Waarom Apple uit de Metaverse blijft

Inhoudsopgave:

Waarom Apple uit de Metaverse blijft
Waarom Apple uit de Metaverse blijft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple, Niantic en Roblox zijn afwezig op een nieuw Metaverse Standards Forum.
  • De metaverse kan een kans van $ 5 biljoen zijn, ook al weet niemand echt wat het is.
  • AR is er al, alleen zit het in onze telefoonschermen en AirPods.
Image
Image

Voordat iemand van ons echt heeft uitgewerkt wat de aantrekkingskracht van de metaverse zou moeten zijn, komt hier het Metaverse Standards Forum.

Deze instantie voor industriestandaarden is bedoeld om regels vast te stellen die ervoor zorgen dat de metaverse van iedereen met die van alle anderen werkt, een beetje zoals hoe webtechnologieën meestal samenwerken. Het bestaat uit meer dan 30 bedrijven, maar belangrijker is de lijst met bedrijven die ontbreken. Apple, Roblox en Niantic zijn nergens te bekennen.

"Apple is ongelooflijk methodisch in zijn benadering van nieuwe markten, en het is niet anders dan dat ze achterover leunen en kijken wat andere bedrijven doen voordat ze hun stap zetten. Ik geloof niet dat ze niet geïnteresseerd zijn in de markt; het is slechts een kwestie van tijd voordat ze nieuwe technologie introduceren waarmee Apple-loyalisten ten volle kunnen profiteren van wat de metaverse te bieden heeft", vertelde Paul Babb, CMO bij Maxon, een van de bedrijven in de nieuwe normorganisatie, aan Lifewire via e-mail.

Meta Portemonnee

Apple werkt al jaren aan zijn augmented reality (AR)-technologie, Roblox is een soort virtuele wereld van games en Niantic zit waarschijnlijk achter de enige echte AR-hit tot nu toe, Pokémon Go. Dus als ze niet aanwezig zijn bij een normalisatie-instelling, is dat slecht nieuws voor die instantie.

Het doel om de metaverse interoperabel te maken is goed, maar weten we echt wat de metaverse is? We weten dat het de droom van Mark Zuckerberg is, een ontsnapping aan de afnemende interesse in Facebook naarmate gebruikers ouder worden en jonge mensen het negeren ten gunste van TikTok, Snapchat en anderen. Een virtuele wereld waar de interacties van iedereen 100% kunnen worden gevolgd, is duidelijk iets voor Zuck.

We weten ook dat andere bedrijven groot inzetten, of op zijn minst groot hopen, op een gloednieuwe marketingkans en niet alleen op een hoop gedoe.

"De metaverse wordt geschat op een industrie van $ 5T in 2030, dus het is geen stapelbed", vertelde metaverse-expert en openbare spreker Kent Lewis Lifewire via e-mail. "De huidige hardware, grafische interfaces en inhoud zijn echter op zijn best mat. Ondanks dat virtuele werelden al meer dan 20 jaar bestaan, zijn virtuele werelden en de tools die nodig zijn om binnen die werelden te communiceren een paar jaar verwijderd van massale acceptatie."

Stel je voor dat je probeert op Facebook te rommelen terwijl je op kantoor bent als je een VR-bril moet opzetten in plaats van gewoon een stiekem browsertabblad open te houden.

Het is hier, en het is niet zo interessant

Image
Image

Maar zelfs met de beste hardware, hoeveel van ons willen een headset dragen om een metaverse binnen te gaan? Je zou kunnen stellen dat we al een metaverse hebben, maar het is een omgekeerde metaverse, een waar virtuele werelden bijna permanent aanwezig zijn op onze telefoonschermen. Kijk eens naar een straatbeeld, of metro, om te zien hoeveel mensen al diep in hun online wereld zitten.

Pokémon Go is een geweldig voorbeeld van AR op een telefoon. Het vasthouden van een telefoon om Pokémons over de echte wereld te bekijken, vormde helemaal geen belemmering. In feite maakte het deel uit van de oproep: je hoeft niets te doen wat je al niet doet.

Misschien is dit de reden waarom Pokémon Go-maker Niantic wegblijft uit het nieuwe Metaverse Standards Forum.

In het geval van Apple zou het een combinatie kunnen zijn van het voorlopig geheim houden van zijn bedoelingen en zichzelf niet willen beperken door zich te houden aan normen voor een technologie die verre van begrepen, laat staan volwassen is. Apple heeft er geen problemen mee om bij te dragen aan standaarden wanneer het hem uitkomt. De Matter-standaard voor domotica omvat Apple HomeKit-technologie, de Safari-browser is gebaseerd op de open-source Webkit en Apple had een hand in de creatie van USB-C.

AR in de vorm die door Apple is voorzien en die al door Niantic is geïmplementeerd, lijkt veel aannemelijker, een overlapping van het virtuele op het echte.

Hoewel de hardwaregeruchten nog steeds wankel zijn, laat de software die al in Apple's producten zit, zien dat het gokt op AR. Met Live Text kun je de wereld om je heen opzoeken, AirPods overlappen al audiomeldingen en Spatial Audio kan audio overal in je gehoorveld plaatsen. Ondertussen plaatst het Find My-netwerk al bijna al je Apple-apparaten in een virtuele wereld, en de Live Translation-functie zou gewoon geweldig zijn om te gebruiken met een AR-bril.

Een metaverse zoals voorzien door Mark Zuckerberg - een soort Second Life maar zonder enige privacy - zou misschien nooit verschijnen, maar AR in de vorm die door Apple is voorzien en al is geïmplementeerd door Niantic, lijkt veel aannemelijker, een overlappende van het virtuele naar het reële. Als dat het geval is, en Apple is er als eerste mee bezig, dan zal het de normen dicteren, niet die 30-tal bedrijven in het Metaverse Standards Forum.

Aanbevolen: