Hoe het virtuele trackpad op de iPad te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe het virtuele trackpad op de iPad te gebruiken
Hoe het virtuele trackpad op de iPad te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Plaats twee vingers op het scherm of druk lang op de spatiebalk om het virtuele trackpad te activeren.
  • Om tekst te selecteren, plaatst u twee vingers op de iPad gedurende twee seconden en sleept u vervolgens uw vingers over de tekst.
  • Als je een fout maakt, tik je op Ongedaan maken of schud je de iPad.

Dit artikel legt uit hoe je de cursor op het scherm van de iPad verplaatst op iOS 9 en hoger. Het virtuele trackpad is een van de meer geavanceerde functies van iOS waarvan de meeste mensen niet eens weten dat ze bestaan.

Hoe werkt het?

Om het virtuele trackpad te gebruiken, plaatst u twee vingers op het scherm of drukt u lang op de spatiebalk. Wanneer de toetsen op het toetsenbord leeg zijn, is het trackpad actief.

Image
Image

Om de cursor te verplaatsen, laat je je vingers op het scherm en beweeg je ze net zoals je zou doen op een normaal trackpad. De cursor volgt uw beweging. Als het virtuele trackpad is ingeschakeld, kun je overal op het scherm bewegen en zal het fungeren als één gigantisch trackpad.

Je kunt ook door tekst scrollen door de cursor helemaal naar boven of naar de onderkant van het scherm te verplaatsen. Terwijl je je vingers in die richting beweegt, schuift de tekst met je mee.

Tekst selecteren met het trackpad

Je kunt ook tekst selecteren met het trackpad. Hier is hoe:

  1. Begin met het trackpad uit.
  2. Plaats twee vingers op het iPad-scherm.

    Je kunt geen tekstselectie gebruiken als je het trackpad inschakelt door lang op de spatietoets te drukken.

  3. Wanneer het trackpad wordt ingeschakeld, houdt u uw vingers een paar seconden waar ze zijn.
  4. De cursor verandert in de selectiemodus, die cirkels toevoegt aan de boven- en onderkant van de cursor.

    Image
    Image
  5. Sleep met uw vingers over het scherm om tekst te selecteren. Dit kan alleen op pagina's en in apps waarin de tekst kan worden bewerkt.

Bottom Line

Hoewel het virtuele trackpad zou moeten werken in de meeste apps waarmee je tekst kunt schrijven, ondersteunt niet elke app de functionaliteit. Sommige programma's van derden die het trackpad nu niet gebruiken, kunnen het in een toekomstige release opnemen. En als de app het bewerken van tekst niet ondersteunt - zoals een webbrowser die een standaardwebpagina bekijkt - werkt het trackpad mogelijk niet.

Vergeet de knop Ongedaan maken niet

Apple heeft een paar app-specifieke knoppen toegevoegd aan het schermtoetsenbord. In de meeste apps waarmee u tekst kunt bewerken, bevindt zich een knop voor ongedaan maken links van de suggesties voor automatisch corrigeren. Deze knop is specifiek voor bepaalde apps, dus hij zal er niet altijd zijn. Maar als u een fout maakt bij het selecteren, kopiëren of plakken van tekst, tikt u op Ongedaan maken of schudt u de iPad om het terug te nemen.

Aanbevolen: