Surface Go 3: Prijs, releasedatum, specificaties en nieuws

Inhoudsopgave:

Surface Go 3: Prijs, releasedatum, specificaties en nieuws
Surface Go 3: Prijs, releasedatum, specificaties en nieuws
Anonim

Microsoft kondigde in september 2021 de derde versie van Surface Go, hun hybride tablet-computer, aan. Blijf lezen om te zien wanneer de Surface Go 3 werd uitgebracht en ontdek welke wijzigingen zijn doorgevoerd.

Image
Image

Wanneer werd de Surface Go 3 uitgebracht?

De originele Surface Go werd gelanceerd in 2018 en Surface Go 2 in 2020. Het duurde bijna twee jaar voordat Microsoft een nieuwe Surface Go aanbood, maar in plaats van een 2022-release deze keer, werd de Go 3 beschikbaar op 5 oktober 2021.

Je kunt de Surface Go 3 bestellen op de website van Microsoft.

Microsoft heeft de nieuwe Surface Go bevestigd op het Surface-evenement van 22 september 2021, samen met de Surface Pro 8 en andere producten.

Surface Go 3 Prijs

Er zijn momenteel drie configuraties om uit te kiezen. Deze eerste twee worden geleverd met de Intel Pentium 6500Y-processor, terwijl de derde een Intel Core i3 is:

  • $ 399,99 / 4 GB RAM / 64 GB SSD
  • $549.99 / 8 GB RAM / 128 GB SSD
  • $629.99 / 8 GB RAM / 128 GB SSD

Dat zijn wifi-apparaten. LTE-modellen zullen in de toekomst beschikbaar zijn (datum nog niet bekend).

Surface Go 3 Functies

De Surface Go 3 is de derde versie van Microsoft van deze tabletcomputer. Ze hebben niet alle veranderingen doorgevoerd die we verwachtten of wilden, maar er zijn een aantal dingen om enthousiast over te zijn, zoals een snellere processor en een betere batterij.

Image
Image

Vorige Surface Go-apparaten geleverd met Windows 10. De Surface Go 3 wordt geleverd met Windows 11 vooraf geïnstalleerd. In veel opzichten is dit een significante verandering ten opzichte van eerdere versies van Windows, althans in termen van visuele veranderingen. Het is een van de eerste apparaten die voorgeconfigureerd is met Windows 11.

De Go 3 zou onder normale omstandigheden een batterijduur van 11 uur hebben. De vorige Surface Go's duurt 10 uur, dus hoewel het geen enorme verbetering is, zou je verwachten dat je hier wat meer uit kunt halen.

Als een extra uur batterij geen indruk op je maakt, doet de processor dat misschien wel. Volgens Microsoft is deze tablet zo'n 60 procent sneller dan eerdere modellen. Daar kun je de 10e generatie Intel-processor voor bedanken; ter vergelijking, de Go 2 is uitgerust met een 8e generatie processor.

Iets dat al vroeg in de geruchtenfase door anderen werd weerspiegeld, en waar we het mee eens zijn, is dat Microsoft zonder extra kosten een Type Cover bij de Surface Go moet voegen. Voorheen, en nu nog steeds met de Go 3, kreeg je bij het bestellen van een nieuwe computer de mogelijkheid om te kiezen welke Type Cover je wilt, maar dit is niet inbegrepen in de basisprijs.

We hadden graag wat betere camera's gehad, aangezien zowel het origineel als de Go 2 een 5 MP camera aan de voorkant en een 8 MP camera aan de achterkant gebruiken. Maar de Go 3 wordt ook geleverd met een 5MP camera aan de voorkant en een 1080p camera aan de achterkant. Hoewel dit als een budgetapparaat wordt beschouwd, leek het de hoogste tijd voor op zijn minst een kleine upgrade.

Surface Go 3 specificaties en hardware

Het maximale geheugen waarmee deze Surface Go kan worden geconfigureerd, is hetzelfde als Go 2, 8 GB. Dit geldt ook voor opslag: zowel de vorige versie als de Go 3 kunnen tot 128 GB aan opslagruimte hebben.

Image
Image

Een vroeg gerucht beweerde dat Microsoft zou afstappen van Intel-chips die in de vorige Surface Go-versies werden gebruikt, en in plaats daarvan zou kiezen voor AMD's Ryzen-chip in een aanstaande Surface Go. We weten nu dat het wordt geleverd met een Intel-processor. Het gebruik van AMD heeft mogelijk geleid tot lagere prijzen en een betere levensduur van de batterij. Zie ons artikel AMD Ryzen vs. Intel voor meer informatie.

Surface Go 3 Specificaties
OS: Windows 11 Home S-modus + MS 365 Family (1 maand)
Weergave: 10,5" PixelSense, 10-punts multi-touch, 1920x1280 (220 ppi), 3:2 beeldverhouding, 1500:1 contrastverhouding, Corning Gorilla Glass 3
Afmetingen: 9,65” x 6,9” x 0,33” (245 mm x 175 mm x 8,3 mm)
CPU: Dual-core Intel Pentium Gold 6500Y, quad-core Intel Core i3-10100Y
Graphics: Intel UHD Graphics 615
RAM: 4 GB of 8 GB
Opslag: 64 GB eMMC, 128 GB SSD
Achteruitrijcamera: 8MP autofocus met 1080p HD-video
Frontcamera: 5MP met 1080p HD-video
Beveiliging: Windows Hello face sign-in, firmware TPM
Sensoren: Omgevingslichtsensor, versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer
Audio: Dubbele microfoon, 2W stereoluidsprekers met Dolby Audio
Batterij: Tot 11 uur (wifi, normaal gebruik)

Je kunt meer laptop- en tabletnieuws krijgen van Lifewire; hieronder zijn andere nieuwsverhalen en vroege geruchten over de Surface Go 3.

Aanbevolen: