8 Redenen waarom je iPad blijft crashen

Inhoudsopgave:

8 Redenen waarom je iPad blijft crashen
8 Redenen waarom je iPad blijft crashen
Anonim

Wanneer een iPad crasht, kunnen specifieke apps de schuld krijgen, of misschien een breder probleem met de iPad-hardware zelf. Je kunt veel reparaties proberen die gemakkelijk zelf te voltooien zijn, ze worden allemaal hieronder vermeld.

De meeste handleidingen voor het oplossen van problemen met iPad overlappen elkaar tot op zekere hoogte, maar volg deze links als je een van deze meer specifieke problemen hebt: Hoe een bevroren iPad te repareren, wat te doen als je iPad niet aan gaat en hoe Een trage iPad repareren.

Waarom crasht mijn iPad steeds?

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom het zichzelf afsluit:

  • Een geheugenoverbelasting of hik.
  • Lage of lege batterij.
  • iPadOS is verouderd en zit vol met bugs.
  • Een recente update van het besturingssysteem veroorzaakt nadelige effecten.
  • Te weinig vrije opslagruimte.
  • De iPad is gejailbreakt.
  • Defect RAM of andere hardware.
  • De hardware is te verouderd om uw apps uit te voeren.

We hebben gezien dat sommige gebruikers "crash" verwarren met "auto-lock". Een iPad die af en toe naar het vergrendelingsscherm lijkt te "crasen", houdt uw gegevens veilig en spaart de batterij. Het is een functie die in werking treedt als je de iPad een paar minuten niet hebt gebruikt. Het is een instelling die je kunt aanpassen in iPadOS, en het is zeker geen bug die moet worden opgelost. Desalniettemin kunt u de automatische slaapinstelling uitstellen of uitschakelen om dit te voorkomen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn iPad niet crasht?

Sommige van deze oplossingen lossen bepaalde problemen op, maar voel je vrij om ze door te nemen om elke oplossing te testen.

  1. Herstart je iPad om alles in het geheugen te wissen dat de crashes zou kunnen veroorzaken. Deze stap is de eenvoudigste en heeft de neiging om problemen op te lossen waarvan de oorzaak onduidelijk is.

    Als een normale herstart niet genoeg is, probeer dan een harde herstart.

  2. Sluit de iPad aan om op te laden en laat hem daar een paar uur staan. Doe dit om te bevestigen dat u de batterij voldoende tijd geeft om op te laden, waardoor een bijna lege batterij wordt geïsoleerd als de oorzaak van het probleem.

    Als je iPad vreemd doet, bijvoorbeeld als hij traag is of als apps ongevraagd worden afgesloten, kan dit te maken hebben met een bijna lege batterij.

  3. Controleer hoeveel opslagruimte je gebruikt, verwijder ongebruikte apps of verwijder tijdelijk apps die veel ruimte innemen. Crashes kunnen te wijten zijn aan onvoldoende opslagruimte.

    Image
    Image

    Als dit je probleem is, lees dan hoe je opslagruimte op je iPad kunt besparen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

  4. Installeer alle beschikbare iPadOS-updates. Doe dit zelfs als de meest recente update die je hebt geïnstalleerd de waarschijnlijke oorzaak van de crashes is, vooral als de update al een lange tijd uit is maar je hem nog niet hebt toegepast.

    Image
    Image

    Het is van cruciaal belang om het besturingssysteem van uw iPad waar mogelijk bij te werken. Nieuwe updates passen vaak bugfixes toe die het probleem kunnen oplossen.

    Een reden waarom je je iPad niet zou moeten jailbreaken, is dat hij kwetsbaarder kan worden voor crashes. Als je een gejailbreakte iPad hebt, zou een upgrade het besturingssysteem moeten vervangen door de officiële versie van Apple en het waarschijnlijk bevrijden van wat er ook voor zorgde dat het vanzelf werd afgesloten. Als dit de jailbreak niet verwijdert, zie stap 6.

    Als specifieke apps blijven crashen, schakel dan automatische app-updates in om ervoor te zorgen dat ze altijd up-to-date blijven met de laatste updates van hun respectievelijke ontwikkelaars.

  5. Downgraden naar een eerdere iPadOS-versie. Als de versie die je nu gebruikt de nieuwste is, maar je vermoedt nog steeds dat dit de hoofdoorzaak van de crashes is, zet je iPad dan terug naar het vorige besturingssysteem.

    Het lijkt misschien een nutteloze stap om meteen te doen nadat we hebben aanbevolen het besturingssysteem te upgraden. Het is echter het beste om het nieuwste besturingssysteem te testen voordat u ervan uitgaat dat een eerdere versie beter is. Zolang je de laatste stap hebt voltooid en alle updates van Apple hebt ontvangen als je denkt dat de software nog steeds de schuldige is, downgrade naar de meest recente versie waarvan je weet dat deze goed werkt op je iPad.

    Als het voltooien van deze stap ervoor zorgt dat je iPad niet willekeurig crasht, blijf dan op de hoogte van nieuws van Apple over een nog nieuwere update dan die in stap 4, en pas deze toe wanneer deze beschikbaar is. De kans is groot dat eventuele bugs die dit probleem veroorzaken niet langer dan één updatecyclus aanhouden.

  6. Reset je iPad volledig. Als u dit doet, wordt alles gewist dat erop is opgeslagen, hopelijk inclusief wat ervoor zorgt dat het crasht. Hoewel het een onomkeerbare, drastische stap is, is het de laatste stap die u kunt nemen om een softwaregerelateerde reden op te lossen voor een iPad die zichzelf steeds weer afsluit.

    Image
    Image

    Als je die stappen niet kunt volgen omdat het te snel wordt afgesloten, probeer dan de iPad opnieuw in te stellen met iTunes.

    Als je ervoor hebt gekozen om tijdens het resetten een back-up te herstellen en het probleem blijft bestaan, probeer dan deze stap opnieuw, maar stel deze keer in als een nieuwe iPad, omdat de back-up corrupt kan zijn.

  7. De hardware van je iPad voldoet mogelijk niet aan de minimumvereisten om wat je ook probeert uit te voeren. Controleer de hardwarevereisten voor de apps die problemen veroorzaken, stop met het gebruik ervan of overweeg om te upgraden naar een nieuwere iPad met betere hardwarecomponenten.

    Een ander teken dat je misschien een modernere iPad nodig hebt, is als deze te oud is om de nieuwste iPadOS-versie te gebruiken. Een verouderd besturingssysteem, zoals hierboven beschreven, kan bijdragen aan de crashes.

  8. Maak een Apple Genius Bar-afspraak als geen van de bovenstaande stappen heeft geholpen. In dit stadium van het probleemoplossingsproces heeft de iPad last van een hardwareprobleem dat Apple verder kan onderzoeken.

    Wat hoogstwaarschijnlijk moet gebeuren, is het vervangen van de iPad-batterij. Het is waarschijnlijk het geval als het herhaaldelijk eerder doodgaat dan het batterijniveau zou aangeven.

FAQ

    Waarom crasht mijn iPad steeds op websites?

    Als websites in Safari blijven crashen op je iPad, probeer dan de Safari-geschiedenis en websitegegevens te wissen. Tik op Instellingen > Safari > Geschiedenis en websitegegevens wissen U moet ook de iPad opnieuw opstarten en kijken of dit verheldert de kwestie. Als deze opties niet werken, probeer dan de functie voor automatisch aanvullen uit te schakelen: Tik op Instellingen > Safari > Autofill en schakel Contactinfo gebruiken uitU kunt ook proberen Safari iCloud-synchronisatie uit te schakelen: Tik op Instellingen > [uw naam] > iCloud en verplaats de Safari schuifregelaar naar uit/wit.

    Waarom crasht Roblox steeds op mijn iPad?

    Roblox kan crashen op je iPad vanwege technische problemen, netwerkproblemen of problemen met het besturingssysteem. Om problemen met het crashen van Roblox op uw iPad op te lossen, moet u ervoor zorgen dat uw Roblox-app en iOS-versie up-to-date zijn. Controleer of uw internetverbinding stabiel is. Sluit andere applicaties en controleer of er geen applicaties op de achtergrond draaien. Controleer uw iPad-opslag; als je bijna leeg bent, zal het spel niet goed draaien. Je kunt ook proberen je iPad opnieuw op te starten en de game te verwijderen en opnieuw te installeren.

    Waarom crasht Facebook steeds op mijn iPad?

    Als Facebook blijft crashen op je iPad, is een veelvoorkomende reden dat je iPadOS moet worden bijgewerkt. Ga naar Settings > General > Software Update om er zeker van te zijn dat je de nieuwste iPadOS-versie hebt. als er een update beschikbaar is. Als dit het geval is, installeer het dan. Zorg er ook voor dat je de meest recente versie van de Facebook-app op je iPad gebruikt.

Aanbevolen: