Hoe het te repareren wanneer Outlook om een wachtwoord blijft vragen

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Outlook om een wachtwoord blijft vragen
Hoe het te repareren wanneer Outlook om een wachtwoord blijft vragen
Anonim

Als Outlook om een wachtwoord blijft vragen, is de kans groot dat het niet op e-mail controleert en in plaats daarvan gewoon vastzit in een wachtwoord-promptlus. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om dit te voorkomen en om ervoor te zorgen dat Outlook uw wachtwoord voorgoed onthoudt.

Waarom vraagt Outlook constant om mijn wachtwoord?

Er zijn een paar mogelijke oorzaken hiervoor:

  • Outlook accepteert het wachtwoord prima, maar het is niet ingesteld om het te onthouden.
  • Het wachtwoord van uw e-mailaccount is anders dan het wachtwoord dat is opgeslagen in Outlook.
  • Het in Outlook opgeslagen wachtwoord is beschadigd.
  • De software is verouderd en bevat bugs.
  • Beveiligingsapps verhinderen dat Outlook normaal werkt.

Als je de rest van deze pagina al hebt doorgenomen, heb je gezien dat er meer mogelijke oplossingen zijn dan degene die de bovenstaande lijst behandelen. Dit specifieke probleem is verre van ongewoon, dus er zijn mogelijk tientallen obscure oplossingen voor, afhankelijk van uw specifieke situatie.

Als je wanhopig je e-mail wilt openen en je hebt geen tijd om deze stappen te doorlopen, onthoud dan dat je je account waarschijnlijk normaal kunt bereiken via de webapp van de provider. Ga bijvoorbeeld naar Gmail.com, Yahoo.com of Outlook.com als u een van die services gebruikt.

Hoe zorg ik ervoor dat Outlook niet meer om mijn wachtwoord vraagt?

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze worden vermeld (van de meest waarschijnlijke oplossing tot de minst waarschijnlijke):

  1. Selecteer Annuleren op de wachtwoordprompt. Dit is de gemakkelijkst mogelijke oplossing die voor sommige mensen heeft gewerkt.
  2. Start de computer opnieuw op. Dit is niet de snelste oplossing, maar het is een van de gemakkelijkere om te proberen, en opnieuw opstarten heeft de neiging om onverklaarbare problemen zoals deze op te lossen.

    Een herstart sluit achtergrondprocessen die de oorzaak kunnen zijn, en stelt u in staat Outlook van de grond af te openen.

  3. Laat Outlook uw wachtwoord onthouden door de Altijd vragen om inloggegevens optie in de instellingen uit te schakelen.

    Dit is de meest waarschijnlijke oplossing als, na het invoeren van het wachtwoord, alles een tijdje normaal werkt, maar er later opnieuw om wordt gevraagd.

  4. Wijzig het wachtwoord dat Outlook gebruikt om toegang te krijgen tot uw e-mail. Als je een nieuw wachtwoord voor je e-mail hebt gemaakt, maar het niet hebt bijgewerkt in Outlook, vraagt het om het wachtwoord omdat het echt niet weet wat het is.

    Als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld voor het e-mailaccount dat u probeert te openen, moet u mogelijk een speciaal wachtwoord maken om alleen in Outlook te gebruiken. U kunt contact opnemen met uw e-mailprovider als u niet zeker weet hoe dat werkt, omdat het proces voor het genereren ervan voor elke provider anders is. Hier vindt u instructies voor het app-wachtwoord voor Gmail.

  5. Met Outlook afgesloten, open Credential Manager en verwijder alle opgeslagen wachtwoorden die zijn gekoppeld aan Outlook/MS Office. Om dit te doen, kiest u eerst Windows-referenties en vervolgens Remove onder de referenties die u wilt verwijderen.

    Je wordt opnieuw gevraagd om je e-mailwachtwoord in te voeren de volgende keer dat je Outlook opent, maar het zou moeten blijven.

    Image
    Image

    Sommige gebruikers hebben ook geluk gehad met het verwijderen van bijbehorende wachtwoorden in een ander deel van Windows. Ga bijvoorbeeld in Windows 11 naar Instellingen > Accounts > E-mail & accounts om te bekijken en te verwijderen degenen die verband houden met het lastige e-mailaccount.

  6. Log uit bij het MS Office-account waarmee u bent aangemeld wanneer u Outlook gebruikt. Dit is misschien niet hetzelfde e-mailadres met het wachtwoordprobleem, dus dit zal niet voor iedereen werken.

    Ga naar Bestand > Office-account > Afmelden. Sluit vervolgens Outlook, open het opnieuw en log opnieuw in via datzelfde scherm.

  7. Update Outlook naar de nieuwste versie. Een bug kan hier de oorzaak zijn, en de laatste update zou dit kunnen verhelpen.
  8. Installeer alle openstaande Windows-updates. Sommigen van hen kunnen Outlook beïnvloeden. Zorg ervoor dat u de computer daarna opnieuw opstart.

  9. Schakel al uw beveiligingssoftware uit, inclusief eventuele firewall- of antivirusprogramma's. Als Outlook daarna niet meer om het e-mailwachtwoord vraagt, weet u dat er een beveiligingsregel of softwareconflict is en kunt u dat verder onderzoeken.

    Bekijk hoe u de Windows-firewall kunt uitschakelen voor een routebeschrijving. Alle antivirusprogramma's zijn anders, maar als je toevallig Avast's gebruikt, kun je Avast Antivirus als volgt uitschakelen (kijk eens, zelfs als je een AV-app van een ander bedrijf gebruikt; het is waarschijnlijk een beetje vergelijkbaar).

    Dit is duidelijk iets dat je niet wilt vermijden, maar dit tijdelijk doen is prima, zolang je deze apps alleen uitschakelt voor de duur dat je dit probleem oplost. Download in de tussentijd gewoon geen bestanden en sluit geen potentieel gevaarlijke apparaten aan.

  10. Start Outlook in de veilige modus om te voorkomen dat invoegtoepassingen worden gestart. Dit is een long shot, aangezien al deze stappen zullen bevestigen dat het onwaarschijnlijk is dat een invoegtoepassing de schuldige is. Maar het is gemakkelijk te doen en zal enige richting geven als je nog steeds de wachtwoordlus hebt.
  11. Problemen met een trage internetverbinding oplossen. Een vertraging in de communicatie met de e-mailserver kan de oorzaak zijn van de wachtwoordprompt, dus dit kan de oorzaak van het probleem zijn als u een slechte service hebt gehad.

    Als je een draadloos netwerk gebruikt, is de eenvoudigste manier om het wifi-signaal te versterken, dichter bij de router te gaan staan.

  12. Maak een nieuw Outlook-profiel via File > Account Settings > Manage Profiles > Profiel tonen > Toevoegen. Hiermee kunt u het e-mailaccount helemaal opnieuw toevoegen, hopelijk zonder het wachtwoordprobleem.

    Image
    Image
  13. Maak een nieuw gebruikersprofiel. Open bijvoorbeeld in Windows 11 Instellingen en ga naar Accounts > Familie en andere gebruikers > Account toevoegen.

    Sommige gebruikers hebben geluk gehad met het oplossen van het probleem met de wachtwoordprompt door opnieuw te beginnen met een nieuwe gebruikersaccount. Hiermee wordt Outlook niet verwijderd en ook niet uw huidige gebruikersaccount.

  14. Voer Microsoft Support en Recovery Assistant uit. SaRA, zoals het ook bekend staat, is een tool die verschillende tests uitvoert om te zien wat er mis kan zijn met Office en Outlook, en zal indien mogelijk enkele oplossingen bieden.

    Zodra u het programma hebt geïnstalleerd, kiest u Outlook in het hoofdscherm, gevolgd door Outlook blijft om mijn wachtwoord vragen, en dan volg de rest van de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image

    Dit is een ZIP-download. Pak de inhoud uit het archief nadat u het hebt gedownload en open vervolgens SaraSetup om het installatieproces te starten.

  15. Installeer Outlook opnieuw en probeer het opnieuw. Met een gloednieuw gebruikersprofiel vanaf de laatste stap en een nieuwe installatie van Outlook, hoeft er weinig meer te worden geprobeerd om Outlook uw wachtwoord te laten onthouden.
  16. Volg de stappen voor probleemoplossing van Microsoft als geen van bovenstaande heeft geholpen. Er zijn een paar mogelijke oorzaken beschreven in dat document, maar de suggesties die daarin worden gegeven, zijn volgens Microsoft alleen relevant als u zojuist hebt bijgewerkt naar Office 2016 build 16.0.7967 op Windows 10.

    Deze stap en de andere die volgen, zijn zeer specifiek en zullen hoogstwaarschijnlijk niet van toepassing zijn op de overgrote meerderheid van de mensen. Doe je best om alle bovenstaande stappen te voltooien voordat je verder gaat met deze.

  17. Een andere obscure oplossing die op jou van toepassing kan zijn, is deze: verwijder alle gedeelde agenda's of gedeelde mailboxen als ze zijn verwijderd door de persoon die ze oorspronkelijk heeft gedeeld, of als je toegang ertoe is verwijderd. Outlook kan u steeds opnieuw om een wachtwoord vragen omdat de share niet langer geldig is.
  18. Uitgewisselde cachemodus uitschakelen. Dit is relevant voor Microsoft 365- en Microsoft Exchange Server-postvakken.
  19. Als je de mogelijkheid hebt om het Windows-register op je computer te bewerken, volg dan deze stap om uit te sluiten dat Outlook Microsoft 365 detecteert.

    Ga hierheen:

    
    

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\AutoDiscover

    Voeg de DWORD-waarde ExcludeExplicitO365Endpoint toe en geef deze de waarde 1.

  20. Voeg de AlwaysUseMSOAuthForAutoDiscover DWORD-waarde toe aan het register met de waarde 1. Microsoft zegt dat dit de oplossing kan zijn als je om het wachtwoord wordt gevraagd en Outlook geen moderne authenticatie gebruikt om verbinding te maken met Office 365.
  21. Gebruik een ander e-mailprogramma. Nee, dit is technisch gezien geen oplossing voor dit probleem, maar als geen van de bovenstaande suggesties heeft geholpen, moet u mogelijk een geheel andere app gebruiken om e-mail te verzenden en ontvangen.

    Hoe populair het ook is, Outlook is niet je enige optie. Microsoft heeft zelfs een ander e-mailprogramma dat helemaal gratis is, Mail genaamd. Als je Microsoft liever helemaal weggooit, zijn er andere gratis e-mailclients voor Windows waar je misschien de voorkeur aan geeft.

FAQ

    Hoe los ik op dat Outlook geen e-mails ontvangt?

    Als je Outlook-inbox niet wordt bijgewerkt, controleer dan eerst of je internetverbinding actief is en werkt. Andere dingen die u kunt proberen, zijn onder meer het herstarten van Outlook, het uitschakelen van de functie Offline werken en ervoor zorgen dat u geen regels hebt ingesteld die nieuwe berichten naar de verkeerde map sturen.

    Hoe los ik op dat Outlook geen e-mails verstuurt?

    Als er geen bericht wordt verzonden in Outlook, kan ook uw internetverbinding de oorzaak zijn. Een andere oplossing zou kunnen zijn om te controleren of u het adres van de ontvanger correct hebt gespeld. Probeer anders het hulpprogramma Online Reparatie door naar Apps & Functies > Microsoft Office > Modify >te gaan Ja > Online reparatie > Reparatie

Aanbevolen: