Hoe het Out-of-Bounds-effect in Photoshop te creëren

Inhoudsopgave:

Hoe het Out-of-Bounds-effect in Photoshop te creëren
Hoe het Out-of-Bounds-effect in Photoshop te creëren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Lagen > Laag dupliceren, dan hide originele laag > Nieuwe laag maken > selecteer "plat" gebied.
  • Rechtsklik > Stroke (8px) > Deselect, selecteerBewerken > Vrije transformatie > rechtermuisknop > Perspectief > aanpassen.
  • Wissen frame over onderwerp > Snelmasker frame + onderwerp > selecteer Layer > Laagmasker > Selectie verbergen.

Dit artikel legt uit hoe je Adobe Photoshop CS6 gebruikt (hoewel het ook in andere recente versies zou moeten werken) om het te laten lijken alsof een deel van een afbeelding uit het frame tevoorschijn komt ("buiten de grenzen"). Om verder te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op de onderstaande link om het oefenbestand op uw computer op te slaan en gaat u verder met alle stappen.

Download: ST_PS-OOB_practice_file.png

01 of 11

Open Oefenbestand

Image
Image

Om het oefenbestand te openen, kiest u File > Open, navigeert u vervolgens naar het oefenbestand en klikt u op Open Kies vervolgens File > Save, noem het bestand "out_of_bounds" en kies Photoshop voor het formaat en klik vervolgens op Opslaan

Het oefenbestand dat we gaan gebruiken is perfect voor het creëren van een 'out of bounds'-effect, omdat het een achtergrondgebied heeft dat kan worden verwijderd, en het geeft ook beweging aan. Als u een deel van de achtergrond verwijdert, zal de hond uit het frame springen en een foto die beweging vastlegt, geeft een reden voor het onderwerp of object om het frame te verlaten. Een foto van een stuiterende bal, een hardloper, fietser, vogels in vlucht en een snel rijdende auto zijn slechts enkele voorbeelden van wat beweging suggereert.

Laag dupliceren

Image
Image

Klik met de afbeelding van de hond open op het kleine menupictogram in de rechterbovenhoek van het deelvenster Lagen, of klik met de rechtermuisknop op de laag en kies Laag duplicerenen klik vervolgens op OK. Verberg vervolgens de originele laag door op het oogpictogram te klikken.

Maak een rechthoek

Image
Image

Klik in het deelvenster Lagen op de knop Nieuwe laag maken onder aan het deelvenster Lagen en klik vervolgens op het Rectangle Marquee Toolin het deelvenster Gereedschappen. Klik en sleep om een rechthoek te maken rond de achterkant van de hond en het meeste naar links.

Een lijn toevoegen

Image
Image

Klik met de rechtermuisknop op het canvas en kies Stroke, kies vervolgens 8 px voor de breedte en houd zwart voor de lijnkleur. Als zwart niet wordt aangegeven, kunt u op het kleurvak klikken om de Kleurkiezer te openen en 0, 0 en 0 in de RGB-waardenvelden in te typen. Of, als u een andere kleur wilt, kunt u verschillende waarden typen. Als u klaar bent, klikt u op OK om de Kleurkiezer te verlaten en vervolgens op OK om de streekopties in te stellen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en kies Deselect, of klik gewoon weg van de rechthoek om de selectie ongedaan te maken.

Perspectief wijzigen

Image
Image

Kies Bewerken > Vrije transformatie, of druk op Control of Command+ T, klik met de rechtermuisknop en kies Perspective Klik op de greep van het selectiekader (wit vierkant) rechtsboven hoek en sleep naar beneden om de linkerkant van de rechthoek kleiner te maken en druk vervolgens op Return

Als je het niet leuk vindt waar het kader voor dit effect is geplaatst en je wilt het verplaatsen, kun je het gereedschap Verplaatsen gebruiken om op de streek te klikken en de rechthoek naar de plek te slepen die volgens jou het beste is.

Transform rechthoek

Image
Image

Om de rechthoek kleiner te maken zodat deze niet zo breed is als hij is, drukt u op Control of Command+ T, klik op de linkerhandgreep en beweeg deze naar binnen, druk dan op Return.

Wis Frame

Image
Image

Nu moet je een deel van het frame wissen. Kies hiervoor het gereedschap Zoom in het deelvenster Gereedschappen en klik een paar keer op het gebied dat u wilt wissen, kies vervolgens het gereedschap Gum en wis voorzichtig waar het kader de hond bedekt. U kunt op de rechter- of linkerhaakjes drukken om de grootte van de gum naar wens aan te passen. Als u klaar bent, kiest u Bekijken > Uitzoomen

Maak een masker

Image
Image

Klik in het deelvenster Gereedschappen op de knop Bewerken in snelmaskermodus. Kies vervolgens het gereedschap Penseel, zorg ervoor dat de voorgrondkleur in het deelvenster Gereedschappen is ingesteld op zwart en begin met schilderen. U wilt over alle gebieden schilderen die u wilt behouden, namelijk de hond en binnen het frame. Terwijl je schildert, worden deze gebieden rood.

Zoom indien nodig in met het gereedschap Zoomen. U kunt op de kleine pijl in de optiebalk klikken die de penseelvoorkeuzekiezer opent om uw penseel desgewenst te wijzigen of de grootte ervan te wijzigen. U kunt de penseelgrootte ook op dezelfde manier wijzigen als de grootte van het gumgereedschap; door op de rechter- of linkerhaakjes te drukken.

Als je een fout maakt door per ongeluk te schilderen waar je niet wilde, druk je op X om de voorgrond wit te maken en te schilderen waar je wilt wissen. Druk nogmaals op X om de voorgrondkleur terug te zetten naar zwart en ga verder met werken.

Mask the Frame

Image
Image

Om het frame zelf te maskeren, schakelt u over van het gereedschap Penseel naar het gereedschap Rechte lijn, dat u kunt vinden door op de kleine pijl naast het gereedschap Rechthoek te klikken. Wijzig in de optiebalk het gewicht van de lijn in 10 px. Klik en sleep om een lijn te maken die één kant van het frame bedekt en doe hetzelfde met de overige kanten.

Snelmaskermodus verlaten

Image
Image

Zodra alles dat u wilt behouden rood van kleur is, klikt u op de knop Bewerken in snelmaskermodus. Het gebied dat u wilt verbergen is nu geselecteerd.

Verberg gebied

Image
Image

Nu hoef je alleen nog maar te kiezen Laag > Laagmasker > Selectie verbergen, en je bent klaar! Je hebt nu een foto met een 'out of bounds'-effect.

Aanbevolen: