Een document scannen op Mac

Inhoudsopgave:

Een document scannen op Mac
Een document scannen op Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open Image Capture vanuit de map Programma's en selecteer vervolgens uw scanner. Selecteer onder Pictures de gewenste scanbestemming.
  • Selecteer onder Size een grootte voor het selectiekader. Voor extra controle over de scan, klik op Show Details om een optiepaneel te openen.
  • Als u tevreden bent met uw scanopties, selecteert u Scan om het document of de afbeelding te scannen.

Dit artikel legt uit hoe je een document scant op een Mac met Image Capture. Instructies zijn van toepassing op macOS Big Sur via OS X Lion (10.7).

Een document scannen op Mac met behulp van Image Capture

Plaats een document, publicatie of afbeelding die u wilt scannen in de scanner met de all-in-one printer of stand-alone scanner ingeschakeld en aangesloten op de Mac. Dan:

  1. Open Image Capture op de Mac. Zoek de app in de map Programma's om deze te starten of typ Image Capture in het Spotlight-zoekveld.
  2. Selecteer uw scanner in het paneel aan de linkerkant van het hoofdvenster. Als u uw scanner niet ziet, klikt u op Gedeeld om gedeelde apparaten weer te geven en maakt u uw keuze.

    Image
    Image

    Image Capture wordt geopend in het standaard scanvenster, dat kan worden gebruikt voor basisscanbehoeften, hoewel er geavanceerde opties beschikbaar zijn.

  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Pictures een bestemming voor de scan.

    Image
    Image
  4. Selecteer een grootte voor het selectiekader. US Letter is de standaard, en u kunt ervoor kiezen om meerdere selectiekaders te tekenen om verschillende delen van het document te scannen.

    Image
    Image
  5. Voor extra controle over de scan, klik op Show Details om de opties in een paneel rechts van het hoofdvenster te openen en een overzichtsscan of voorbeeld van de afbeelding die u scant.

    Image
    Image

    Verander het selectiekader rond het document door te slepen. Selecteer in het Show Details paneel tussen kleur- of zwart-witscans, stel een resolutie en grootte in, geef de scan een naam en bekijk meer opties.

  6. Als je je keuzes hebt gemaakt in het Details weergeven paneel, klik je op Scan om de scan te starten. Het wordt opgeslagen op de door jou gekozen locatie.

    Image
    Image

Meer over de scanopties in Image Capture

De opties in het deelvenster Details weergeven geven u controle over de voltooide scan.

  • Scanmodus: Kies tussen Flatbed- en Documentmodus.
  • Kind: Selecteer Color, Black & White of Tekst. Als u dit wijzigt, wordt de overzichtsscan bijgewerkt om uw selectie weer te geven. Als uw scanner is gekalibreerd, zijn de kleuren vergelijkbaar met het originele document.
  • Resolutie: stel de DPI of dots per inch in voor uw scan. Elke stip van de DPI vertegenwoordigt een enkele pixel. Hoe hoger de DPI, hoe meer pixels in elke vierkante inch.

Een eenvoudig zwart-witdocument ziet er goed uit bij 150 dpi, terwijl kleurenafbeeldingen er beter uitzien bij 240 of 300 dpi. Voor scans die baat hebben bij een hogere resolutie, zoals fotoafdrukken, moet een hogere DPI-instelling worden gereserveerd.

  • Size: Voer de grootte van het selectievak in in inches.
  • Rotatiehoek: Draait het selectievak een bepaald aantal graden met de klok mee.
  • Automatische selectie: Tijdens de overzichtsscan detecteert Image Capture automatisch de documentranden en plaatst het selectievak of vakken eromheen. Keuzes hier zijn onder meer:
  1. Detecteer afzonderlijke items: Lokaliseert meerdere items op het scanbed. Elk item krijgt zijn eigen selectievak en zijn eigen bestand.
  2. Insluitende doos detecteren: Plaatst één doos rond een of meerdere kleinere documenten. Ze worden allemaal tegelijk gescand in een enkel bestand.
  • Scannen naar: Dit toont waar het gescande bestand wordt opgeslagen. Scans worden standaard op het bureaublad opgeslagen.
  • Name: Geef de scan hier een naam.
  • Format: Stel het bestandsformaat van de scan in. PDF is het beste voor documenten of een combinatie van tekst en afbeeldingen.-j.webp" />.

Als u PDF selecteert, ziet u een selectievakje met het label Combineer in één document. Deze instelling combineert al uw scans in één PDF met meerdere pagina's. Als u vergeet dit vakje aan te klikken, kunnen PDF's ook worden gecombineerd in Voorbeeld nadat de scans zijn voltooid.

  • Beeldcorrectie: Als uw scanner dit ondersteunt, ziet u hier opties voor beeldaanpassing. Verander van Automatic naar Manual om correctieschuifregelaars voor helderheid, tint, temperatuur en verzadiging weer te geven. Het histogram boven de schuifregelaars verandert terwijl u correcties toepast.
  • Onscherp masker: Opties zijn: Geen (standaard), Laag, Gemiddeld en Hoog.
  • Descreening: Opties zijn: Geen, Algemeen, Krant (85 LPI), Tijdschrift (133 LPI) en Kleine lettertjes (175 LPI).
  • Backlight Correction: Opties zijn: Geen, Laag, Gemiddeld en Hoog.
  • Stofverwijdering: Opties zijn: Geen, Laag, Gemiddeld en Hoog.

Aanbevolen: