Hoe de nachtmodus op een iPhone-camera te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de nachtmodus op een iPhone-camera te gebruiken
Hoe de nachtmodus op een iPhone-camera te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld.
  • Maak een foto zoals gewoonlijk, maar houd je iPhone stil.
  • Een statief kan helpen bij het verbeteren van foto's in de nachtmodus.

Dit artikel leert je hoe je de nachtmodus van de iPhone-camera gebruikt, op welke apparaten het werkt en wanneer je het moet gebruiken.

De nachtmodus inschakelen op een iPhone

Het beste van de nachtmodus op je iPhone is dat je hem niet hoeft aan te zetten. Nachtmodus op de iPhone 11 (en hoger) werkt automatisch wanneer de camera een omgeving met weinig licht detecteert. U hoeft niets te doen.

Nachtmodus is beschikbaar op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

De nachtmodus gebruiken op een iPhone-camera

Het gebruik van de nachtmodus op een iPhone-camera is vrij eenvoudig, omdat het lijkt op het maken van een gewone foto. Hier is een korte handleiding voor het maken van foto's met de nachtmodus op je iPhone.

  1. Op je iPhone, open de Camera-app.
  2. Controleer het nachtmoduspictogram linksboven op het scherm om te zien of de functie actief is. Het pictogram wordt geel om aan te geven dat het werkt.
  3. Maak je foto zoals normaal door op de ontspanknop te tikken.

    Image
    Image

    Afhankelijk van hoe donker de scène is, moet je mogelijk je telefoon stil houden terwijl de afbeelding wordt gemaakt. Dit kan enkele seconden duren. Het gele pictogram geeft aan hoeveel seconden nodig zijn.

Handmatig het niveau van het effect van de nachtmodus wijzigen

Het is mogelijk om aan te passen hoe lang de opnametijd is. Over het algemeen kent de iPhone zelf het beste automatiseringsniveau voor je opname, maar het is handig om te weten hoe je dit moet doen als je wilt experimenteren.

  1. Open de Camera-app.
  2. Bereid je foto voor door de foto uit te lijnen.
  3. Tik op de gele knop Nachtmodus.
  4. Veeg de draaiknop onder de afbeelding naar rechts of links om aan te passen hoe lang de opnametijd is.
  5. Tik op de sluiterknop om je foto te maken.

    Image
    Image

Hoe maak je de beste opnamen in de nachtmodus

Je iPhone is redelijk goed in het maken van de beste foto's in de nachtmodus, maar er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om je kansen op het maken van een geweldige foto te vergroten. Hier zijn enkele tips.

  • Houd je iPhone stevig vast Het is niet altijd gemakkelijk om te doen, vooral als je mobiliteitsproblemen hebt, maar probeer je iPhone zo stil mogelijk vast te houden tijdens het maken van de foto. Dit is nodig tijdens donkere scènes, omdat de iPhone de sluiter langer open moet houden om het beste beeld te krijgen.
  • Laat de handmatige instellingen met rust. Ja, het is mogelijk om dingen handmatig aan te passen, maar je kunt je iPhone het beste laten doen wat hij denkt dat het beste is. De automatiseringsfuncties zijn over het algemeen de meest nauwkeurige instellingen.
  • Gebruik een statief. Als je kunt, koop dan een statief en gebruik het om de meest stabiele foto's te maken. Als je van plan bent om 's nachts veel foto's van de lucht te maken, is dit bijna essentieel.
  • Maak geen foto's van iets bewegends. Nachtmodus werkt het beste met afbeeldingen die niet mobiel zijn. Probeer ervoor te zorgen dat de persoon of het huisdier dat je fotografeert stil is als je op de knop drukt.

Aanbevolen: