Hoe stel je vragen aan je Facebook-paginafans

Inhoudsopgave:

Hoe stel je vragen aan je Facebook-paginafans
Hoe stel je vragen aan je Facebook-paginafans
Anonim

Wat te weten

  • Om je fans te pollen, selecteer status update box > three dots > Poll. Opiniepeilingen zijn beperkt tot twee opties.
  • Ga vervolgens naar de gratis Surveys for Pages-app en verbind deze met je Facebook-account.
  • Gebruik het formulier om een aangepaste enquête te maken voordat u deze aan uw Facebook-pagina toevoegt.

Dit artikel legt uit hoe je vragen kunt stellen aan fans van je Facebook-pagina, door een poll te maken of een enquête uit te voeren. Voeg polls of enquêtes toe via de mobiele Facebook-app voor iOS of Android, of gebruik Facebook op de desktop.

Facebook-peilingen

Facebook-pagina's zijn openbare profielen die zijn gemaakt voor bedrijven, doelen, merken, beroemdheden en andere organisaties. Terwijl persoonlijke profielen vrienden hebben, krijgen Facebook-pagina's fans wanneer mensen ervoor kiezen om de pagina leuk te vinden.

Alle Facebook-pagina's hebben een ingebouwde poll-functie. Helaas zijn peilingen momenteel beperkt tot slechts twee opties waaruit fans kunnen kiezen. Als u op zoek bent naar een snelle en eenvoudige vraagfunctie met slechts twee basisantwoorden, dan is het maken van Facebook-peilingen een geweldige optie. Om toegang te krijgen tot peilingen, selecteert u in het statusupdatevak de drie stippen gevolgd door Poll

Image
Image

Enquêtes voor pagina's

Surveys for Pages is een app van derden die eenvoudig in uw Facebook-pagina kan worden geïntegreerd. Surveys for Pages biedt meer aanpasbare opties dan een peiling, inclusief de mogelijkheid om het vraagtype te selecteren (meerkeuze, tekstvak, schaal van 1 tot 5, enz.), voeg zoveel antwoordopties toe als u wilt en kies zelfs kleuren om uw enquête te markeren.

Het nadeel: enquêtes voor pagina's kunnen niet naadloos in uw pagina worden ingesloten als een bericht, zoals Facebook-peilingen dat wel kunnen. Voeg de enquête in plaats daarvan toe als een tabblad aan uw Facebook-pagina, deel het als een link of sluit het in op uw website.

Hoe de Enquête voor Pages-app te gebruiken

  1. Navigeer naar de Surveys for Pages-app in een webbrowser of op je mobiele apparaat.

    Zoeken op de term "Survey for Pages" in het zoekvak brengt je naar de Survey for Pages-app.

  2. Selecteer Aan de slag gratis.

    Image
    Image
  3. Voer een korte beschrijving in van waar uw enquête over gaat in het gegeven veld en selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Sta de Survey for Pages-app toe om verbinding te maken met uw Facebook-account door de knop Doorgaan als [Naam] te selecteren.

    Image
    Image

    Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw Facebook-account als u nog niet bent aangemeld.

  5. Gebruik het formulier om uw enquête te maken. Pas de volgende secties aan:

    • Vraag: Voer uw vraag in. Selecteer + Instructies toevoegen als je meer details hebt.
    • Vraagtype: Het standaard vraagtype is meerkeuze, maar er zijn zeven andere typen.
    • Options: Voer elke verschillende antwoordoptie in elk veld in. Selecteer Add Option om meer toe te voegen of Add Other om een optie toe te voegen waar fans hun eigen antwoord kunnen typen. Voeg een optionele afbeelding toe bij elke antwoordoptie door het camerapictogram rechts van elke optie te selecteren.
    • Configuration: Kies of je de vraag verplicht wilt stellen en of je wilt dat de antwoordopties in een willekeurige volgorde verschijnen.
    Image
    Image
  6. Selecteer de groene Save knop als je klaar bent.

  7. Selecteer de blauwe Volgende: Preview knop om een voorbeeld te zien van hoe uw vraag eruit zal zien.
  8. Gebruik de Layout opties aan de linkerkant om het uiterlijk van de titel, kleuren en lay-outstijl aan te passen.

    Image
    Image
  9. Selecteer de Volgende: Publish knop.

    Bewerk en voeg toe aan uw enquête wanneer u maar wilt, zelfs nadat u deze heeft gepubliceerd. Ga gewoon terug naar de Questions tab in de Survey for Pages app en selecteer de + Add Question knop.

  10. Er zijn een aantal manieren om uw enquête te publiceren:

    • Pas het bericht op de tijdlijn aan: Selecteer Vervang afbeelding, Bewerk titel, of Beschrijving bewerken zodat wanneer je de link naar je pagina plaatst, fans deze eerder zullen selecteren.
    • Voeg de enquête toe aan uw Facebook-pagina: Selecteer Toevoegen aan een Facebook-pagina en volg de instructies om de enquête als een tabblad te installeren.
    • Plaats de enquête op je tijdlijn: selecteer het klembordpictogram om de link automatisch te kopiëren om in een bericht op je pagina te plakken.
    • Embed de enquête op uw website: Selecteer Show embed code om een stukje code te kopiëren om in de HTML-code van uw website of blog te plakken.
    • Nodig je vrienden uit: stuur gepersonaliseerde berichten naar vrienden met het verzoek om je enquêtevraag in te vullen.
    Image
    Image

Er zijn veel andere vraag-en-antwoordoplossingen, zoals populaire online formulierbouwers waarmee je inzendingen van fans en volgers kunt verzamelen.

Aanbevolen: