Hoe Google Duo op internet te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Duo op internet te gebruiken
Hoe Google Duo op internet te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Google Duo en selecteer een contact of recent gesprek > selecteer Voice of Video Call. Om op te hangen, selecteer End Call.
  • Must-haves: bijgewerkte webbrowser (bij voorkeur Chrome), snel internet, microfoon en luidsprekers, webcam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de webversie van de Google Duo-berichtenapp gebruikt.

Hoe Google Duo voor het web te gebruiken

Hier leest u hoe u Google Duo gebruikt op elk desktopbesturingssysteem dat de browsers Google Chrome, Firefox of Safari ondersteunt.

  1. Aanmelden bij je Duo-account is net zo eenvoudig als inloggen bij Google. Ga vanuit je browser naar
  2. De Duo voor de webinterface is schaars. Je ziet je meest recente oproepen bovenaan het venster, met de naam, foto en de datum van het contact van de contactpersoon. Je kunt een van deze selecteren om die persoon opnieuw te bellen als dat is wie je zoekt.

    Image
    Image

    Je andere contacten worden hieronder weergegeven, met hun foto, naam en telefoonnummer (indien beschikbaar). Deze lijst omvat echter niet uw volledige lijst met contactpersonen in Google. De lijst hier is beperkt tot die mensen die ook Duo gebruiken.

  3. Als u een oproep wilt plaatsen, selecteert u de naam van een recente oproep of contactpersoon. Hiermee wordt een chatvenster weergegeven, op voorwaarde dat je Google Duo toegang hebt gegeven tot je microfoon en webcam.

  4. Selecteer Voice Call of Video Call, wat u maar wilt.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent om het gesprek te beëindigen, selecteer je End Call om op te hangen.

    Image
    Image
  6. Dat is alles. Je kunt nu via Duo chatten met elke beschikbare webbrowser.

Google Duo voor het web Vereisten

Als je Duo voor het web wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een moderne webbrowser, zoals Firefox, Edge, Safari of Internet Explorer. Natuurlijk heeft Google's eigen Chrome-browser de voorkeur.
  • Een snelle internetverbinding. Hoewel je het kunt proberen te gebruiken met alles wat je beschikbaar hebt, kan de prestatie die je krijgt schokkerig en moeilijk te begrijpen zijn.
  • Een microfoon en luidsprekers. De meeste laptops hebben beide ingebouwd, maar voor desktops moet je misschien een microfoon aanschaffen.
  • Een webcam. Dit kan ingebouwd zijn of een die u toevoegt via USB.

Wat is Google Duo voor het web?

Duo is de videochattoepassing van Google. Het is een concurrent van FaceTime op iOS, met de toegevoegde bonus dat het beschikbaar is op zowel iOS- als Android-apparaten. Hoewel er enkele andere Google-applicaties zijn (met name Hangouts) die ook videoconferenties ondersteunen, is Duo meer gericht op de informele gebruiker en biedt het een gebruiksvriendelijke interface om snel verbinding te maken met vrienden en familie.

Voorheen was er geen manier om Google Duo op een pc te gebruiken, maar Google loste dat op met de introductie van Google Duo voor het web, een versie van Duo die rechtstreeks in je browser wordt uitgevoerd. Als je bang bent dat het niet zo functioneel zal zijn, wees dan niet; deze versie van Duo is net zo goed als zijn tegenhangers voor mobiele apps. Bovendien vereist het geen volledige installatie (hoewel je het wel toegang moet geven tot je webcam en microfoon), en het is beschikbaar op elk platform met een moderne browser, inclusief Windows, macOS, Linux of Chrome OS, hoewel sommigen ernaar verwijzen als Google Duo voor pc of Google Duo voor Mac.

Google Duo kan vanaf 26 maart 2020 12 deelnemers aan een groepsgesprek ondersteunen. Als je meer mensen wilt opnemen, gebruik dan Google Hangouts.

Aanbevolen: