Wat betekent de 'open benadering' van de Windows 11 Store voor consumenten?

Inhoudsopgave:

Wat betekent de 'open benadering' van de Windows 11 Store voor consumenten?
Wat betekent de 'open benadering' van de Windows 11 Store voor consumenten?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met Windows 11 stelt Microsoft zijn ingebouwde app store open voor andere bedrijven, waaronder Amazon, Google, Disney en Zoom.
  • Er is onlangs aangegeven dat het onafhankelijke winkelpuien, zoals Steam en Epic, in de Windows App Store-omgeving wil brengen.
  • Tenzij Microsoft van plan is grote spelers om te kopen, is het moeilijk in te zien wat die onafhankelijke winkelpuien hierover zou brengen.
Image
Image

Veel Windows 10-gebruikers hebben meerdere apps voor verschillende digitale etalages die hun harde schijf volproppen, en Microsoft heeft een plan om met dat ongemak om te gaan in Windows 11.

Een van de grote kenmerken van de onthulling van Windows 11 in juni was de vernieuwing van de ingebouwde app store. In het bijzonder hoe het is opengesteld voor andere bedrijven, zoals Adobe, Zoom, Google en Amazon. Het doel is dan dat Windows 11-gebruikers de Microsoft Store eenvoudig voor alles kunnen gebruiken, inclusief onafhankelijke winkelpuien zoals Steam. Dit is misschien de app-store die de markt stroomlijnt waar low-key om heeft gevraagd, maar is het echt gunstig voor de consument, en zou het echt werken?

"Microsoft's verhuizing van het verenigen van apps naar de Windows 11 Store zal het een go-to-store voor apps maken", zei Harriet Chan, mede-oprichter van CocoFinder, in een DM aan Lifewire. "Je kunt gemakkelijk een app krijgen met een enkele zoekopdracht, in plaats van andere platforms te lanceren en hard te proberen onze gewenste apps te vinden."

Ondersteboven/Ondersteboven

In theorie zou dit veel kunnen doen om uw bureaublad te stroomlijnen. Het is niet moeilijk voor iedereen die een Windows 10-computer gebruikt om te eindigen met een half dozijn of meer verschillende storefront-apps, of ze nu voor gaming, afbeeldingen, ontwerp of kantoorwerk zijn. Alleen al het inpakken van dat alles in de Microsoft Store kan de gemiddelde gebruiker veel tijd, moeite en ruimte op de harde schijf besparen.

De poging om de Microsoft Store in het algemeen nieuw leven in te blazen, is ook een potentieel voordeel voor zowel consumenten als uitgevers. Eerlijk gezegd is de algemene malaise van de winkel van Windows 10 altijd een van de vreemdste dingen van het besturingssysteem geweest, dus zelfs een milde opknapbeurt kan alleen maar nuttig zijn voor de algehele gebruikerservaring.

Het is echter helemaal niet gegarandeerd dat de wijzigingen van Microsoft daadwerkelijk de uniforme ervaring zullen creëren waar het naar streeft. Het heeft onlangs zijn servicevoorwaarden gewijzigd, dus vanaf later deze zomer zullen zowel game- als app-uitgevers een groter deel van de inkomsten ontvangen. In theorie betekent dit dat er meer en betere producten beschikbaar moeten zijn in de Microsoft Store, zelfs voordat Windows 11 uitkomt.

Het maakt de Microsoft Store een meer haalbare optie voor uitgevers, maar het is niet echt een stimulans voor bedrijven die het al goed doen in de huidige omgeving. Het is zelfs moeilijk te begrijpen waarom grote onafhankelijke winkelpuien zoals Steam überhaupt naar het model van Microsoft zouden willen overstappen.

"Waarom zou iemand de behoefte voelen om de extra stap te zetten om Steam eerst in de winkel te vinden?" vroeg Hannah Hart, technologieschrijver bij ProPrivacy, in een DM aan Lifewire. "In feite ha alt Steam naar verluidt miljarden dollars per jaar uit de verkoop. Heeft het de extra zichtbaarheid van een plek in de Microsoft Store nodig? Microsoft zal het meest profiteren van deze hypothetische alliantie."

Double-Edged Swords

Dat is een punt dat nuttig kan worden gemaakt over het hele initiatief: het is beter voor Microsoft dan voor bijna iedereen.

In een theoretische toekomst waarin een consument bijna alles kan krijgen uit de winkel die ze al hebben, zonder de noodzaak van meerdere zoekopdrachten, installatieprogramma's, etalages en accounts, zou dit de algehele Windows-gebruikerservaring drastisch stroomlijnen. Het is echter ook een bewuste poging om elk beschikbaar ei in de bijzonder ruime mand van een enkel bedrijf te stoppen.

Microsoft's verhuizing van het verenigen van apps naar de Windows 11 Store maakt het een go-to-store voor apps.

"Dit is geweldig voor Microsoft, aangezien het het gebruikerstraject beter kan beheersen, maar gebruikers zelf zullen zeker ook profiteren van het hebben van veel gemakkelijk te vinden inhoud op één plek, " zei Hart. "In feite, als de Windows 11-winkel fungeert als een gecentraliseerde hub voor het beheer van games en apps, en al hun verschillende updates, zou dit een game-changer kunnen zijn."

Microsoft's Panos Panay heeft duidelijk gemaakt dat het nieuwe beleid van de Store bedoeld is om de deelname van ontwikkelaars aan te moedigen, in plaats van een "ommuurde tuin" in Google- of Apple-stijl op te zetten voor Windows-gebruikers. Deelname is niet verplicht.

Het nadeel van één portaal voor apps is echter dat er iets met het portaal kan gebeuren.

"Microsoft's beslissing om al deze apps onder één dak te verenigen, betekent dat ze de go-to-optie willen zijn voor iedereen die op zoek is naar apps op het platform", zei Katherine Brown, mede-oprichter van Spyic, in een e-mail naar Lifewire. "Het vormt een bedreiging waarbij als hun uniforme platform glitches heeft, je gewoon geen opties meer hebt over waar je een app kunt krijgen."

Dat is de algemene muntslag van Microsoft. Het zou de Windows-ervaring met zijn nieuwe Store drastisch kunnen verbeteren, maar dat gemak heeft zowel kosten als risico's voor de eindgebruiker.

Aanbevolen: