Hoe nieuwe PlayStation Plus-niveaus grote waarde toevoegen aan een verouderend platform

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe PlayStation Plus-niveaus grote waarde toevoegen aan een verouderend platform
Hoe nieuwe PlayStation Plus-niveaus grote waarde toevoegen aan een verouderend platform
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sony's herwerkte PS Plus-abonnementsservice is eindelijk live.
  • Experts geloven dat het een belangrijke stap voorwaarts is en leden meer waarde biedt dan ooit.
  • Constante updates en bibliotheekuitbreidingen bepalen of het platform succesvol is
Image
Image

Sony's langverwachte PlayStation Plus-herwerking is nu live en kan een stevige concurrentie opleveren voor andere maandelijkse gameservices, zoals Xbox Game Pass.

PS Plus bestaat al jaren en biedt tegen een kleine maandelijkse vergoeding toegang tot online functies. Dat is deze maand allemaal veranderd, aangezien PS Plus is samengevoegd met het andere platform van PS Now-Sony dat toegang geeft tot een enorme bibliotheek met games voor een maandelijks bedrag. Vanaf 13 juni zijn beide platforms nu ondergebracht onder de PS Plus-paraplu. Klanten kunnen kiezen tussen meerdere serviceniveaus, waaronder klassieke PS1-, PS2- en PS3-games, waardoor een PS Plus-abonnement aantrekkelijker is dan ooit.

"De herwerkte PlayStation Plus-niveaus zijn een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige aanbod van contentabonnementen", vertelde Rhys Elliott, gamemarktanalist bij Newzoo, aan Lifewire via Twitter. "Het nieuwe abonnementsaanbod van PlayStation zal de negatieve branding geassocieerd met PlayStation Now uitwissen, waardoor de kernfanbase moet upgraden naar de hogere niveaus en zal leiden tot meer terugkerende inkomsten voor Sony."

struikelen in de ring

Klanten in Noord-Amerika hebben toegang tot drie verschillende niveaus van PS Plus, elk duurder en meer content dan de vorige. Het meest interessante abonnement is PS Plus Premium. Voor $ 18 / maand biedt het toegang tot de grootste bibliotheek met games, in de tijd beperkte proefversies van geselecteerde titels en cloudstreaming van klassiekers. Sony lijkt met dit niveau direct op Xbox Game Pass te mikken, maar het is onduidelijk of het bedrijf de nieuwe PS Plus-structuur met succes heeft gecommuniceerd aan de gaminggemeenschap.

"De hele rebranding was behoorlijk verwarrend", vertelt Elliott aan Lifewire. "Zelfs in de analistenwereld stonden mensen voor een raadsel. De blogposts van PlayStation, die lang zijn en talloze sterretjes bevatten, hebben de zaken niet echt verduidelijkt. Als analisten en journalisten in de war waren, stel je dan eens voor hoe algemene consumenten zich zouden voelen."

Game Pass Ultimate is de meest directe concurrent voor PS Plus. Voor $ 15 per maand kun je met een abonnement honderden games spelen op Xbox-consoles, pc en mobiel. Abonnees krijgen ook toegang tot geselecteerde day-one-releases van Microsoft. Dit omvat opmerkelijke lanceringen zoals Halo Infinite en Forza Horizon 5.

PS Plus zal echter geen day-one lanceringen zien voor first-party titels. In plaats daarvan is de catalogus met klassieke games veel dieper dan die van Xbox Game Pass - en dat zou genoeg kunnen zijn om PlayStation-fans te overtuigen zich aan te melden.

"Vergeleken met Microsoft vertrouwt Sony meer op zijn gamesactiviteiten, dus het is gewoon niet bereid om zijn first-party content vanaf de eerste dag via een abonnementsservice aan te bieden, tenminste nu", zei Elliott. "Desalniettemin is de inhoudsbibliotheek in de nieuwe PS Plus enorm en zal veel waarde toevoegen voor veel PlayStation-fans."

Het is een iets andere benadering dan die van Microsoft, maar het resulteert nog steeds in een gigantische bibliotheek met games waar leden doorheen kunnen waden. En hoewel de oorspronkelijke aankondiging van de herwerking van PS Plus een beetje warrig was, zei Elliott dat de daadwerkelijke uitrol van de service soepel lijkt te verlopen, dankzij "transparante berichten" van Sony.

PS Plus heeft kwaliteitsupdates nodig om te overleven

Als je een PlayStation 4- of PlayStation 5-bezitter bent, heb je deze veranderingen waarschijnlijk met open armen ontvangen. Een update van deze omvang had al lang op zich laten wachten en de toegevoegde functionaliteit zou de oude service nieuw leven moeten inblazen. Abonnees worden ook getrakteerd op belangrijke maandelijkse updates.

Image
Image

"Games worden maandelijks vernieuwd met de geheel nieuwe PlayStation Plus-service, dus er is altijd iets nieuws om te spelen", schreef Sid Shuman, senior director bij SIE Content Communications, in een blogpost. "In overeenstemming met onze normale cadans voor PlayStation Plus en PlayStation Now, zullen de vernieuwingen twee keer per maand plaatsvinden."

Of deze revisie en constante toestroom van nieuwe games nieuwe abonnees kunnen aantrekken - of marktaandeel kunnen stelen van andere platforms - v alt nog te bezien. Maar ongeacht hoe het het totale lidmaatschap verhoogt, het is duidelijk dat de huidige PS Plus-abonnees meer keuzes hebben dan ooit tevoren. En de belofte van constante updates zou leden de hoop moeten geven dat het in de toekomst alleen maar spannender zal worden.

"Hoewel de nieuwe PlayStation Plus-niveaus minder waarde bieden dan Xbox Game Pass, maakt dat niet uit voor de ~ 48 miljoen gamers die al in het PS Plus-ecosysteem zitten, die gewoon de beste waarde willen halen uit hun gekozen ecosysteem, "zei Elliott. "Maar of mensen zich wel of niet zullen abonneren, upgraden en blijven hangen, hangt af van dat allerbelangrijkste beest: inhoud."

Aanbevolen: