Waarom Big Telecom blijft vechten tegen betaalbaar internet

Inhoudsopgave:

Waarom Big Telecom blijft vechten tegen betaalbaar internet
Waarom Big Telecom blijft vechten tegen betaalbaar internet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Affordable Broadband Act van New York is voorlopig opgeschort.
  • Veel consumenten hebben nog steeds het gevoel dat grote telecom hun geen betaalbare en betrouwbare toegang tot internet wil geven.
  • Sommige experts zeggen dat het probleem niet zo duidelijk is, terwijl anderen suggereren dat de waargenomen focus van grote telecom op geld het internet van Amerika tegenhoudt.
Image
Image

Met grote telecombedrijven die hard lobbyen tegen betaalbare breedbandrekeningen, zeggen experts dat het gemakkelijk is om te denken dat ze het idee van betaalbaar internet haten. In werkelijkheid is de zaak veel complexer.

Eerder dit jaar haalde de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, de krantenkoppen toen hij een wetsvoorstel aankondigde dat internetserviceproviders (ISP's) zou dwingen internetdiensten te verkopen aan New Yorkers in bepaalde gebieden voor $ 15 per maand. Na de aankondiging sloegen ISP's hard terug, lobbyden tegen het wetsvoorstel en spanden er zelfs een rechtszaak over aan. Nu heeft een rechter het wetsvoorstel geschorst, daarbij verwijzend naar de mogelijkheid van "onherstelbare schade" aan telecombedrijven als het in actie zou komen. Deze beslissing, samen met de rechtszaak, heeft ertoe geleid dat velen het gevoel hebben dat ISP's niet willen dat mensen betaalbaar internet hebben, maar experts zeggen dat het probleem niet zo eenvoudig is.

"Ik denk niet dat ze niet willen dat mensen toegankelijk en betaalbaar internet hebben", vertelde Rebecca Watts, een pleitbezorger voor internettoegang die samenwerkt met de Western Governors University, tijdens een oproep aan Lifewire. "Ik denk dat de oppositie hier is omdat de wetgeving niet noodzakelijkerwijs rekening houdt met hun bedrijfsmodel, en dit bevel zal iedereen de tijd geven om echt van de providers te leren wat de impact precies zou kunnen zijn."

Perspectief

Hoewel de bedoeling van de gouverneur met het wetsvoorstel belangrijk is - en een waar Watts volledig voor staat - zegt ze dat de dingen heel snel gaan terwijl de regering werkt om de digitale kloof die ons land teistert, aan te pakken. Het is belangrijk om even de tijd te nemen en ervoor te zorgen dat het ingevoerde beleid in de toekomst geen andere problemen zal veroorzaken.

"Er zullen mogelijk onbedoelde gevolgen zijn", legt Watts uit. "Het gebeurt de hele tijd met wetgeving. Dus de manier waarop ik de actie van de rechter interpreteer, is door een pauze te nemen en ervoor te zorgen dat we alle onbedoelde gevolgen hier evalueren."

Ik denk dat de oppositie hier is omdat de wetgeving niet noodzakelijkerwijs rekening houdt met hun bedrijfsmodel.

Of het de bedoeling van de ISP's is om de rekening volledig te stoppen of er alleen voor te zorgen dat ze niet worden vernietigd, is onduidelijk, vooral gezien de lange geschiedenis van hoe ISP's klanten in het verleden hebben behandeld. Internetprijzen zijn nog steeds extreem hoog, vooral in vergelijking met gebieden buiten Amerika, en met zoveel mensen die nog steeds worstelen om stabiel internet te krijgen, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat grote telecom het je gewoon niet wil geven.

Als vallende dominostenen

Het is ook belangrijk op te merken dat, hoewel de rekening van New York de deur zou kunnen openen voor gezinnen die het moeilijk hebben om internettoegang te krijgen, er ook zorgen waren dat dit zou leiden tot prijsstijgingen voor andere klanten, aangezien ISP's proberen de geld dat ze zouden uitgeven om uit te breiden naar die buurten.

Bovendien zijn er ook zorgen dat een succesvolle goedkeuring van het wetsvoorstel zou kunnen leiden tot soortgelijke wetgeving in andere staten. Het kan ertoe leiden dat de providers overweldigd raken en niet in staat zijn om de gevraagde toegang te leveren.

Image
Image

Dit is natuurlijk een kwestie die lange tijd voorop heeft gestaan in de strijd om de digitale kloof te dichten, vooral als je bedenkt hoe de Federal Communications Commission (FCC) toezicht heeft gehouden op de uitbreiding van internet de afgelopen 20 jaar. Als we meerdere stukken van dit soort wetgeving in het hele land zouden zien opduiken, zou dit het systeem kunnen overweldigen en tot nog meer problemen leiden.

Het verkeerde spel spelen

Dat neemt echter niet weg dat, ja, veel ISP's zijn erg gefocust op het geld en hun bedrijven, en soms kan het voelen alsof ze profiteren van de behoefte van het land om verbinding te maken.

"De mensheid komt snel aan op het punt dat ze telecomdiensten nodig heeft, zoals we water en voedsel nodig hebben om te overleven", legt Dan Kelly, een veteraan in de telecomindustrie, in een e-mail uit. "Telecombedrijven beseffen hoeveel we afhankelijk zijn van onze interconnectiviteit, en ze maken er optimaal gebruik van. Ze zullen ondermaatse diensten leveren omdat ze weten dat je niet zonder kunt."

Het is onduidelijk of de ISP's de bedoeling hebben om de rekening volledig te stoppen of er alleen voor te zorgen dat ze niet worden vernietigd.

Kelly vergelijkt de huidige staat van de telecomindustrie met een risicospel, en hij zegt dat de bedrijven zelf spelen om te winnen door zich te veel op het monetaire aspect te concentreren.

"Alleen voor geld spelen is hun gebrekkige tactiek", zei hij. "Als telecombedrijven geïnteresseerd zouden zijn in het leveren van superieure diensten, zichzelf diversifiëren als een vrije markt en een uitstekende klantenservice hebben, zouden hun inkomsten hun verwachtingen overtreffen."

Aanbevolen: