Hoe de batterijbesparingsmodus op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de batterijbesparingsmodus op Android te gebruiken
Hoe de batterijbesparingsmodus op Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Batterij > Energiebesparingsmodus om het in of uit te schakelen.
  • Tik op Inschakelen op gespecificeerd batterijniveau en Automatisch uitschakelen om de modus in of uit te schakelen wanneer de batterij een bepaald percentage.
  • Het kan geen kwaad om de batterijbesparingsmodus te gebruiken, maar je verliest wel functies terwijl deze is geactiveerd, inclusief GPS en achtergrondsynchronisatie.

Dit artikel leert je hoe je de batterijbesparingsmodus op een Android-telefoon gebruikt en deze instelt om automatisch te activeren.

De batterijbesparingsmodus inschakelen op Android

Battery Saver-modus is een waardevolle optie als u de levensduur van de batterij van uw telefoon wilt verlengen voordat u een stroombron bereikt om deze op te laden. Het is ook eenvoudig aan te zetten. Hier moet je kijken.

Battery Saver-modus is beschikbaar op alle Android-telefoons met Android 5.0 OS en hoger, maar de instellingen kunnen er enigszins anders uitzien, afhankelijk van de Android-telefoon die u bezit, zoals de batterijbesparingsmodus of iets dergelijks.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Batterij.
  3. Tik op de schakelaar naast Energiebesparingsmodus.

    Image
    Image

    Veel telefoons vertellen je hoeveel extra batterijduur je hiermee krijgt. U kunt ook op Super Power Saving Mode tikken om de levensduur verder te verlengen.

De batterijbesparingsmodus instellen om automatisch in te schakelen

Als je meer wilt doen met de batterijbesparingsmodus dan de standaard energiebesparende instellingen te accepteren, kun je eenvoudig enkele aanpassingen maken, waaronder het automatisch in- en uitschakelen. Zo werkt het.

Sommige instellingen zijn mogelijk niet beschikbaar op alle Android-telefoons, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem en de leeftijd van de telefoon.

  1. Tik op het batterijscherm op Energiebesparingsmodus.
  2. Tik op Inschakelen op gespecificeerd batterijniveau en schakel in welk percentage u automatisch wilt inschakelen.

    Image
    Image
  3. Tik op Automatisch uitschakelen om de energiebesparende modus uit te schakelen wanneer uw batterij een bepaald percentage bereikt.

Hoe kan ik anders de energiespaarstand aanpassen?

Binnen de batterij-instellingen hebben veel telefoons andere energiebesparende opties. Hier moet je kijken.

  1. Tik op het batterijscherm op App-batterijbeheer.
  2. Tik op een app die je wilt aanpassen.
  3. Kies om te schakelen Activiteit op de voorgrond toestaan of Activiteit op de achtergrond toestaan om aan te passen hoeveel de app de batterijduur van je telefoon gebruikt.

    Image
    Image

    Sommige apps werken niet correct als je ze op de achtergrond stopt.

  4. Tik op Telefoonbatterijgebruik om te zien welke apps het meeste stroom verbruiken.
  5. Tik op Meer batterij-instellingen om verdere aanpassingen te maken die specifiek zijn voor uw telefoon.

Is het OK om de batterijbesparing altijd aan te zetten?

Het is mogelijk om de batterijbesparingsmodus te allen tijde aan te laten staan. Hier is een kort overzicht van de voor- en nadelen hiervan.

  • U krijgt een langere levensduur van de batterij. Als u zich overdag zelden in de buurt van een stroombron bevindt, gaat de batterij van uw telefoon veel langer mee als u de batterijbesparingsmodus ingeschakeld houdt.
  • Je verliest snelheid. Als je de batterijbesparingsmodus inschakelt, worden de prestaties van je telefoon meestal tijdelijk verminderd, wat betekent dat deze langzamer werkt. Het is aan jou om te beslissen of dat irritant is.
  • Misschien mist u belangrijke e-mails. Het uitschakelen van achtergrondsynchronisatie is een cruciaal onderdeel van de batterijbesparingsmodus. Het betekent dat u mogelijk e-mails op de achtergrond misloopt. Afhankelijk van uw e-mailbehoeften kan dit een groot probleem zijn.
  • GPS is niet beschikbaar. De andere primaire bron van batterijverbruik is dat GPS is ingeschakeld. Schakel het uit en u kunt Google Maps niet gebruiken of uw wandelingen of trainingen volgen.

Bottom Line

Het kan geen kwaad om de batterijbesparingsmodus op je telefoon te gebruiken. Het is een handige functie waar u niet op moet vertrouwen, maar het kan nuttig zijn om van tijd tot tijd in te schakelen. Als je het gevoel hebt dat je het vaker dan voorheen moet gebruiken, wil je misschien aanpassen hoe apps omgaan met de batterij of overwegen om de batterij te vervangen of, nog ingrijpender, de telefoon.

Verpest batterijbesparing uw batterij?

Nee. Er is geen risico voor de batterij van uw telefoon wanneer u de batterijbesparingsmodus gebruikt. In sommige opzichten kan het zelfs de levensduur van de batterij verlengen, omdat u deze niet constant oplaadt. Maar uiteindelijk hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij kapot gaat terwijl je deze batterijbesparende modus gebruikt.

FAQ

    Hoe zet ik de batterijbesparingsmodus uit?

    Als u de batterijmodus handmatig wilt uitschakelen op een Android-apparaat, gaat u naar Instellingen > Batterij en schakelt u Voeding uit Besparingsmodus.

    Hoe zet ik de energiebesparende modus op een iPhone uit?

    Als u de energiebesparende modus op een iPhone handmatig wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Batterij en schakelt u uit Energiezuinige modus.

    Hoe haal ik een Apple Watch uit de energiebesparende modus?

    Op een Apple Watch wordt deze functie Power Reserve-modus genoemd. Om de Power Reserve-modus uit te schakelen, moet u uw Apple Watch opnieuw opstarten. Houd de zijknop ingedrukt en tik vervolgens op Uitschakelen Houd vervolgens de zijknop opnieuw ingedrukt en laat deze los wanneer het logo verschijnt.

Aanbevolen: