Installeer een interne harde schijf in uw Mac Pro

Inhoudsopgave:

Installeer een interne harde schijf in uw Mac Pro
Installeer een interne harde schijf in uw Mac Pro
Anonim

Het installeren van maximaal vier interne harde schijven in een Mac Pro is een eenvoudig doe-het-zelf-project dat bijna iedereen met gemak kan aanpakken.

Zelfs een eenvoudig project gaat echter beter met een beetje planning vooraf. Zorg dat de installatie snel en soepel verloopt door uw werkgebied van tevoren voor te bereiden.

Verzamel benodigdheden en ga aan de slag

Image
Image
Upgrade de schijf in een "kaasrasp" Mac Pro.

Laura Johnston

Wat je nodig hebt

  • Een of meer harde schijven. De schijf(en) moeten voldoen aan SATA 1, SATA 2 of SATA 3 specificaties. SATA is een veelvoorkomend type harde schijf, dus het zou gemakkelijk moeten zijn om er een te vinden en aan te schaffen, zowel lokaal als online.
  • Een schroevendraaier,bij voorkeur een kruiskop 1, hoewel in een mum van tijd een 2 ook zal werken.
  • Een schoon werkgebied. Je gaat werken met een aantal kleine schroeven; loop niet het risico er een te verliezen in een mengelmoes van rommel.

Laten we beginnen

Goede verlichting en comfortabele toegang zorgen ervoor dat bijna elke taak soepeler verloopt. Als je net als veel Mac Pro-bezitters bent, staat je Mac Pro waarschijnlijk onder een bureau of tafel. De eerste stap is om de Mac Pro naar een schone tafel of bureau in een goed verlichte ruimte te verplaatsen.

Ontladen van statische elektriciteit

  1. Als de Mac Pro actief is, sluit deze dan af voordat u verder gaat.
  2. Maak alle kabels los die op de Mac Pro zijn aangesloten, behalve het netsnoer. Het netsnoer moet zijn aangesloten, zodat u eventuele statische elektriciteit kunt ontladen via het netsnoer en in het geaarde stopcontact.
  3. Ontlaad eventuele statische elektriciteit die zich op uw lichaam heeft opgehoopt door de afdekplaten van de PCI-uitbreidingsslot aan te raken. Deze metalen plaatjes vind je aan de achterkant van de Mac Pro, naast de DVI-videoaansluitingen voor het beeldscherm. U kunt een lichte statische schok voelen wanneer u de metalen afdekplaten aanraakt. Dit is normaal; u hoeft zich geen zorgen te maken over uzelf of de Mac Pro.
  4. Verwijder het netsnoer van de Mac Pro.

Open de Mac Pro-behuizing en verwijder de slede van de harde schijf

Image
Image
Trek voorzichtig een slee van je Mac Pro.

Laura Johnston

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de interne werking van de Mac Pro, is door deze zo te plaatsen dat de zijkant van de behuizing met het Apple-logo naar u toe is gericht.

Als je een verstelbare lamp of lichtarmatuur hebt, plaats deze dan zo dat het licht aan de binnenkant van de Mac Pro schijnt.

Open de zaak

  1. Til de toegangsvergrendeling aan de achterkant van de Mac Pro op.
  2. Kantel het toegangspaneel naar beneden. Soms blijft het paneel rechtop staan, zelfs met de toegangsgrendel open. Als dit gebeurt, pak dan de zijkanten van het toegangspaneel en kantel het voorzichtig naar beneden.
  3. Zodra het toegangspaneel open is, legt u het op een handdoek of een ander zacht oppervlak om te voorkomen dat de metalen afwerking bekrast raakt.

Volgens Apple is het veilig om de Mac Pro op zijn kant te leggen, zodat de opening van de behuizing recht omhoog wijst, maar we raden aan om de Mac Pro rechtop te laten staan. Deze oriëntatie plaatst de harde schijf van de behuizing min of meer op ooghoogte. Het enige nadeel is dat u de behuizing moet vasthouden wanneer u de sledes van de harde schijf verwijdert of plaatst, om ervoor te zorgen dat de Mac Pro niet omv alt.

Gebruik de methode die voor jou het meest comfortabel aanvoelt.

Verwijder de slede van de harde schijf

  1. Zorg ervoor dat de toegangsvergrendeling aan de achterkant van de Mac Pro omhoog staat. De toegangsvergrendeling vergrendelt niet alleen het toegangspaneel, maar vergrendelt ook de sleden van de harde schijf op hun plaats. Als de vergrendeling niet omhoog is, kunt u geen slede voor de harde schijf plaatsen of verwijderen.
  2. Kies de slee van de harde schijf. De sleden zijn genummerd van één tot en met vier, met de nr. 1 slee aan de voorkant van de Mac Pro en de nr. 4 slee aan de achterkant. Er is geen betekenis voor de posities of nummers, behalve dat Apple de nr. 1 slee gebruikt als de standaardlocatie voor de installatie van een harde schijf.
  3. Trek de slede van de harde schijf uit de schijfruimte. Laat uw vingers rond de onderkant van de slee krullen en trek deze dan naar u toe.

Bevestig de slee aan de harde schijf

Image
Image
Harde schijf met slee bevestigd.

Coyote Moon, Inc.

Als je een bestaande harde schijf vervangt, verwijder dan de oude harde schijf uit de slede die je in de vorige stap hebt verwijderd voordat je verder gaat.

Bevestig de harde schijf

  1. Verwijder de vier schroeven die aan de slede van de harde schijf zijn bevestigd en leg ze opzij.
  2. Plaats de nieuwe harde schijf op een vlakke ondergrond met de printplaat naar boven gericht.
  3. Plaats de slede van de harde schijf bovenop de nieuwe harde schijf en lijn de schroefgaten van de slede uit met de bevestigingspunten met schroefdraad op de schijf.
  4. Gebruik de kruiskopschroevendraaier om de bevestigingsschroeven te installeren en vast te draaien die u eerder opzij hebt gezet. Draai de schroeven niet te vast.

De slee opnieuw installeren

De slee terugzetten waar hij vandaan kwam, is een eenvoudig proces. Zorg er eerst voor, net als bij het verwijderen van de slede, dat de toegangsvergrendeling aan de achterkant van de Mac Pro omhoog staat.

Schuif de slee naar huis

  1. Nu de nieuwe harde schijf aan de slede is bevestigd, lijnt u de slede uit met de opening van de schijfruimte en duwt u de slede voorzichtig op zijn plaats, zodat deze gelijk ligt met de andere sleden.
  2. Om het toegangspaneel opnieuw te installeren, plaatst u de onderkant van het paneel in de Mac Pro, zodat de set lipjes aan de onderkant van het paneel de lip aan de onderkant van de Mac Pro opvangen. Zodra alles is uitgelijnd, kantelt u het paneel omhoog en op zijn plaats.
  3. Sluit de toegangsvergrendeling aan de achterkant van de Mac Pro. Hierdoor worden de sleden van de harde schijf op hun plaats vergrendeld en wordt het toegangspaneel vergrendeld.

TSluit het netsnoer en alle kabels weer aan die u aan het begin van dit project hebt losgekoppeld. Zodra alles is aangesloten, kunt u uw Mac Pro inschakelen.

De schijf formatteren

Formatteer de nieuwe harde schijf voordat u deze gebruikt. Gebruik de toepassing Schijfhulpprogramma's, die zich in de map Programma's/Hulpprogramma's bevindt. Als je hulp nodig hebt bij het formatteringsproces, bekijk dan onze handleiding Schijfhulpprogramma's.

Aanbevolen: