere getrouwheid wilt of minder afhankelijk bent van de CPU om te helpen bij de computeraudio.

Installeer schijven, een besturingssysteem en meer

Sommige apparaten zijn niet belangrijk in het eerste bouwproces, maar kunnen later nuttig zijn. Flash-drives, externe harde schijven en externe diskettestations zijn enkele voorbeelden. Je kunt ze op elk moment installeren en zelfs voor altijd verwijderen als je dat wilt, omdat ze geen essentieel pc-onderdeel vertegenwoordigen.

Hoewel het bovenstaande is gericht op de hardware van het desktop-pc-systeem, is het net zo belangrijk dat de computer een besturingssysteem heeft, zodat u de nieuwe computer daadwerkelijk kunt gebruiken. Windows en Linux zijn een paar opties.

Als je het besturingssysteem eenmaal hebt geïnstalleerd, zijn er nog andere dingen die je moet doen voordat je je nieuwe computer als 'voltooid' beschouwt.

Aanbevolen: