Ikea's Virtual Design Tool gebruikt AI om je droomhuis te creëren

Ikea's Virtual Design Tool gebruikt AI om je droomhuis te creëren
Ikea's Virtual Design Tool gebruikt AI om je droomhuis te creëren
Anonim

Ikea staat niet altijd bekend om het bevorderen van de technische ruimte, aangezien goedkope Zweedse gehaktballen en verwarrende handleidingen niet meetellen.

De retailgigant wil die perceptie echter veranderen met de lancering van Ikea Kreativ's Scene Scanner, zoals aangekondigd in een officiële blogpost van het bedrijf. Deze virtuele ontwerptool maakt gebruik van slimme AI-verbeterde technologie zodat consumenten meubelstukken kunnen uitproberen voordat ze tot een aankoop overgaan.

Image
Image

Hoe werkt het? Download en installeer de Ikea iOS-app en scan je kamer met de ingebouwde analyser. U kunt elk meubel uit de scan wissen en vervangen door iets uit de Ikea-catalogus. Als u zich niet op uw gemak voelt om uw eigen huis te scannen, zijn er 50 virtuele showrooms om meubels in te rangschikken.

Het scanproces lijkt enigszins omslachtig, er zijn voldoende foto's nodig om een panoramische opname te maken en wat ronddraaiende smartphones, maar Ikea zegt dat de software deze foto's gebruikt om een "interactieve groothoekreplica van de ruimte te maken, met nauwkeurige afmetingen en perspectief."

Image
Image

De Scene Scanner van Ikea Kreativ leidt geen metingen af om ervoor te zorgen dat een meubelstuk in uw ruimte past, maar het geeft u wel een vrij goede benadering met betrekking tot de grootte, en het geeft zeker een beter idee van de algehele toestand van het item ontwerp en of het past bij uw huidige esthetiek.

De service is voorlopig exclusief voor iPhones, later in de zomer komt er een Android-versie. Scene Scanner is momenteel alleen voor inwoners van de VS, met een wereldwijde lancering die volgend jaar wordt verwacht.

Ikea is ook van plan om de app te blijven updaten en binnenkort ondersteuning voor aan het plafond gemonteerde armaturen en textiel toe te voegen.

Aanbevolen: