Wat zijn opdrachtpromptcodes?

Inhoudsopgave:

Wat zijn opdrachtpromptcodes?
Wat zijn opdrachtpromptcodes?
Anonim

Een snelle zoekopdracht op internet naar opdrachtpromptcodes levert allerlei resultaten op… de meeste compleet anders.

Waarom al die verwarring over opdrachtpromptcodes? Is er niet ergens een vaste lijst met opdrachtpromptcodes om naar te kijken?

Image
Image

Wat zijn opdrachtpromptcodes?

Feit is dat er geen nauwkeurige lijst met "Opdrachtpromptcodes" te vinden is, omdat er niet zoiets bestaat als een Opdrachtpromptcode.

Zie het gedeelte Prompt Command Codes onderaan dit artikel voor een belangrijke verduidelijking!

Om welke reden dan ook, is er een misverstand onder sommige computergebruikers (en sommigen die beter zouden moeten weten) dat de tools en uitvoerbare bestanden die beschikbaar zijn via de opdrachtprompt in Windows "codes" worden genoemd. Dat zijn ze niet.

De term code, in de computerwereld, verwijst meestal naar de broncode, de tekst die wordt gebruikt in een computerprogrammeertaal.

Wat je eigenlijk zoekt, is een soort commando. Een opdracht is een instructie die aan uw computer wordt gegeven, zeker geen code die op enigerlei wijze moet worden gedecodeerd.

Hieronder vindt u wat hulp bij het bepalen waar u echt naar op zoek bent als u hier op zoek bent naar opdrachtpromptcodes:

Opdrachtpromptopdrachten

Opdrachtprompt-opdrachten zijn de op de opdrachtregel gebaseerde programma's die verschillende functies uitvoeren, zoals het weergeven van lijsten met bestanden, het oplossen van problemen met netwerkverbindingen, het formatteren van schijven, enz.

De meeste mensen die op zoek zijn naar opdrachtpromptcodes zijn waarschijnlijk echt op zoek naar opdrachtpromptopdrachten.

Opdrachten uitvoeren

Run-opdrachten zijn de uitvoerbare bestanden voor de programma's die u in Windows gebruikt. Met andere woorden, een run-opdracht is de naam van het bestand waarmee een programma wordt gestart.

Het run-commando voor Internet Explorer is bijvoorbeeld iexplore.

Prompt Command Codes

Een van de vele opdrachten die beschikbaar zijn vanaf de opdrachtprompt is de opdrachtprompt. De prompt-opdracht wordt gebruikt om het uiterlijk en het gedrag van de eigenlijke prompttekst te wijzigen die voorafgaat aan het invoeren van opdrachten in het opdrachtpromptvenster.

De vele aanpassingsopties die beschikbaar zijn voor het promptcommando worden soms codes genoemd en wanneer besproken buiten de context van het promptcommando, worden ze soms Command Prompt-codes genoemd, hoewel ze nauwkeuriger Prompt Command-codes worden genoemd.

Dus als je echt op zoek bent naar de codes die beschikbaar zijn voor het promptcommando, open dan Command Prompt en voer prompt /? uit om ze weergegeven te zien.

Aanbevolen: